Foto bij Hoofdstuk 41

veel lees plezier(yeah)

Ik kijk naar de lucht van de zaal en zie verschillende uilen aan komen vliegen. Alle uilen zetten hun landing in en dan zie ik tussen de uilen Felix vliegen. Sierlijk vliegt hij nog een ronde door de zaal en land dan elegant op mijn schouder.
‘Hallo Felix, hoe gaat het met je?’ Vraag ik hem terwijl ik een stukje brood afscheur en aan het beestje geef.
‘Het kan niet beter. Bedankt dat je het vraagt.’ Antwoord Felix met zijn prachtige stem ‘Ik heb een brief van Perkamentus voor je.’ Gaat hij veder. Ik knik en pak de brief van hem aan
‘Bedankt Felix.’ Zeg ik waarop hij knikt en weer wegvliegt. Hij vliegt een rondje door de zaal en iedereen kijkt bewonderend naar het prachtige beest. Hij land elegant op de leuning van Perkamentus zijn stoel. Ik vouw de brief open en begin te lezen:

Lieve Roxanne,
Het spijt me van mijn gedrag tegenover jou. Ik heb over je vorderingen gehoord en ik ben trots op je. Sirius heeft me alles verteld en als de tijd zover is kun je bij hem gaan wonen. Je bent oud en wijs genoeg om nu voor jezelf te zorgen. Als je vragen hebt dan hoor ik het graag.
Liefs je echte opa, Albus Perkamentus.


Ik kijk op en zie Perkamentus naar me lachen. Ik knik en kijk dan naar de tafel die vol met eten staat. Ik voel hoe de brief vlam vat en ik laat hem op mijn bord vallen.
‘Shit.’ Hoor ik Fred mompelen. Ik begin te lachen en kijk naar het zwarte as wat op mijn bord licht.
‘Jammer voor je Fred. Wees toch niet zo nieuwsgierig.’ Hoor ik zijn broer zeggen. Ik grinnik zachtjes en sta op.
‘Rox, je moet nog eten.’ Hoor ik de tweeling tegelijk roepen. ik negeer ze en loop op mijn gemakje de grote zaal uit.

Reacties (1)

  • GossipGirl21

    Blijf zeker door gaan met schrijven ze.

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen