Overview
Title: Playing With Fire
Release Date: 3 December 2018
Episode: 7 / 22
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: Dit gaat een spannend hoofdstuk zijn, dus hopelijk krijg ik uiteindelijk geen hooivorken en fakkel legers achter mij aan voor wat er in dit hoofdstuk voor komt:P

Nog 2 hoofdstukken voor de mid-season finale, met andere woorden de winterbreak. In de aankondiging van 1x09 Show Must Go On, worden er o.a. nieuwe episode namen bekend gemaakt en komt er nieuws uit over wat er in de 'winterbreak' gaat gebeuren!

Anyways, enjoy 1x07. Btw: Vragen jullie je ook steeds af of het al 15 Maart 2019 is (Practice 1 - Australian GP)?

WinterDawn
1x07 Playing With Fire Songs

Badflower – Animal
Bryce Fox – Horns
Mourning Ritual, Peter Dreimanis – Bad Moon Rising (Cover) [feat. Peter Dreimanis]
The Blue Stones – Black Holes (Solid Ground)
Twin Wild – Willow Tree


Langzaam gaan de ogen open van Jax, komt het geluid van heel zacht naar duidelijk terug en begint zijn geheugen weer te werken. Het laatste wat de jonge rechercheur kon herinneren was hoe hij met Sam de bar was binnen gelopen in Rusland waar hij met Dimitri sprak. Waar zijn ogen eerst nog vermoeid zijn, schieten ze direct open om te zien waar hij is. “Shit.”, is het enige wat hij kan uitbrengen als hij ziet dat zijn benen vastgebonden aan de stoel waar hij op zit en zijn armen voelen verdoofd. Echter nadat hij zijn hoofd heeft weten te draaien, blijken zijn armen achter de stoel te strak zijn vast gebonden met tie rips. Ook al wist hij dat het gevaarlijk kon zijn in Rusland, had hij het niet zo snel verwacht.
“So, sleep beauty is awake!” Meteen draait hij zijn hoofd bij en kijkt hij gevaarlijk naar de man voor zijn neus. “What this? Cat got your tongue?”, waarna er gelach van een paar jonge mannen en de man voor hem achter hem volgt. Jaxson klemt zijn kaken nog verder op elkaar dan hij al deed. “You stupid to come back here!” Dat accent maakt hem alleen nog maar meer woedend van binnen. “You’re messing with the wrong guy now!” Gromt hij op een lage toon.
Opnieuw klinkt het er gelach van de mannen in de kamer en wordt hij abrupt met de stoel waar hij in zit naar achteren geduwd waardoor hij op twee poten staat en voor een groot gedeelte naar achteren hangt. “You got big mouth for little boy!” En voor hij het weet heft hij een eerste vuist in zijn gezicht te pakken voor de andere klappen volgen.

Daar houdt het niet mee op. Één van de twee mannen pakt hem bij zijn boven arm op waardoor hij samen met de stoel wordt meegesleurd naar een grote bak met water. Heel even, ook al is het maar kort, haalt hij diep adem en sluit hij zijn ogen, voor hij met de stoel het water in wordt geduwd. Het duurt lang voor hij er weer uit wordt getild en terug gezet wordt op de grond. Dit keer wordt er een mes tegen zijn borstkas aangeduwd waardoor een scherpe pijn volgt en voor hij het weet, wordt die pijn alleen nog maar erger. Heel kort weten zijn ogen een blik te werpen op de plaats waar die pijn vandaan komt en er een enigszins diepe, lange snij wond in zijn rechter borst zit. Op het moment dat het mes weer dicht bij hem in de buurt komt, wordt er op de deur geklopt. “We have company! You better come help us out!” De Rus voor hem kijkt nog eens naar Jaxson, voor hij het mes op de tafel naast Jaxson neerlegt en vertrekt. De pijn begint alleen maar erger te worden en alsof hij daardoor vreemde dingen begint te zien. Voor hij het weet kan hij staan terwijl in twee blauwe ogen kijkt, maar wordt geholpen met lopen door iemand die wel heel erg op Max lijkt. “Kom, we moeten gaan voor ze je er erger aan toetakelen.” Vaag krijgt Jaxson mee dat hij het gebouw uit wordt geholpen en in een van wordt getild voor hij helemaal van de wereld raakt.

“Bliep. Bliep. Bliep. Bliep.” Langzaam gaan de ogen van Jaxson weer open, dit keer is de omgeving licht en lawaaierig. “Bliep. Bliep. Bliep.” Na en paar keer knipperen wordt zijn zicht weer scherper en zit Sam naast hem die hem strak aan kijkt. De jonge rechercheur slikt even, voor hij bekijkt waar hij precies is. Zijn bovenlichaam zit half in het verband, één arm zit in het gips terwijl de andere onder de striemen en schaafplekken zit. “Wat…?” Begint hij zijn zin, maar veel komt er niet uit. “…er is gebeurd?” Maakt de andere rechercheur zijn zin af waarop Jaxson knikt. Sam zucht voor hij zijn verhaal start. “We hebben een aantal maffia leden kwaad gemaakt, en met name hebben ze het op jou gemunt door wat je hun godfather hebt aangedaan.” “Maar, wie heeft mij geholpen? Hij sprak Nederlands en ik kwam …” Maar Sam onderbreekt hem. “Doktoren zeggen dat je bent gevonden door de politie enkele blokken verderop, toen een moeder met twee kinderen jou voor haar deur vond en de ambulance en politie heeft gebeld.” Daarmee is het gesprek met Sam afgelopen en staat hij op. “Je moet rusten, morgen ga je met een speciale vlucht naar de basis terug. Kan je alleen vertellen dat ze niet erg blij zijn met wat er is gebeurd en waarom alleen wij twee hier in Rusland waren.” Voor de bruinharige jonge man nog wat kan inbrengen, is zijn collega de kamer al uit gelopen.

BREAKING NEWS
“Onze excuses dat we u tijdens een programma onderbreken, echter hebben wij net deze video met Max Verstappen er in binnen gekregen van een anonieme bron. Wij waarschuwen u alvast, deze beelden zijn zeer schokkend en heeft u kinderen onder de 16 jaar oud, laat deze dan even wegkijken.”

Mannen gekleed in het zwart hebben door middel van kettingen die vanaf het plafond komen om de polsen van Max gebonden waardoor hij net boven de grond hangt. Zijn lichaam broek is op meerdere plaatsen gescheurd en smerig van vuil en bloed. Door de scheuren vallen de verwondingen aan zijn benen te zien. Zijn shirt ligt in stukken op de grond, doorbloed van de verwondingen op zijn bovenlichaam. Donker rode en blauwe kneuzingen sieren zijn ribben, diepe wonden van messen en van een boksbeugels over zijn hele bovenlichaam zorgen voor de grote ravage. Om dan nog maar te zwijgen over hoe zijn gezicht toegetakeld is door de zwellingen van een ontzettend blauw oog, een paar zorgwekkende schaafwonden van de rake klappen die hij heeft ontvangen waardoor die mooie lach met blauwe ogen, somber en doods voor zich uit staren. Het zijn nog een aantal meer klappen met een boksbeugel die volgen. Het pijnlijke geschreeuw van Max is voor enkele secondes te horen, voor het beeld zwart wordt.Een wat gemiddeld, gespierde man komt de grootste kamer van de villa binnen lopen voor hij eens kucht om de aandacht te trekken van zijn baas. “Zoals u ziet baas, hebben we de video anoniem verzonden naar alle nieuwszenders over de hele wereld. Ze zullen niet weten dat u de video hebt verspreid en ik weet zeker dat ze u nu verder met rust zullen laten betreft dat onderzoek wat nu overgedragen is aan die speciale organisatie, de International Missing Persons Bureau zoals ze het noemen. Ik zal er persoonlijk voor zorgen dat de rechercheur in kwestie wordt ontslagen!” “Good job, Sam! Zorg dat je op tijd terug komt voor er slapende honden wakker gemaakt worden!!”

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen