Foto bij Hoofdstuk 30

Hoofdstukje dertig al!
Gaan we de honderd halen??

Samen met Jenny luister ik al een tijdje aandachtig naar de stilte. Het voelt rustgevend en goed. Zolang het stil blijft hebben de jongens geen hulp nodig. Nog geen tien seconden later hoor ik een gigantische knal en spring ik geschrokken op. Ik kijk naar Jenny en ren dan zo hard als ik kan de wc uit. Ik ga via een geheime trap naar het kantoor van Perkamentus en storm er meteen naar binnen. Wat was het voor een knal? Misschien zijn ze dodelijk gewond of erger.
‘Felix, Ron en Harry hebben je nodig!’ Schreeuw ik naar de vogel. ‘Ze zijn in de geheime kamer. Ik hoorde een knal en ben naar hier gerend. Straks…’
‘Rustig maar, ik zal zo naar ze toe gaan.’ Onderbreekt de vogel me waarop ik angstig knik. De vogel vliegt naar de kast en pakt de Sorteerhoud vast. Ik open een raam en kijk naar Felix die er door heen vliegt.
‘Veel succes.’ Zeg ik waarop de vogel knikt.
‘Jij bent de erfgenaam van Zalazar Zwadderich!’ Roept de hoed naar me. Als Felix al buiten is. ‘Wees op je hoeden ga het pad van je vader niet achterna!’ Gaat de hoed veder en dan is hij met Felix verdwenen. Ik ben echt geen Erfgenaam van Zalazar Zwadderich! Ik zet verbaast een stap achteruit en knal tegen iemand op. Van schrik gil ik en draai ik me met een ruk om. Ik Kijk in de donker ogen van Severus en zucht dan opgelucht.
‘Je gaat hier nu weg.’ Zegt de man streng tegen me. Ik kijk de man verbaast aan en schud verward mijn hoofd. Hoezo weg? ‘Ik stuur je met je spullen weg en jij gaat opzoek naar oude bekende. Je vraagt ze om hulp en gaat leren. Daarna ga je een tijdje naar de familie Wemel en dan hopelijk zien we je het jaar daarop weer terug.’ Zegt hij waarop ik verbaast knik. Hij pakt mijn hand vast en kijkt me streng aan. zonder waarschuwing word ik in een donkere draaikolk getrokken en zak ik langzaam weg.

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen