Overview
Title: Secret Enemies
Release Date: 7 December 2018
Episode: 8 / 22
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: Is het voor meerderen het geval dat het vorige hoofdstuk wat verwarrend was met de hoeveelheid Engels die er in voor kwam? En daardoor de overgang van het Nederlands naar het Engels of andersom wat verwarrend werd?
Ik heb wat geëxperimenteerd met dit hoofdstuk door zo min mogelijk in het Engels te typen. Het is dat ik onbewust van de ene naar de andere taal switch, omdat ik hiervoor namelijk een paar jaar alleen maar in het Engels heb geschreven. Laat het weten wat je fijn vindt om te lezen!

Anyways, vorig hoofdstuk had een hint die misschien aan het einde van dit hoofdstuk nog aangevuld gaat worden!

WinterDawn
1x08 Secret Enemies Songs

Asking Alexandria – Alone In A Room
Badflower – Ghost
Grandson – Despicable
Thirty Seconds To Mars – Rescue Me
Twenty One Pilots – Nico And The Niners


Daniel probeert al uren het nummer van Jaxson te bellen, maar steeds krijgt hij het antwoordapparaat er voor: “Jaxson hier! Ik ben op dit moment even niet bereikbaar. Laat een bericht achter en ik probeer zo snel mogelijk terug te bellen.” Boos gooit hij zijn telefoon op de loungebank in zijn kamer op het paddock. Het heeft de Australiër ontzettend ongerust gemaakt met het videobeeld wat er gisteren naar buiten is gebracht. Hij kwam met Christian en Pierre de Red Bull hometruck binnen gewandeld toen Max op de algemene televisie kwam. Van schrik heeft hij alles wat hij in zijn hand had op de grond laten vallen, inclusief zijn nét nieuwe helm. Het enige wat hij nog kon uitbrengen was een gebroken “Max”, voor het meest vreselijke beeld van zijn leven in zijn geheugen gekerfd werd. Wat er daarna is gebeurd, kan de Australiër zich niet meer herinneren, net als dat het onbekend was hoe hij in zijn hotelkamer terecht was gekomen. De hele nacht heeft hij haast geen oog dicht gedaan, zijn gedachten waren steeds bij de beelden van een gebroken Max. De 29-jarige coureur wordt uit zijn gedachten gehaald door wat geklop op de deur. “Dan?”, klinkt er aan de andere kant van de deur, terwijl hij de stem eerst niet kan plaatsen. Het kan niemand zijn die bij Red Bull Racing werkt, daar kent hij iedereen te goed voor. Na nog enkele seconden na te denken, valt het kwartje eindelijk en rent hij naar de deur toe.

Waarvan hij verwacht dat hij van informatie voorzien kan worden, springt hij van schrik achteruit. Enorm geschrokken van het beeld voor zich, kijkt hij naar de bont en blauwe, onder de verbandmiddelen zittende, jonge rechercheur. “Wat is er met jou gebeurd Jax!” “Rusland.” Heel even kijkt de Honey Badger vreemd naar hem. “Hoezo Rusland?” Jaxson zucht eens voor hij op de bank plaats neemt. “Ga heel even zitten.”, zucht hij eens en kijkt de coureur aan als hij plaats neemt. “Max is na Japan onder een Russisch identiteit naar Rusland vertrokken. In Australië, na onze ontmoeting, heb ik enigszins een verband gevonden dat men op de hoogte is van mijn werk. Daarna heb ik een van mijn collega’s meegenomen naar Rusland omdat het voor mij niet helemaal veilig was, om te zoeken naar Max. Daar is dit…”, de bruinharige twintiger gebaard naar zichzelf, “…gebeurd. Nadat ik uit het ziekenhuis ontslagen werd gisteren en het beeldmateriaal heb gezien van je teammaat, heb ik het vliegtuig hier naar toe genomen, zodat ik je kan vertellen dat ik hem daadwerkelijk in Rusland heb gezien. Hij heeft mij daar daadwerkelijk uit die benarde situatie gehaald, ik ben er 100% zeker van.” Heel even stopt hij met praten. “Maar ik ben bang dat enkele maffia leden hem hebben weten te vinden. Het…. Het spijt mij enorm dat ik je teleur heb gesteld, meneer Ricciardo.” Echter is Daniel niet kwaad op de rechercheur naast zich en neemt hij hem in zijn armen. “Je hebt tot nu toe je best gedaan, Jax! Ik weet zeker dat je Max uiteindelijk weet te vinden en wil je daarom vandaag bij de Race in mijn pit box hebben!”

Het is middag als de rode lichten uit gaan en Ricciardo zijn wagen agressief weg laat rijden. Wat er gisteren is gebeurd en wat er Jaxson aan is gedaan, wil hij bewijzen aan iedereen dat hij zijn kwaadheid kan omzetten in een motivatie om te racen alsof het zijn laatste race is als hij daarmee Max kon terug krijgen. De radio gaat over en zijn engineers in de pit spreken hem toe. “Wees alsjeblieft voorzichtig met de auto en jezelf!” “Ok.”, is het enige wat hij er op reageert. Bottas en Hulkenberg rijden vlak achter hem en heel even kijkt hij in de rechter spiegel voor hij daar de twee op een dramatische manier met elkaar ziet crashen. Echter rijdt hij net de chicane in waardoor hij niet meer ziet wat er verder nog gebeurd. Binnen enkele seconden gaat de gele vlag die uit hing door naar een rode vlag. “Daniel, je moet de pits in komen. Bottas en Hulkenberg hebben een crash gehad waardoor nog 8 andere rijders zijn gecrasht. De race wordt gestopt.”
Het is paniek in de pitlane als het ongeluk met de helft van de coureurs gebeurd. Wanneer Ricciardo bij zijn pitbox aankomt en uiteindelijk uit zijn auto geholpen wordt, ziet hij hoe de andere kant van de garage verslagen naar de beelden ziet te kijken en de uit elkaar gereden Red Bull van Pierre voor de zoveelste keer voorbij zien komen. Heel even maakt hij oog contact met Jaxson voor hij door Christian naar een spoed meeting wordt gebracht. Gelukkig, is het na een half uur duidelijk dat een paar coureurs alleen wat schrammen, een paar hechtingen of uiteindelijk niks hebben. Dit weekend wordt afgelast, mede door de enorme impact die het bericht van Max heeft op iedereen.

Eenmaal terug op het hoofdkwartier, is het de grootste baas van de organisatie die Jaxson staat op te wachten met een afkeurende blik bij het zien van de schade die de jonge rechercheur heeft opgelopen met zijn trip naar Rusland. Bij alleen die blik, weet Jax dat er hem iets vreselijks boven het hoofd staat te wachten. In stilte loopt hij de kapitein, meneer McCall achterna. “Neem plaats.”, bromt hij nors. Rustig en voor zich uit kijkend, doet Jax wat er van hem gevraagd wordt waarna het een poosje stil blijft. “Wat dacht je in vredesnaam agent Jaxson Hunter!” De woorden komen hard aan, ook al heeft hij die uitbrander verdiend. “Ik…”, probeert hij, maar al snel neemt meneer McCall het al weer over. “Wat deden Sam en jij alleen in Rusland zonder enige back-up!?” “Ik had een lead naar Max Verstappen dat hij zich in Rusland bevond! Ik heb Sam mee genomen zodat het niet al te veel zou opvallen dat we met te veel daar ineens heen gingen!” “Je had op z’n minst dit kunnen melden aan de anderen en al helemaal aan mij, agent Hunter! Kijk wat er met jou en meneer Verstappen is gebeurd! Dacht je nou werkelijk dat je deze zaak alleen kon oplossen! Ik wil je voorlopig niet meer op deze afdeling zien! Je bent van de zaak afgehaald en je gaat naar de afdeling voor vermiste kinderen in alleen Noord-Amerika!” Kwaad staat Jaxson op en loopt naar de deur van het kantoor. “Nooit, maar dan ook nooit zal ik Daniel Ricciardo in de steek laten om Max te vinden! Ik zal er dan ook alles, maar dan ook alles aan doen om Max terug te vinden voor zijn vrienden én familie! Denk maar niet dat ik zal stoppen met het zoeken naar de waarheid en wie er achter zit dat u er überhaupt van af weet dat we naar Rusland zijn geweest! Ik zal hier spoedig terug zijn!”, is het laatste wat hij er woest uit weet te krijgen voor hij zijn eigen kantoor op zoekt en enkele spullen pakt om naar de afdeling te gaan waar hij vanaf nu voorlopig zal gaan werken. Echter kent hij alle geheime doorgangen in dit hele gebouw waardoor hij ten alle tijden naar de verdieping onder grond kan komen om zijn eigen onderzoek verder te zetten.

“Baas?” Klinkt het enigszins wat onzeker en vragend. “Ja, Sam? Kom binnen. Is er nog wat nieuws?” De oud-collega van Jaxson knikt eens. “Het is geregeld met Jaxson. Hij is van de zaak afgehaald en zal er voorlopig niet meer bij zijn om er verder aan te werken. No worries dat ze ooit achter de waarheid gaan komen.” Een voldane glimlach siert het gezicht van de man. “En de race?” “Die is afgelast. De video heeft goed z’n werk gedaan en was de impact van de grootste crash in de F1 ooit!” Heel even krijgt Sam een bezorgde blik toegeworpen. “Daniel…”, begint Sam, “…is ongedeerd gebleven, baas.” Waarop de man met een opgeluchte zucht knikt.

Reacties (3)

 • Luckey

  Corruputie!!
  Echt ik vermoord ze

  8 maanden geleden
 • VampireMouse

  Ik wil die Sam killen. Like 4 real... Ik ga max zelf wel halen. Grrr!!!!

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   😂😂😂 Geweldig!

   1 jaar geleden
  • 33girlx96

   Daar ben ik het helemaal mee eens! Wat een vreselijke vent 😡

   1 jaar geleden
 • Travelandbeliev

  Next pleaseee zo goed

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen