Foto bij ~16

extra lang stukje, hoop dat jullie het leuk vinden!

‘April zou je even kunnen komen? Ik zou je graag aan iemand willen voorstellen!’ Roept Edward vanaf beneden. Zo snel als ik kan schiet ik naar beneden en blijf stokstijf staan als ik een mens ruik. Edward!
‘Ruik nu maar.’ Dringt de jongen aan. met mijn neus dichtgeknepen loop ik op het meisje en Edward af en blijf voor ze stil staan. Als Edward me aankijkt laat ik langzaam mijn neus los en snuif voorzichtig haar geur op. ‘April, vertel met wat je voelt en denkt.’ Zegt de jongen zachtjes. Ze ruikt lekker, maar niet aanlokkelijk. Een fruitsalade ruikt beter.
‘April, wil je haar pijn doen?’ vraagt Edward me bezorgd. Hij is niet bezorgd om mij maar om het meisje. Hij is bang dat ik haar pijn zal doen.
‘Ik zal haar niks doen Edward.’ Zeg ik waarop de jongen lacht en knikt. Ik bekijk het verlegen meisje van top tot teen en steek mijn hand beleeft naar haar uit. Het meisje kijkt naar mijn ogen en schud haar hoofd. Ze pakt angstig Edward zijn arm vast en ik laat langzaam mijn hand zakken. Wat zijn ze schattig samen! Ooit zal ze net zo als hem zijn en zullen ze samen gelukkig zijn. Edward kijkt me verbaast aan en schud zijn hoofd. Rustig, het is maar een voorgevoel. Denk ik naar de jongen die er vlug op knikt.
‘Jij was bij het kampvuur! Je zat bij Paul Lahote op schoot! Die jongen zou nooit een vampier mee naar La Push nemen.’ Roept ze naar me. Bella! Zij was met de jongen Jacob mee.
‘Ik ben geen vampier.’ Antwoord ik rustig. Bella bekijkt me van top tot teen en kijk dan naar Edward die bevestigend knikt.
‘Maar haar ogen, ze zijn rood! Ze drinkt mensen bloed!’ Brengt ze verbaast uit. Ik begin zacht te gniffelen en knik.
‘Dat is maar voor twee dagen. Ze zijn testen aan het proberen.’ Antwoord ik waarop het meisje verbaast knikt.
‘April is een halfje. Ze is een halve wolf en een halve vampier. We zijn aan het kijken wat ze allemaal kan. ‘April mag niet naar buiten. Anders gaan die honden haar misschien ruiken en krijgen we problemen. Ik dacht dat je haar misschien wel gezelschap wilde houden. Ze kan jou ook gezelschap houden en ook nog eens beschermen.’ Verteld Edward haar. Bella knikt en lacht dan vriendelijk naar me. ‘Ze heeft gister haar laatste portie mensen bloed gehad. Vandaag is ze bezig met gewoon voedsel, dus haar ogen zullen weer terug veranderen. Over een paar dagen gaat ze dieren bloed drinken.’ Legt hij haar uit waarop ze begrijpelijk knikt. Ik pak voorzicht Bella haar hand vast en verbaast kijkt ze ma aan.
‘Nu is het wel genoeg met je saaie uitleg. Doei Edward.’ Zeg ik en sleur haar mee naar de woonkamer.
‘Dus jij en Edward hè?’ Vraag ik haar waarop ze licht begint te blozen en knikt. ‘Hij is een geweldige jongen, alleen het is gruwelijk irritant dat hij in je hoofd kan kijken. Mensen willen privacy!’ zeg ik waarop het meisje grinnikt en knikt.
‘Ik heb er geen last van. Ik kan namelijk tegen sommige gaven en daar is Edward er een van. Hij kan er echt zo niet tegen. Hij vraagt ook altijd wat ik denk en wat er in mijn hoofd omgaat.’ Verteld ze me waarop ik begin te lachen. Ik zou Edward ook willen afzonderen. Het lijkt me echt geweldig.
‘Ik hoor je wel!’ Schreeuwt de jongen van boven en Bella en ik barsten in lachen uit.
‘Hoe gaat het eigenlijk met de mensen uit La Push?’ Vraag ik haar voorzichtig.
‘De jongens maken zich ergen zorgen om je. Zelf je twee broers. Leah is ingeprent op je oudste broer en ze zijn nu onafscheidelijk. Seth word er echt helemaal knetter van. De ander jongens trouwens ook.’ grinnikt het meisje waarop ik lach en knik. ik ben blij voor Damian. Misschien kan hij nu wel weer normaal tegen me doen. ‘Paul is helemaal over zijn toeren. Hij maakt zich zoveel zorgen om je en de andere kunnen hem maar niet rustig krijgen. sommige hebben de hoop al opgegeven en denken dat je aan stukken bent gescheurd. Vampiers mogen de wolven niet echt en doordat de jongens niet weten dat je half bent. Denken ze dat je bent vermoord.’ Mompelt ze zachtjes.
‘Kun je ze alsjeblieft niks over me zeggen? Ik heb gewoon even me rust nodig. Zodra het weer gaat kom ik weer naar ze terug.’ Zeg ik tegen Bella waarop ze knikt. Dat is al een zorg minder.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen