Foto bij Hoofdstuk 38

Ik kijk naar Sirius en hij naar mij.
‘Dat je vader een slecht persoon is hoeft niet te zeggen dat jij dat bent. Marten heeft verkeerde keuzes gemaakt en Serena was echt een pracht vrouw, maar ook zij heeft verkeerde keuzes gemaakt. Ik heb er voor gekozen om op het laatste moment te zeggen dat ik van haar hield. De volgende dag was ze weg. Het brak mijn hard want ik was te laat geweest. Dat was een van de slechtste keuzes van mijn leven. Jij kan je eigen fouten maken en je kan ze ook weer goed zetten. Kies wijs en luister vooral naar je hard.’ Vertelt Sirius me waarop ik knik.
‘Thanks pap.’ Zeg ik waarop hij lacht en knikt. ‘Je hield van mijn moeder. Als alles was gegaan zoals het had gemoeten waren jullie nu samen geweest en was je mijn vader geworden. In deze korte tijd heb ik je leren kennen en ben je mijn vader geworden. Tenminste als je het niet erg vind.’ Zeg ik waarop hij lacht en zijn hoofd schut.
‘Ik mag trots zijn op een dochter zoals jij.’ Zegt hij waarop ik lach en hem een knuffel geef. ‘Maar je moet me gaan delen met Harry. Ik ben en blijf Harry zijn peetvader.’ Zegt hij waarop ik vlug knik. ‘Rox, je vader heeft een ding wel heel goed gedaan.’ Zegt hij waarop ik hem verbaast aan kijk. ‘Hij heeft er voor gezorgd dat je er bent.’ Zegt Sirius waarop ik lach. ‘Zou je volgende zomer weer langs willen komen? Een beetje gezelschap vind ik nooit erg.’ Vraagt hij waarop ik weer knik.
‘Dat lijkt me leuk.’ Zegt ik en geef hem een stevige knuffel.
‘Voor ik het vergeet. Ik had het al aan Perkamentus gevraagd. Hij vind het goed als ik je adopteer en je in huis neem.’ Fluistert hij in mijn oor waarop ik hem nog steviger in mijn greep neem. ‘Dan worden we een echt gezin. Harry komt dan ook bij ons wonen als je wilt.’ Zegt hij waarop ik knik en hem een kus op zijn wang geef. Ik laat hem los en pak mij koffers weer.
‘Tot snel weer.’ Zeg ik waarop hij knikt.
‘Ik hou van je Roxy.’ Zegt hij ik lach en knik. Ik word in een zwarte draaikolk getrokken en alles word donker om me heen.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen