Overview
Title: Welcome To Russia
Release Date: 30 November 2018
Episode: 6 / 22
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: Als de story afgelopen is, zal ik een 'poster' van Jax plaatsen. Tot nu toe laat ik het aan jullie fantasie over om te bedenken hoe Jax er uit ziet:P

En yes, het laatste gedeelte grammatica in gesproken tekst is bewust.

Ik heb overigens het idee, dat dit hoofdstuk niet heel erg geweldig is, alleen voor de storyline is het enigszins wel handig, so I'm sorry if it's boring D:

Winterdawn
1x06 Welcome To Russia Songs

Badflower - Ghost
Bryce Fox - Horns
Fallout Boy - Centuries
Two Feet - I Feel Like I'm Drowning


Na zijn bezoek aan Daniel in Perth, heeft de jonge rechercheur het kenteken laten achterhalen van de SUV die tijdens het gesprek hen in de gaten hield. Na enkele scans had hij beet. Enkele uren later, na een make-over om beter undercover te zijn, komt de taxi tot een halt. “We zijn er, meneer Palmer.”, glimlacht de chauffeuse vriendelijk. “Ik ben zo terug, daarna graag naar het vliegveld! Daar betaal ik u dubbel de prijs van de rit. Ik heb eerst nog even iets af te maken voor ik vertrek.”
Daarmee stapt hij uit en loopt de ranch op waar de auto geparkeerd staat. Rustig loopt hij het terrein verder op, terwijl hij eens bij de auto kijkt. En voor hij het weet staat de eigenaar voor zijn neus. “Kan ik u ergens mee helpen?”, wordt hem wat nors gevraagd. “Bent u de eigenaar van deze SUV?”, waarop de man naast hem eens knikt. Jax kijkt rustig eens achter zich naar het gebouw waar nog een aantal mannen blijken te staan. Een van hen herkent hij bij het park. “Kan het zijn, dat ik een van hen met deze wagen van de week in Perth heb gezien?” Even is het stil voor de man hem aankijkt voor zijn vuist de lucht in gaat. Echter voor iedereen het weet, wordt de man hard handig tegen de SUV aangedrukt. “Next time, I don’t want to see any of your faces again or you’ll remember me for centuries!”, het komt er haast grommend uit bij Jax voor hij de man met een duw tegen de SUV los laat. Hij kijkt de mannen nog eens vuil aan voor hij terug loopt naar de taxi, waar hij instapt en de ranch langzaam begint te verdwijnen.

Het formule 1 seizoen is verder gegaan, zonder Verstappen. Pierre Gasly is per direct in de plaats gezet van Max zo lang hij niet terug gevonden is. Bij Toro Rosso is Daniil Kvyat terug in de auto gekropen. Echter is de Australische coureur niet heel erg blij met hoe alles gaat. Alsof zijn beste maat zo maar is vergeten. Het is nu enkele weken geleden dat Max is ontvoerd, ze weer hebben moeten trainen en er minstens al één race weekend voorbij is. Dit weekend is het weer zo ver, maar concentreren kan hij zich helemaal niet. Na de zoveelste ronde in de vrije training al bijna een catastrofaal ongeluk te hebben ontweken, rijdt hij de pits in, waarna hij zo snel mogelijk uit zijn wagen springt om vervolgens de garage in te stormen en naar de hometrucks voor zijn telefoon gaat. Iedereen kijkt hem verbaasd na, terwijl Ricciardo maar één doel voor ogen heeft. Dit weekend gaat het anders. Eenmaal in zijn eigen kamer van de hometruck, grijpt hij naar zijn telefoon. Wild drukt hij op het scherm de nummers is voor het telefoonnummer van de jonge man die hij pas nog in Perth heeft gesproken. “Wie is dit?” “Ik ben het Dan, ehm ik bedoel Daniel Ricciardo. Het kan niet zo langer Jax!” “Wat kan niet langer Daniel?” “Ik wil dat je, als de hoofdrechercheur van IMPB, officieel Max gaat opsporen!”

Samen met Sam zit Jaxson in een privéjet naar Mexico City waar dit weekend de race is. “Waarom gaan we naar Mexico? Wil je de Grand Prix zien zonder Verstappen, dan ben je namelijk gek!” De bruinharige jonge rechercheur zucht eens, terwijl zijn ogen door zijn oogkassen heen rollen. “Je ziet het straks wel.”
Na de controle van de paspoorten en bagage bij de douane, stappen beide heren in de luxe taxi die al op hen staat te wachten. Het duurt daarna niet lang voor het circuit al in zicht begint te komen. “Echt Jax, je bent gek!” “Cut the crap! We zijn hier niet voor de race!” Sam gooit zijn handen de lucht in als teken dat het niet zijn bedoeling was om Jaxson nog geïrriteerder te maken. Wanneer ze op het paddock aankomen, staan er enkele mannen in pakken. Ook Daniel, Christian en de vader van Max staan bij de groep van FIA officials.
Christian wilt op staan, als Ricciardo hem al voor is en iedereen aan kijkt. “Zoals jullie weten, schiet dat onderzoek in Japan niks op! Max is nog steeds niet terug en niemand lijkt zich er meer bewust van te zijn dat hij hier hoorde te zijn, behalve Jos en ik!” Een van de officials kucht eens. “Wat doen die twee heren hier dan?” “Wat ze hier doen! Ik wil dat zij, deze twee heren van het International Missing Persons Bureau, het werk overnemen!” Rustig staat Jaxson op en kijkt met een verzachtende blik naar de nogal furieuze coureur. “Mijn naam is Jaxson Hunter van de IMPB en dit is mijn collega Sam. Wij werken neutraal op verzoek van de NAVO en individuen om vermissingen op te lossen. Wij willen graag helpen om Max Verstappen terug bij zijn familie en vrienden te krijgen.”, eindigt hij zijn zin voor hij nog eens enkele seconden Ricciardo recht in zijn ogen aan kijkt. Na enkele uren komt er een Japanse diplomaat van het Japanse consulaat met een dossier naar binnen. Het onderzoek is nu van hen.

Met de intel die Jax al had en de informatie vanuit de Japanse dossiers lijkt de lead op dit moment te wijzen naar Vladimir Yartsev in Rusland. Bijtend op zijn lip en een diepe zucht, kijkt hij naar Sam. “Pak je spullen, we gaan terug naar Rusland.” Laatste keer dat ze daar waren, kostte het hem bijna zijn leven. Dit keer was hij niet van plan weer te spelen met dat leven.
“Denk je dat de Russische maffia hier achter zit?” Jax haalt zijn schouders eens op. “Hoop van niet, voor Max in ieder geval dan.”, zucht hij eens voor ze in de taxi naar een van de underground bars gaan in Moskou. Het is een risico hier terug te zijn, echter was de laatste keer op verzoek van de Russische autoriteiten zelf om in te grijpen, iets wat de meeste maffia leden niet erg op prijs stellen. “Ze zullen moeten accepteren dat we neutraal zijn en de opdrachten uitvoeren die we binnen krijgen.” Beantwoordt hij de blik die hij krijgt toegeworpen van Sam.

“Look we got here! Dangerous for you here, my friend!” Dimitri Petrov, een Russische associate kijkt hem aan. “I know, maar ik ben hier vanwege Vladimir Yartsev!” “Never heard of him.” “Max Verstappen?” Meteen kijkt de Rus weer op. “Ja, ja. Ik gezien hebben op tv!” “Hij heeft Japan verlaten onder de naam Vladimir Yartsev.” Plots, ergens in de verte weerklinken schoten van rifles en shotguns, waarna enkele mannen de bar binnen komen storen. “Welcome to Russia my friend!” Dimitri proost nog eens. Hij is zich namelijk nog nergens van bewust. Hardhandig wordt Jax tegen een dichtstbijzijnde muur aangegooid, waarna het zwart wordt voor zijn ogen.

Reacties (3)

 • 33girlx96

  Het verhaal online gevonden, ik moest gelijk alle hoofdstukken lezen! Zo spannend, ik hoop maar dat max ongedeerd blijft, anders heb je denk ik een hoop mensen achter je aan 😉.

  Ben heel benieuwd naar het vervolg!

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Oops, dan denk ik dat ik me alvast mag gaan verstoppen Haha.

   Heel erg bedankt voor je reactie, fijn om te lezen dat het je tot nu toe bevalt. Motiveert mij enorm:D

   1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Omg... Spannend!! Snel verder!

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hihi, dit valt nog mee haha.

   1 jaar geleden
 • Travelandbeliev

  :Oomg zo spannend

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Wacht maar, 1x07 is nog erger.

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen