Een week was verstreken sinds Alex haarzelf had neergestoken. Op Miles na waren al haar broeders wel een keer langsgekomen, maar geen ervan zo vaak als Juice. De afgelopen week waren ze dicht naar elkaar toe gegroeid. Ze hadden haar halve filmcollectie bekeken en konden urenlang met elkaar praten. Eén keer zelfs tot zes uur in de ochtend, zonder dat ze er erg in hadden gehad. Toen had hij verteld hoe de stemming was uitgevallen: de deal met het Galindo kartel ging door. Ook had hij een paar uur bij het politiebureau doorgebracht om bullshit redenen. Het clubhuis aan gort slaan bleek niet genoeg voor de smerissen en blijkbaar wilden ze hen nog meer op de tenen trappen. Juice had een beetje van streek geoogd, ook al ging het om een verwaarloosbare aanklacht omdat hij een zakje wiet bij zich had waar hij een vergunning voor had. Ergens had Alex het vermoeden dat er meer aan de hand was, maar ze had niet aangedrongen. Hij wist dat hij zijn hart bij haar kon luchten dus als hij toch iets achterhield, dan moet ze dat accepteren. Ze kenden elkaar tenslotte slechts een week, al voelde het al veel langer.
      Vanavond zou ze weer voor het eerst naar het clubhuis gaan. Omdat de wond nog niet helemaal geheeld was, had ze toestemming om nog wat langer weg te blijven, maar het was vandaag Halloween en ze wilde dat samen met de anderen vieren. Ze wilde gewoon een feestje meemaken. Juist op zo’n moment hoopte ze iets van de broederschap te voelen die haar broertje ertoe had overgehaald om hier te blijven.
      Het was echter niet zonder risico’s.
      Juice had haar verteld dat het gebruikelijk was dat de prospects zich als vrouwen verkleedden en verplicht een jurkje en make-up moesten dragen. Het was ongetwijfeld hilarisch om Miles met lippenstift en een rokje aan te zien, maar ze was wel bang voor de reacties die zelf zou uitlokken. Hoewel de anderen voor lul zouden staan, was ze bang dat zij er wél goed uitzag. Hopelijk leverde dat haar alleen wat lacherige reacties op omdat ze er als een echt ‘wijf’ uitzag, maar in het ergste geval viel er bij de anderen een kwartje en zagen ze haar voor wat ze werkelijk was: een vrouw.
      Ze voelde zich in ieder geval verontrust genoeg om Mila op te bellen en haar hulp in te schakelen. Erg makkelijk was dat niet geweest; ze had haar een weeklang niet gesproken omdat ze haar niet durfde te vertellen wat ze had gedaan. Ze had haar meteen over de steekpartij moeten inlichten – inmiddels zou ze dat niet meer geloven.
      Toen de bel ging, voelde ze een knoop in haar maag. Ze had het veel te lang uitgesteld. In haar rol blijven had de laatste dagen gewoon makkelijker gevoeld als er niemand was die haar aan haar oude leven herinnerde en dat was iets waar ze zich voor zou moeten schamen. Mila was de enige die er altijd voor haar was geweest.
      Ze liep naar de voordeur toe en schonk haar vriendin een schuldbewuste glimlach.
      ‘Man, ik dacht dat je me zat was.’ Mila omhelsde haar zo stevig dat ze bijna omviel.
      ‘Het was een heftige week,’ mompelde Alex terwijl ze zich omdraaide en haar voorging naar de woonkamer. ‘Ik ben neergestoken en ik was bang om het je te vertellen.’
      Mila’s mond zakte open. ‘Wát?!’
      ‘Ja. Clubgedoe.’ Nerveus haalde ze een hand over haar hoofd. Tegenwoordig loog ze zo makkelijk dat het nu ook vanzelf ging en het gaf haar een naar gevoel. Alsof ze zichzelf aan het kwijtraken was. ‘Dat heb ik in elk geval aan de jongens verteld,’ zei ze daarom, waarna ze op de bank neerzakte.
      Met grote, afwachtende ogen keek Mila haar aan.
      ‘Dat gedoe met Miles werd steeds erger en ze wilden dat we het in de ring zouden uitvechten. Je weet wel, zonder shirt. Dus ik heb mezelf wat verwond om eronderuit te komen.’
      ‘Jemig, Lex! Ben je wel goed bij je hoofd?! Heb je jezelf neergestoken?’ Haar ogen vielen bijna uit haar kassen vandaan, zo verbijsterd was ze.
      ‘Het is al bijna genezen,’ wuifde Alex het weg. ‘Ik heb een week thuis gezeten.’
      ‘Terwijl je gewond was? Jeetje, ik had je kunnen helpen!’
      ‘De jongens hebben geholpen.’
      Mila trok haar wenkbrauwen op en keek haar met een intense blik aan. ‘De jongens? Of één bepaalde jongen?’
      Alex voelde haar wangen warm worden.
      ‘Ongelofelijk…’ Ze schudde haar hoofd. ‘Weet hij al dat je een meisje bent?’
      ‘Nee,’ mompelde ze. ‘Ik durf het hem niet te zeggen.’
      ‘En gelijk heb je,’ bromde Mila. ‘Man, hij zal pissed zijn als hij ontdekt dat je al die tijd tegen hem gelogen hebt.’
      ‘Ik weet het, oké.’ Ze zuchtte. ‘We hebben gewoon een goeie klik. Ik merk dat hij het nodig heeft om zijn hart bij iemand te kunnen luchten. Er is zo veel shit aan de hand.’ Ze zweeg even. Ze was niet van plan om lang over Juice te blijven praten. ‘Er is een Halloweenfeest vanavond en je moet ermee naartoe met me. Geen van de jongens heeft je gezien, straks denken ze nog dat je niet bestaat.’
      Mila slaakte een diepe zucht. Het was duidelijk dat ze liever wat anders had gedaan. Toch knikte ze. ‘Ja. Oké. Heb je al een kostuum?’
      ‘Ik eh… ik moet verkleed als meisje. Alle prospects moeten dat.’ Ze aarzelde. ‘Dus ik moet iets hebben wat zowel sexy als belachelijk is en waardoor ik níét op een meisje lijk.’
      Mila keek haar met een uitdrukkingloos gezicht aan. ‘Juist ja. Nog meer onmogelijke eisen?’

Het meest belachelijke was uiteindelijk haar kapsel. Mila had een jurkje voor haar gehaald dat ze vorig jaar op een themafeest van haar studie had aangetrokken. Er zat een bijpassende cowboyhoed bij en een stel laarzen die Alex te klein waren. De jurk kwam tot iets boven haar knie en er zat een riempje rond haar middel met een hoefijzer. Er was geen decolleté zichtbaar en het kledingstuk viel een beetje ruim omdat Mila wat voller was dan zij. Make-up had Alex toch maar achterwege gelaten. Dat deden ze daar maar, als het per se moest, dan zag het er waarschijnlijk evengoed niet uit.
      Ze voelde zich onzekerder dan ooit in het jurkje. Ze zag er misschien niet uitgesproken vrouwelijk uit, maar mannelijk, dat toch ook echt niet. Het enige mannelijke waren op dit moment haar ongeschoren benen.
      ‘Ik ben nerveus,’ zuchtte ze tegen haar spiegelbeeld.
      ‘Het komt goed joh.’ Mila gaf een klap op haar schouder. Zelf droeg ze ook een cowboykostuum en voor de gelegenheid had ze een snorretje opgeplakt. ‘Ik zou gewoon een beetje aan de zijkant blijven.’
      ‘Miles heeft me een week niet gezien,’ bromde Alex. ‘Die gaat er vast van alles aan doen om de aandacht op me te richten.’
      ‘Hij doet z’n best maar,’ snoof Mila. ‘Je laat je gewoon niet gek maken. We gaan gewoon lol maken, jij en ik. Dat is al veel te lang geleden.’ Er kwam een opgetogen glimlach op haar gezicht. ‘En ik ben onwijs benieuwd naar die nieuwe vlam van je. Laten we maar hopen dat dit outfit niets bij hem zal losmaken...’
      Alex veinsde een glimlach, maar was daar zelf minder enthousiast over. Eigenlijk zat ze er niet echt op te wachten dat Mila Juice leerde kennen en diep vanbinnen wist ze dat dat ook een van de redenen was dat ze haar vriendin de afgelopen week op een afstandje had gehouden.

Nog even een foto van Alex' outfit, aangezien ik niet zo getalenteerd ben in kleding beschrijven ;D

Reacties (5)

 • Trager

  Ik ben echt benieuwd hoe Juice reageert als hij erachter komt dat ze een meisje is. Of hij rukt de kleren van haar lijf of hij geeft haar een linkse hoek :')

  1 jaar geleden
  • Croweater

   Haha how about both? :'P

   1 jaar geleden
  • Trager

   Sounds good to me :3

   1 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Juice gaat zo pissig zijn als hij erachter komt dat hij is voorgelogen. En hij gaat nog pissiger worden wanneer hij erachter komt dat ze zichzélf heeft neergestoken. Maar ik denk dat hij het misschíén wel zou begrijpen.

  1 jaar geleden
  • NicoleStyles

   Haha dat is dus precies wat ik dacht

   1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Oef dit kan alleen maar mis gaan..

  1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Ow God nu wordt ik wel heel benieuwd!
  X

  1 jaar geleden
 • iceprinces14

  Ahh nog een hoofdstukje pleassss, ben zo benieuwd

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen