Foto bij 30 Canada – Airport

Hi Allemaal, dankjulliewel voor de lieve reacties!
Ik heb, blijkbaar, drie gekneusde ruggenwervels dus zit er nog wel even aan vast. De ergste pijnen zijn gelukkig wel weg en het is nu vooral de bedoeling dat ik niets te snel en te veel wil doen... Oja en goed blijf bewegen. Dus we komen er wel. Hopelijk duurt het geen 2 maanden zoals de dokter verwacht...

Ps. Sorry voor de eventuele fouten, ik heb hem nog niet nagelezen.

X

Jade’s point of view
Vol spanning zit ik naar de kwalificatie van Canada te kijken als mijn telefoon ineens druk begint te zoemen.
Ik zit bijna bij het einde van het tweede deel en Max staat op P2 terwijl Daniel op P1 staat.
‘Hi, Daniel here. Sorry to call you so late, but It can’t wait.’
Even kijk ik verbaasd van mijn telefoon naar de tv en weer terug naar mijn telefoon.
‘Hello?’
‘Yeah Hi Dan, sorry I’m watching the qualification back because I had a dinner, so I was a bit confused to see you race and to answer your call.’ Ik hoor Daniel aan de andere kant van de telefoon lachen.
‘I got out of the car like 2 hours ago. It went okay, got-’
‘No don’t say it! Your first right now. I want to see it for myself.’ Nog meer gelach aan de andere kant.
‘Then I’ll be fast. Could you please pick me from the airport Monday afternoon?’
‘Yes of course, send me your flight details and I’ll be there. Didn’t know you were going to Holland. Is Max joining you?’
‘No, Max is not going with me.’ Ik hoor hem aan de andere zuchten. ‘As you know it’s not going so well with Luna and we had this fight last night and I just need to see here and make sure she will be okay.’
Zoals ik al had verwacht dringen zowel Daniel als ik niet door bij Luna.
‘You are the best boyfriend she could wish for. She would be happy to see you. I’ll give you my keys to her house, so you can get in.’
‘Thank you, Jade. I owe you one. Have fun watching the rest of the quali and the race tomorrow.’
‘Good luck with the race tomorrow Daniel! Bye!’
We sluiten het gesprek af en mijn vader zet de tv weer op start terwijl hij mij aan blijft kijken.
‘Wat?’
‘Toch raar dat we naar de TV aan het kijken zijn waar allemaal coureurs op racen en jij bent er gewoon met één aan de telefoon alsof het dagelijkse kost is.’ Reageert mijn vader waardoor ik in de lach schiet.
‘Maar dat is het toch ook voor haar. Ze date er een.’ Ik voel mijzelf rood worden door de woorden van Alice, die blijkbaar haar serie kan kijken en onze gesprekken kan volgen.
‘Ben benieuwd wanneer je hem aan ons voor komt stellen.’
‘Ja, kan je meteen een handtekening aan je schoonzoon vragen pap.’ Alice is in een lollige bui en ik wil mezelf achter de bank verstoppen. Gelukkig reageert mijn vader niet meer omdat het laatste deel van de kwalificatie is begonnen.

De volgende avond zit ik wel op tijd klaar voor de race. Ik heb Max nog even gesproken vanmiddag en hij heeft heel veel zin in de race en hoopt dat hij in ieder geval zijn podium positie kan vasthouden.
Na ongeveer anderhalf uur sta ik juichend op de bank als Max met acht seconden achterstand op Vettel de finish over gaat. Hij heeft het hem geflikt. Daniel heeft zich van een zesde plaats naar een vierde plaats weten te knokken en mag ook zeker niet ontevreden zijn.

Dat ik Max vanmiddag sprak heeft hij geen woord gezegd over Daniel en zijn trip naar Nederland. Ik heb hem wel gevraagd naar zijn plannen, maar hij had het een en ander aan PR werkzaamheden. Ik had hem graag nog even gezien voor hij aan de “tripple header” gaat beginnen. Misschien had ik zelf met een voorstel moeten komen. Ik zucht even zachtjes en draai mij om in bed. Ik denk dat dit een kort nachtje wordt.

Het was inderdaad een korte nacht als ik de volgende middag bij de aankomst hal sta te wachten op Daniel. Vijftien minuten geleden stuurde hij een berichtje dat hij is geland, hij zal dus elk moment met koffers en al door de deuren komen. Ik kijk even achter mij als ik daar wat gerommel hoor. Als ik vervolgens weer voor mij kijk zie ik hoe Daniel door de deur komt gelopen. Hij kijkt mij met zijn typische grijns aan, waarvan Luna zeker weten zou smelten. Ik loop op hem af en trek hem in een knuffel.
‘How was your trip?’
‘Awful, there was some guy sitting next to me who was complaining the whole flight about the nerves he got.’
‘Sorry to hear that, you can get some hours of sleep at my place before you are going to Luna?’
‘No thanks, this guy is always annoying. Especially when he is surprising his girlfriend.’
Met een opgetrokken wenkbrauw van verbazing kijk ik Daniel aan.
‘What?’ Daniel duwt mij helemaal van hem af en draait mij naar de opening van de deur. Ik blijf afwachtend kijken en als ze dan weer open gaan zie ik nog iemand gehuld in een Red Bull jas. Met grote ogen kijk ik even naar Daniel die mij een setje in mijn rug geeft waarnaar ik op mijn vriend af vlieg.
‘Max!’ Hij laat zijn koffer voor wat het is en slaat zijn armen om mij heen.
‘Ik dacht dat jij niet naar Nederland ging?’ Hij begint te lachen terwijl hij mij weer voorzichtig op de grond zet.
‘Jij vroeg wat ik ging doen, niet waar.’
‘Touché.’ Mompel ik.
‘Als er niet zoveel pottenkijker zijn, krijg je een degelijke hallo.’ Fluisterd hij voor hij mij loslaat.
‘Dat is je geraden.’ Knipoog ik waarnaar we richting de auto gaan.

‘My god, Max. Did you gave Jade drivinglessons or what?’ Klinkt het geschrokken als ik de scherpe bocht richting de snelweg instuur met een pittige snelheid, waardoor Daniel tegen de zijkant van de auto wordt geduwd.
‘You should see Luna driving, al our friends call her Verstappen when she is behind te wheel.’ Zowel Daniel als Max beginnen te lachen.
‘I’ll rent a bike, the next time I’ll be in Holland.’ Ik begin te lachen als ik zijn geschrokken gezicht in mijn achteruitkijk spiegel zie.

We hebben Daniel met zijn koffer en mijn sleute van Luna haar huis afgezet, waarnaar we zijn doorgereden naar mijn huis. Ik doe mijn jas en schoenen uit en zet meteen de andere schoenen recht. Zo te horen zijn mijn ouders nog niet thuis. Alice is aan het werk dus die kan mij nog niet voor schut zetten.
‘Blijf je ook hier slapen? Of slaap je ergens anders?’ Vraag ik onhandig terwijl ik hem verlegen aankijk.
‘Ik hoopte dat ik bij jou mocht blijven slapen, als je plek hebt in je bed.’
‘Ja, voor jou altijd. Zullen we je koffer dan even boven zetten?’ Max knikt en volgt mij met zijn koffer naar zolder.
‘Let vooral wel op de rommel, anders struikel je erover.’ Mompel ik beschaamd als ik de deur naar mijn slaapkamer open doe. Ik heb een ruime kamer waar prima een bed, een kast en bureau in past. Echter ben ik onwijs fan van frutsels en staat er zo doende overal iets. Wat nogal een gaotisch effect geeft.
Terwijl Max even naar de WC gaat ren ik als een gek mijn kamer rond om mijn spullen op te ruimen. Ik schuif een van mijn lades onder mijn bureau open en kieper met een beweging alles wat op mijn bureau ligt er in. Het bedden goed schut is snel op en plooij ik netjes dicht om vervolgens snel mijn losse kleding van de bekende stoel te halen en onderin mijn kast te gooien. Ik laat mij tevreden op het bed ploffen, ziet er al meteen een stuk beter uit.
Als Max terug komt kijkt hij met opgetrokken wenkbrauw naar de nu redelijk opgeruimde kamer, maar zegt verder niks. In plaats daarvan komt hij naast mij zitten en plaatst zijn lippen op de mijne.

‘Jade, mam wil weten-’ De deur wordt, zoals gewoonlijk, zonder kloppen opengegooid door mijn lieve zus. In een reflex duw ik Max van mij af en kijk geschrokken naar Alice.
‘Wow, juistem. Ik zal mam laten weten dat haar schoonzoon ook mee eet.’ Ze grijnst naar me en loopt vervolgens weg, de slaapkamer deur natuurlijk open latent. Ik laat mijzelf weer terug vallen in mijn kussen en kijk Max verontschuldigend aan.
‘Gelukkig hadden we onze kleren nog aan.’ Ik geef Max een mep met een van de kussens naar mij.
‘Dat helpt niet. Ik durf mijn vader echt niet onder ogen te komen nu.’
‘Hoezo niet dan?’ Vraagt hij nieuwsgierig terwijl hij kusjes op mijn wangen en hoofd drukt.
‘Of het zet mij voor schut of hij gaat vragen of je zijn model auto’s wil signeren.’

Vampiremouse®

Reacties (7)

 • YasmineDeliana

  Dit stukje is echt superleuk!(flower)

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Dankjewel 😍❤️❤️❤️ super lief!

   1 jaar geleden
 • GossipGirl21

  Oei das minder. Hoppelijk gaat het weer snel beter met jou.

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Dankjewel. Heb nog wel last van m'n rug maar gaat elke dag beetje beter:)

   1 jaar geleden
 • VETTEL_5

  Hahhaha. Ik lig dubbel hier.
  Wat een heerlijke relatie hebben die twee ook.
  En ik hou zo van Dan hier😍 Niet alleen hier, ook in t echt hhaha!

  Gelukkig gaat t alweer wat beter met je! Rustig aan en beterschap 😘

  1 jaar geleden
 • Winterdawn

  ‘Gelukkig hadden we onze kleren nog aan.’ Ik geef Max een mep met een van de kussens naar mij.

  IK GA STUK! 😂😂😂😂

  Geweldig dit! Ook Daniel die van die hints laat vallen en waarbij ze niks door heeft 😂😂😂

  ‘My god, Max. Did you give Jade drivinglessons or what?’ Klinkt het geschrokken als ik de scherpe bocht richting de snelweg instuur met een pittige snelheid, waardoor Daniel tegen de zijkant van de auto wordt geduwd.
  ‘You should see Luna driving, all our friends call her Verstappen when she is behind te wheel.’ Zowel Daniel als Max beginnen te lachen.

  Ook hier ging ik even helemaal stuk 😂😂😂😂 Wat een geweldig hoofdstuk ook weer! Ik kijk nu al weer uit naar de volgende! 😬😬

  1 jaar geleden
 • LokiofAsgard

  Ik houd hier echt van want mijn familie kan ook zo lekker beschamend zijn! hahah

  Gekneusde wervels? Jeetje! Ik hoop dat je snel mag herstellen!(flower)

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen