Foto bij 29 Monaco/Canada – Nightmares

De aankomende hoofdstukken zullen wat langer zijn dan gewend. Dit omdat ik een heel leuk idee heb voor hoofdstuk 33. <3

Thanks voor de lieve berichtjes, sorry als ik niet persoonlijk heb gereageerd. Ik heb de afgelopen week zoveel mogelijk in het donker plat op bed geleden.
Ik werk nu vanuit huis 2x 2 uurtjes omdat meer gewoon nog niet gaat.

Jullie reacties motiveren enorm om te schrijven en daarom weer snel beter te worden.

xx

ps nog maar 101 dagen..........

Jade’s point of view
Vanaf het moment dat Luna gisteravond met Daniel mee naar zijn appartement is gegaan zit ik met een naar gevoel in mijn buik. Ik wilde zo graag naar boven lopen en mijn hart luchten, maar Max heeft mij er van verzekerd dat ik er beter een nachtje over kan slapen, rustig na moet denken en daarna pas naar Luna moet gaan. Ik heb mezelf voorgenomen dat we morgen, zodra we in de taxi zitten in meteen ga zeggen wat mij dwars zit voordat ik er straks zelf mee blijf zitten.

Ik geef Max nog een laatste kus en stap achter Luna aan de taxi in. Luna wilt wat zeggen, maar ik kap haar meteen af. Ik moet dit nu meteen zeggen ik ben al misselijk genoeg en heb geen hap van mijn ontbijt kunnen nemen door dit gevoel.
‘Oké, ik moet dit in een keer vertellen want anders ben ik mijn verhaal kwijt dus nu niet bij de hand doen. Dus mond en luisteren.’ Begin in mijn betoog, veel strenger dan ik waarschijnlijk bedoel. Ik zie hoe Luna even gaat verzitten en mij nieuwsgierig aankijkt. Ik went even mijn blik af naar buiten en speel afwezig met mijn armandje. Ik zucht even diep voor ik verder ga.
‘Ten eerste, dit ga je mij nooit meer flikken. Niet alleen mij, maar ook Max en de rest en niet te vergeten je vriend, Daniel.’ Ik zie even hoe Luna schrikt door mijn felle toon. Net goed.
‘Dit komt misschien bot over, maar heb je wel een nagedacht hoe wij jou daar hadden kunnen vinden? Nou dat had ik dus mooi niet gedaan, dat zou ik namelijk niet trekken.’ Ik zucht nogmaals en probleer mijn tranen te bedwingen bij het beeld dat gister ook al even door mijn hoofd was geschoten.
‘Oké misschien had ik je uit vriendschap en liefde opgeraapt, maar daar gaat het nu even niet om. Het doet mij gewoon zeer oké.’ Ik voel hoe de eerste traan over mijn wang rolt.
‘Hoe kon je zoiets nou verzwijgen. Wij vertellen elkaar alles.’ Luna draait haar hoofd weg en probeert een traan weg te vegen met haar mouw. Dit is zoveel moeilijker om te zeggen dan ik had verwacht.

‘Ten tweede; je was ineens weg. Niet alleen uit het appartement, maar je leek ook wel weg van de wereld, weg van jezelf.’ Ik merk dat ze wat wilt zeggen, maar ik hou haar tegen.
‘Ik ken Daniel nog niet zo heel lang, maar in die tijd heb ik hem nog nooit zo angstig meegemaakt. De angst stond hem in de ogen, dus accepteer maar dat hij boos is op je. Ook al toont hij dat misschien niet. Dit moet je nooit meer doen! Ik ken jou wel al heel lang... en nog nooit heb ik zo'n wazige blik in je ogen gezien. Ik vertrouwde het al niet. Maar ging er van uit dat je wist wat je deed.’ Inmiddels zijn er al meerdere tranen over mijn wangen gerold en krijg ik moeite om mijn stem niet te laten breken.

‘Als laatste, lieve Luun… Ik hou van je, dat weet je- Jezus.’ Ik vloek als ik niet meer uit mijn woorden kom. Ik veeg met mijn mouw over mijn wangen, niet dat het veel uitmaakt want de tranen blijven stromen.
‘Jade-’
‘Stt. Ik moet dit zeggen Oké.’ Ze klinkt haar gordel los en trekt mij in een knuffel wat er voor zorgt dat het alleen maar moeilijker wordt om uit mijn woorden te komen.
‘Ik wil je nooit verliezen, want ik kan helemaal niet zonder jou. Je bent mij daar veel te dierbaar voor. Ik weet waarom je dit allemaal deed, maar wil je de volgende keer alsjeblieft ook aan jezelf denken. Als je namelijk niet aan jezelf denkt heeft het ook geen zin om aan andere te denken. Wij kunnen ook niet zonder jou ja. Dus maak jezelf niet kapot.’ Ik beantwoord haar knuffelen leg mijn hoofd op haar schouder.
‘Nogmaal, ik hou van je, dat weet je en juist daaro moest ik je dit even zeggen. Wat je bent gewoon mijn beste vriendinnetje.’ Ik voel hoe haar schouders beginnen te schokken terwijl ik mij nu ook niet meer groot kan houden.

Op een of andere manier schieten we beide in de lach als we elkaar hebben los gelaten.
‘En oja, dit gaat Christian ook nog wel van mij horen. Wel een stuk liever natuurlijk, want ik weet dat ik bij jou af en toe even op je emoties moet zitten. Maar Christian zal wel horen dat ik dit nooit meer wil meemaken.’
‘Sorry, voor alles. Ik zal het niet meer doen. En ik hou ook heel veel van jou.’
‘Ik kom achter je aan en slacht je af in woorden.... dat je het alvast weet.’ Waarschuw ik haar nog een keer.
‘Prima, mop. Mag ik nu slapen. De nacht was echt veel te kort.’ Door haar woorden schieten mij iets te binnen.
‘Trouwens.’
‘Hmm?’ Ze heeft het zichzelf makkelijke gemaakt door redelijk onderuit te gaan liggen in de auto en ze heeft haar ogen gesloten, volgens mij slaap ze al bijna van vermoeidheid.
‘Ik ben officieel Max z’n vriendin.’ Van schrik schiet Luna naar voren.
‘Wat! En dat zeg je gewoon alsof je vraagt of ik de was wil opvouwen. Wat omwijf leuk! Ow, ben zo blij voor jullie!’ De vermoeidheid is spontaan uit haar lichaam verdwenen lijkt wel. Want ik word meteen in een knuffel getrokken. Ze begint te ratelen over dubbel daten. Helaas zit dat er voorlopig niet in. Max en ik blijven liever uit de schijnwerpers, maar dat durf ik Luna nu niet te zeggen nu ze er zo gelukkig en zorgeloos uitziet.

Ik had gehoopt dat dit een keerpunt zou zijn voor Luna. Echter is dit een eidele hoop geweest. De donderdag na het raceweekend zag ik Luna alweer. Ze zag er oprecht uit als een zombie. Als ik haar ernaar vraag zegt ze alleen dat ze niet zo lekker slaapt, maar ik krijg geen duidelijkheid. Als ik haar vraag of het met Davey te maken heeft krijg ik alleen maar te horen dat ze het niet mag zeggen. Over vaag gesproken. Zelfs Daniel krijgt het niet te horen. Ik heb hem gebeld, maar veel verder dan ik komt hij niet. Wel is hij te weten gekomen dat ze voorlopig geen beveiligingswerk meer wilt doen.
De dagen vliegen voorbij, maar Luna durft het echt niet te zeggen. Ik zie aan haar dat ze het heel graag wilt maar dat het niet kan. De maat is voor mij dan ook vol als ze eerlijk tegen mij zegt dat het niet goed gaat en het inderdaad over Davey gaat, maar ze niet precies kan zeggen wat. Via Daniel krijg ik het nummer van Christian. Hij weet alleen iets over een contract van vroeger, maar daar kom ik ook niet mee verder. Misschien moet Daniel na Brazilie maar langskomen en wie weet krijgt hij haar aan het praten.

Luna’s point of view
‘Love you too.’ Weet ik nog net uit mijn mond te krijgen voor ik huilend in elkaar zak op de bank. Zo een lange afstandrelatie is lastiger dan ik had verwacht. Zeker als ik zo graag mijn hart wil luchten, maar het gewoon niet kan. Ik kan het contract niet verbreken. Ik krijg zoveel problemen als ik dat wel doe. Maar is dit het waard. Nee, Daniel is veel meer waard dan dit geruzie. Hij is alleen bezorgd en wilt het beste voor mij. Het is niet de eerste keer dat we dit gesprek hebben, maar wel de eerste keer dat hij zegt dat als ik nu niet snel opknap of ga vertellen wat er is. Hij het eerste het beste vliegtuig pakt en hierheen komt.
“You don’t have to talk to me, but talk to Jade. She told me that you don’t look good and that the nightmares are getting heavier. Please Love, don’t do this to yourself, to us.” De woorden van Daniel vlak voordat hij moest ophangen schieten door mijn hoofd. Ik voel mij nog lulliger worden bij de gedachte dat ik tegen hem heb gezegd dat hij zijn race moet rijden en zich geen zorgen om mij moet maken. Andersom zou ik mij ook zorgen maken en het eerste vliegtuig die ik kan vinden pakken. Ik zucht een diep en veeg de tranen van mijn wangen. Wat moet ik in vredesnaam met mijzelf aan.

Vampiremouse®

Reacties (5)

 • GossipGirl21

  Das goed van Luna.

  1 jaar geleden
 • LokiofAsgard

  Hoe is het met je? Gaat het alweer een stukje beter?

  Leuk stukje weer! Luna moet het wel gaan vertellen, beter voor haar mentale gezondheid! (: Ik ben benieuwd wat ze gaat doen!

  1 jaar geleden
 • Luckey

  doe rustig aan met jezelf
  blij dat je weer een beetje wat kan doen
  en dont worry about anwer us, we snappen dat wel

  nog 101 dagen!!! ik hang de vlag uit!!!

  verbreek het contract maar!!
  maar eerst wil ik weten wat er in staat!!!!
  wat speelt daar allemaal!!!
  te nieuwsgierig!!!

  Succes met schrijven!!

  1 jaar geleden
 • Winterdawn

  “Oké misschien had ik je uit vriendschap en liefde opgeraapt” Hier ging ik even stuk om, omdat ik het voor me zag hoe ze dat zou zeggen 😂😂

  Of dit “Ik kom achter je aan en slacht je af in woorden.... dat je het alvast weet.” 😂😂😂


  Maar ik heb het te doen met Luna hoor! Echt! Arme schat! Ik hoop dat Christian hen enigszins nog kan helpen dat Luna hulp krijgt of dat Daniel dr stiekem komt verrassen! 😬😬😬

  1 jaar geleden
 • 33girlx96

  Jeetje wat fijn dat Luna wel mensen om haar heen heeft die op haar letten, maar het is logisch dat Daniel zich zo voelt. Machteloos over zijn eigen vriendin...

  Maarja als Luna zijnde wat kan je....

  Succes met verder schrijven! Ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen