Foto bij Hoofdstuk 39

Om heel eerlijk te zijn ben ik doodsbang om zo meteen uit de trein te stappen. Ik ben g bang voor mensen hun reacties. Perkamentus heeft me in de vakantie nog een zakelijk brief gestuurd. Ik zit voortaan niet meer in een afdeling en ik heb mijn kamer van vroeger weer terug bij de profesoren. Hij vertelde me ook dat hij me gewoon in de lessen van de Griffoendors wilde zien om het voor iedereen makkelijk te houden. Er stond in de brief ook dat het Toverschooltoernooi dit jaar op Zeinstein werd gehouden. Ik kijk naar de voorbij razende bomen en zucht zachtjes. Om het nog makkelijker te maken zal ik niemand vertellen dat Marten Asmodom Vilijn mijn vader is. Gewoon om niet verafschuwt te worden. Ik word uit mijn gedachte gehaald door de coupe deur die word opengeschoven. Zachtjes zucht ik en laat mijn voorhoofd op het raam leunen. De deur gaat weer dicht.
‘De Dreuzel is weer terug gekeerd naar Zweinstein.’ Zegt de jongen. Ik kijk op en zie hoe de jongen de gordijntjes dicht trekt. Hij mommelt een spreuk en draait zich dan naar me toe.
‘Ben je boos?’ vraag ik de jongen zachtjes. hij schut zijn hoofd en komt tegenover me zitten. ‘Teleurgesteld?’ opnieuw schut de jongen zijn hoofd.
‘Vertel het de andere maar niet, maar stiekem ben ik trots. Ik ben trots dat jij al zover bent gekomen en ik niet.’ Zegt de jongen waarop ik hem met grote ogen aankijk. ‘En stiekem ben ik dolblij dat je terug bent. Zweinstein is geen Zweisntein zonder jouw vervloekingen en irritante gedoe.’ Zegt de jongen waarop ik verbaast op sta.
‘Noem je mij irritant?’ roept ik verbaast uit waarop de jongen langzaam knikt en ook opstaat. ‘Of jij altijd een heiligboontje bent!’ Roep ik uit waarop hij poeslief knikt ‘Daarvoor zit je juist in Zwadderich, omdat je dat juist niet bent.’ Zucht ik waarop de jongen grinnikt en me aankijkt. Ik blijf in zijn ogen staren en voel een glimlach op mijn gezicht verschijnen. Ik voel de trein schokken en ik val tegen Draco aan. Vlug druk ik me van hem vandaan en ga weer op het bankje zitten. ‘Mist Park je niet?’ Vraag ik hem na een paar seconde stilte. Verbaast staart hij me aan en haalt dan ongeïnteresseerd zijn schouders op.
‘Wat kan mij Park schelen. Ze blijft zo aan me plakken. Ze is zo vreselijk irritant en zo plakkerig.’ Zucht de jongen waarop ik zacht grinnik. ‘Wat heb je dit jaar allemaal gedaan?’ Vraagt Draco waarop ik hem aan kijk.
‘Ik was door Severus in Roemenië gedropt. Daar ben ik toen een week ziek geweest omdat ik in de regen lag.’ Zeg ik zacht grinnikend. Ik kijk naar de jongen en hij bezorgd naar mij. ‘Toen heb ik Charlie weer terug gevonden en ben ik bij hem gebleven. We zijn met heel zijn familie op vakantie gegaan naar Egypte.’ Ga ik veder met vertellen. Draco zijn blik verandert naar afkeer en ik begin zachtjes te lachen. ‘De familie Wemel heeft me in huis genomen of ik echt hun dochter en zus ben. Het voelde fijn en het was een geweldige tijd.’ Zeg ik waarop ik Draco hoor mompelen dat ik gelukkig geen familie van hen ben. Ik spring grijp een boek uit mijn tas en begin de jongen er mee te meppen.
‘Je nicht had gelijk je bent een eikel.’ Grom ik geërgerd naar hem. De jongen steekt onschuldig zijn handen in de lucht en ik stop met meppen.
‘Het is maar een grapje.’ Mompelt hij zo onschuldig mogelijk. Ik plof zuchtend neer op het bankjes en leg het boek op mijn schoot.
‘Daarna heeft Tops me alles geleert over transformagië en over Schouwer zijn.’ Ga ik veder met mijn verhaal. ‘Na dat ik alles wist heb ik examen gedaan en ben ik geslaagd.’ Eindig ik mijn verhaal. De jongen knikt en ik kijk hem aan. ik zie de twee strijd in zijn ogen. Ik heb medelijden met hem. ‘Kan het niet wat vrolijker?’ Vraag ik hem waarop hij zwak knikt. ‘Je verafschuwt me en vertrouwd me niet meer.’ Zeg ik zachtjes waarop de jongen me verbaast aan kijkt. ‘Het is goed Draco. Je familie is belangrijk voor je. Zij hebben je geleerd schouwers niet te vertrouwen, dus doe je dat ook niet. Dat is heel begrijpelijk.’ Zeg ik en begin weer naar buiten te kijken. Het kwetst me wel een beetje, maar het is goed zo.

Reacties (2)

 • GossipGirl21

  Laalaa geweldig

  1 jaar geleden
 • LarryNiam

  Oh my heb het nu tot zo ver gelezen en ik hou ervan:)
  Snel verder<3

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen