Foto bij ~28~

Ik kijk naar mijn spiegelbeeld. Mijn haar zit in een losse vlecht en hangt over mijn schouder. Ik heb een mooi grijze jurk aan die tot net boeven mijn knieën komt. Hij strak aan de boven kant en plooit aan de onderkant. Ik draai me om en kijk naar Bella die in haar bruidsjurk staat. Haar gezicht staat gespannen van de zenuwen en haar ogen lachen gelukkig. Ik glimlach naar haar en loop vlug naar haar toe.
‘Rustig adem blijven halen. alle komt helemaal goed.’ Probeer ik het meisje gerust te stellen. ‘Hij zal “ja” zeggen en jij zal “ja” zeggen. Jullie zullen prachtig gezin vormen. Met zijn drieën zullen jullie gelukkig worden.’ Vertel ik haar waarop ze me verbaast aan kijkt.
‘Drieën?’ vraagt ze me verbaast waarop ik knik.
‘Vraag me niet waarom, maar er zal iemand zich bij jullie voegen.’ Zeg ik waarop het meisje begint te lachen. ‘Charlie!’ roep ik en meteen gaat de deur open. ‘Het is tijd om he docht weg te geven.’ Zeg ik en kijk naar de deur opening. De man knikt en Bella loopt op haar vader af en samen lopen ze weg. Ik volg ze vlug en ren vlug naar Seth toe. De jongen lacht naar me als hij me ziet en drukt een kus op mijn wang.
‘Je ziet er prachtig uit.’ Fluistert de jongen in me oor waardoor ik begin te lachen.
‘Jij mag er ook wel zijn in pak.’ Fluister ik terug en pak zijn hand vast. Seth had me mee gevraagd naar de bruiloft. Natuurlijk ging ik al maar hij wilden gewoon als vrienden samen gaan. Het voelt fijn om een vriend te hebben die er voor me is. Hij is samen met Embry mijn beste vriend. Ik heb de jongens zelfs verteld over de stem in mijn hoofd. Ik schut mezelf uit mijn gedachten en zie nog net op tijd hoe ze beiden het “ja” woord zeggen en elkaar kussen. De twee zijn helemaal in hun eigen wereld en het is prachtig. Veel mensen lopen meteen op het koppel af om ze te feliciteren, maar ik wacht even en loop naar ze toe als het wat rustiger is. Ik omhels Edward en druk bij Bella vlug twee zoenen op haar wang.
‘Jullie waren prachtig samen. Helemaal in jullie eigen wereldje.’ Zeg ik ze waarop ik Bella zie blozen. Ik zie hoe Seth langs me komt staan samen met Billy die voor hem zit.
‘Billy, heb je nog iets van hem gehoord?’ Vraagt Bella de man. Het gemis voel ik in heel mijn lichaam en zacht zucht ik. ik voel hoe Seth een arm om me heen slaat en me naar zich toe trekt.
‘Jake wenst je vast het beste.’ Zegt Billy zacht.
‘Het feest. Zet je glimlach maar weer op en negeer die jongen.’ Fluister Seth in mijn oor. Zwakjes knik ik naar de jongen en kijk dan naar Billy.
‘Het spijt me zo erg voor je.’ Fluistert de man waarop ik breed lach.
‘Billy u kunt er niks aan doen en het geeft niet. Ik overleef het wel mijn hard is niet in honderd stukken gebroken. Ik mis hem alleen maar.’ Zeg ik waarop de man verbaast knikt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen