Foto bij Hoofdstuk 24

Ik hoop dat jullie het een leuk stukje vinden

Ik hang al een paar uur bij Jenny op het toilet rond. Ik heb haar wat vragen gesteld en we zijn een soort van vrienden geworden. Eigenlijk valt Jenny best mee. Mensen mogen haar niet, maar ik snap niet waarom. Ze is gewoon anders, maar dat zijn wij toch allemaal?
‘Vandaag was er meisje op mijn wc en ze gooide een boek naar me toe.’ Onderbreekt Jenny mijn gedachte stroom. Ik kijk haar verbaast aan en loop op haar af.
‘Hoe zag ze er uit?’ Vraag ik haar nieuwsgierig waarop ze haar schouders op haalt.
‘Heb ik niet goed kunnen zien. Ze had wel stijl rood haar en het boek wat ze gooide was Zwart. Niet veel later kwamen Ron en Harry en vroegen ze waarom ik de wc had laten overstomen. Toen heb ik ze hetzelfde verteld en ze zijn toen met het boek er vandoor gegaan. Het was nogal een vreemde ochtend.’ Verteld ze me waarop ik vlug knik. Dit is vreemd. Dat meisje moet waarschijnlijk Ginny zijn geweest! Maar waarom zou ze een boek naar Jenny willen gooien?
‘Jenny, weet jij waarom spinnen in een rechte lijn lopen?’ Vraag ik haar uit het niets.
‘Nee, ik weet alleen dat ze dat vijftig jaar geleden ook deden. Het leek net of ze ergens bang voor waren. Als ik ze het toen had kunnen vragen had ik dat graag gedaan!’ Verteld ze me waarop ik langzaam knik. Wacht, vragen! Ik kan het ze vragen! Waarom ben ik daar niet eerder op gekomen?
‘Jenny, je bent geweldig!’ Roep ik blij uit. ‘Ik ga het nu onmiddellijk vragen. Ik spreek je snel weer.’ Roep ik als ik naar de deur ren.
‘Je bent altijd welkom.’ Roept ze terug waarop ik zacht lach. Ik begin hard door de gangen te rennen en stop pas als ik eindelijk op de binnen plaats ben. Mensen zullen me wel voor gek verklaren. In de regen naar buiten gaan zonder jas. Als ik ziek word en ik weet het antwoord dan is ‘t het waard geweest.
‘Zou misschien een klein spinnetje met me willen praten?’ Vraag ik zachtjes aan niemand in het bijzonder. Ik zie geen enkel beestje in deze regen. Ik ga zuchtend op een bankjes zitten en tuur door de regen de binnen plaats over.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen