Foto bij Hoofdstuk 18

Ik zit samen met Severus op Perkamentus kantoor. Ik heb hem alles verteld over mijn droom, over de informatie die er in voor kwam, over de slangenstem en wat hij zei. Severus heeft toen alles bevestigd en nu kijk Perkamentus al vijf minuten bedenkelijk voor zicht uit. Zijn gezicht staat anders dan normaal. Hij is aan het bedenken of hij me wel iets gaat vertellen of niet.
‘Je moeder vertelde me altijd dat haar vriend met dieren kon praten. Zodra ze over de jongen begon zat ik meteen te luisteren. Die jongen had iets speciaals en ik was er door gefascineerd. Deze kracht kan in je voordeel werken, maar bij elk voordeel zit ook een nadeel. Gebruik daarom deze krachten ook uiterst voorzichtig.’ Verteld de man me waarop ik verbaast knik. Hij heeft net iets over mijn ouders los gelaten. Dat doet hij nooit. Hij weigerde altijd als ik er naar vroeg en nu verteld hij het uit zichzelf. ‘Ik zal snel nog meer vertellen over je krachten. Maar nu wil ik dat je naar je kamer gaat en goed uitrust.’ Zegt hij waarop ik weer knik. Ik geeft de man een kus op zijn wang, Severus een korte vlugge knuffel en dan loop ik de kamer uit. ik loop vlug door naar de toren van Griffoendor en word ook meteen binnen gelaten zonder een wachtwoord op te zeggen. Zodra ik binnen ben zie ik drie kinderen op de bank zitten en ze staren me aan. Ze willen antwoorden.
‘Ik heb niks gedaan, echt niet.’ Zeg ik al voor iemand iets zegt of vraagt. Ik voel mijn ogen branden en ik laat het ook toe. Ik kijk heel even naar de openhaard maar dan weer naar de kinderen. Ron en Harry kijken me verbaast en Hermelien knikt.
‘Ze spreekt de waarheid. Kijk naar haar ogen.’ Zegt Hermelien zacht. ‘Grijs was verdrietig en paars is… Wat betekend paars?’ Vraagt ze voorzichtig. Ik loop langzaam op hun af en ga op de bank tegenover hun zitten.
‘Paars betekend angst.’ Antwoord ik haar zachtjes.
‘Vreemde vraag misschien, maar hoorde jij iemand die je riep? Iemand die zei dat hij wilden moorden?’ Vraagt Harry plots. Verbaast kijk ik de jongen aan, maar toch knik ik. Harry kon die slang verstaan, daarom was hij ook veel sneller op die plek dan anderen.
‘Ik had er zelfs al over gedroomd.’ Beken ik ze zachtjes. Meteen kijken ze me verbaast aan.
‘Wat is er mis met je ogen?’ Vraagt Ron na een tijdje stilte.
‘Heftige emoties laten ze kleuren naar mijn gevoel.’ Antwoord ik kort.
‘Je lijkt Tops wel!’ Roept Ron blij uit. Iedereen kijkt Ron verbaast aan. ‘Nymphadora Tops is een oud vriendin van mijn broer Charlie. Tops is een transformagiër. Transformagiërs kunnen zich transformeren in wat ze maar willen. Je moet er wel voor trainen om alles onder de knie te krijgen.’ verteld Ron me. Nymphadora Tops. Zo lang geleden dat ik die naam heb gehoord.
‘Kunnen we hier morgen verder over praten?’ Vraag ik ze zachtjes waarop ze ook meteen op knikken. ‘Tot morgen.’ Mompel ik zachtjes terwijl ik op sta en naar de trap loop. Ik ga direct naar mijn kamer en plof daar neer op mijn bed. Dit gaat een moeilijk jaar worden.

Reacties (1)

  • GossipGirl21

    Je schrijft echt geweldig hoor.

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen