Foto bij Hoofdstuk 19

veel lees plezier
zou reacties leuk vinden!

Ik heb weken wakker gelegen door Harry, de geheime kamer en door wat Ron had verteld over transformagiërs. Tijdens een van de lessen van professor Anderling ben ik al heel wat te weten gekomen over de geheime kamer. Blijkbaar wilde Hermelien precies het zelfde weten als ik, maar veel wijzer ben ik er niet van geworden. Ook gaan er geruchten door heel de school dat Draco de erfgenaam is. Maar als ik iets niet geloof dan is dat het wel. Ik schrik op uit mijn eigen gedachten door veel geschreeuw. Verbaast kijk ik om me heen en hoor Hermelien iets schreeuwen over een dolle beuker. Ik zoek naar Harry en vind hem. Met elke beweging die de jongen maakt volg ik hem. Ik zie dat Draco hem volgt en ik zucht zacht. Die jongen is te trots op zijn eer. Draco kan nog net de beuker ontwijken, maar alsnog valt hij van zijn bezem en land hij in een split op het gras. Veel jongens in het publiek hoor ik zacht kreunen en zelf kan ik het niet laten om een klein grinnik los te laten. Meteen ben ik ook weer stil en kijk ik gespannen naar Harry die de snaai bijna heeft te pakken. Ineens gaat het snel en ligt Harry op de grond. Zo snel als ik kan wurm ik me tussen de mensen door en ren de tribunes af. Zodra ik op het veld sta zie ik de beuker op Harry afvliegen die hem soepel ontwijkt. Ik pak vlug mijn stok en steek hem in de lucht.
‘Finite Incantatem.’ Schreeuw ik naar de beuker. Het ding ontploft en dwarreld in kleine stukje op de grond. Ik kijk naar Harry die me dankbaar bekijkt en ik knik even naar hem. Hermelien ploft bezorgd langs de jongen neer en bekijkt de jongen van top tot teen. De jongen lacht alleen maar en houd de gouden snaai trots omhoog. Zodra ik ook op de jongen af wil lopen word ik bij mijn boven arm gegrepen en mee gesleurd. Verbaast kijk ik naar de persoon die me mee sleurt en meteen zie ik ook dat het Severus is.
‘Roxy, hoe gaat het met je?’ Hoor ik mijn opa beleeft vragen. Ik kijk verbaast de andere kant op en zie hem staan. Ik lach zwak en schud mijn hoofd. Eerst vragen hoe het gaat en dan vertellen wat ik moet doen. Dat doet hij nu altijd!
‘Het gaat prima. Vertel nu maar wat ik moet doen.’ Zeg ik waarop de man langzaam knikt.
‘Zou je Harry, Ron en Hermelien voor me in de gaten kunnen houden? Ze komen nogal graag in de problemen. Jij bent goed genoeg getraind om ze daar voor te beschermen.’ Verteld hij me.
‘Ze zijn mijn vrienden. Ik ga ze echt niet in de gatenhouden voor u!’ Roep ik naar de man. ‘Zoek eerst maar een docent voor me die goed is in Transformagië. Dan zal ik er over na denken’ Zeg ik waarop de man me verbaast bekijkt.
‘Hoe weet je…’
‘Ik ben geen klein kind meer.’ Onderbreek ik de man. Hij wist het en heeft nooit iets tegen me gezicht!
‘Ik zal Nymphadora Tops voor je regelen.’ Zegt de man dan kalm. ‘Zou je dan voor mij de drie kinderen in de gaten willen houden?’ Vraagt hij me.
‘Nee.’ Zeg ik kort en zacht. Ik ga niks meer voor die man doen. Hij doet alles voor me, maar alleen als hij er voor terug krijgt wat hij wil. Severus en Albus kijken me beide verbaast aan. Ze hadden niet verwacht dat ik Albus zou tegenspreken. Want wie spreekt er nou een groots tovenaar tegen? Wie spreekt er nu haar opa tegen? Dat doet niemand omdat ze respect hebben. Deze man heeft geen respect voor mij dus ik ook niet voor hem. ‘Ik heb gezien dat er niks ergs zal gebeuren.’ Zeg ik met een stem waar een lichte woede in te horen is. Ik voel mijn ogen branden maar ik hou het tegen. ‘Ik zal nooit meer iets voor u doen. U geeft niks om mij! Het enigste waar jij om geeft is Harry Potter! Altijd draaide alles om Harry nooit een keer om mij. Ik heb altijd Harry de schuld gegeven, maar ik weet nu dat het niet zijn fout was!’ schreeuw ik naar de man met tranen in mijn ogen. ‘Ik hield me altijd zo sterk tegenover u. Alleen maar omdat ik u niet wilde teleurstellen. Ik luisterde altijd naar alles wat u te zeggen had en nu ben ik daar klaar mee. Ik heb ook gevoelens! Ik wil liefde kennen van ouders en van een familie. Ik wil bij mensen zijn die om me geven en van mij houden. U kan mij niet de liefde geven die ik nodig heb. Ik wil een ander onderkomen krijgen.’ Vertel ik de man nu iets rustiger. Beide mannen kijken me geschokt aan. Severus wil iets zeggen, maar voor het uit zijn mond kan komen heb ik me al omgedraaid en loop ik bij ze weg. Vanaf vandaag haat ik hem om zijn geheimen over mijn ouders. Om zijn harteloosheid. Om zijn intelligentie die hem zijn familie laat vergeten.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen