Foto bij ~45~

Heel het Charlie gedoe was eindelijk voorbij, maar nu was het volgende probleem al weer bezig. Kan het nooit eens rustig zijn in huize Cullen. Edward is Nessie piano aan het leren en Bella staat toe te kijken. Irina een nicht van Caralise zorgt nu voor problemen. Ik weet zeker dat er iets gaat gebeuren waardoor de Volturi komt.
‘Wat?’ Vraagt Edward uit het niets. Ik kijk hem aan en hij mij. Iedereen kijkt mij aan.
‘De Volturi komt! Waarschijnlijk dacht Irina dat ze onsterfelijk is en is gebeten toen ze heel klein was. Dus is ze naar de Volturi gegaan om het te melden. Er komt weer een gevecht’ Zeg ik tegen iedereen.
‘Dat is belachelijk.’ Roept Edward waarop ik diep zucht. Dat is helemaal niet belachelijk! Dat is logisch! Schreeuw ik via mijn gedachten naar hem. Hij schut zijn hoofd en gaat weer veder. Ik pak boos een boek uit de kast en begin te lezen. Straks komt Alice met haar visioen en dan geloven jullie haar wel! Schreeuw ik naar hem en dan begin ik echt in mijn boek te lezen. Renesmee begint een stuk op de piano te spelen en meteen luister iedereen naar haar. Ze speelt prachtig al net zo goed als Edward. Alice komt blij aan huppelen met een vaas met bloemen. Ineens staat ze stil en valt de vaas stuk. Iedereen kijkt haar aan, maar ik hoef niet te kijken ik weet het al. Ze heeft een Visioen.
‘De Volturi. Ze komen hier heen. Voor ons allemaal!’ Roept ze lichtelijk in paniek. Iedereen kijk naar mij en ik haal ongeïnteresseerd mijn schouders op.
‘Ik kan nu zeggen “ik zei het je”. Maar ik hoor er niet zo van om dingen er in te wrijven. En hoe ik het wist? Mijn vermoede. Net zoals ik vermoede dat Renesmee een meisje zou worden en snel zou groeien. Mijn gevoel verteld me die dingen en ik denk er gewoon logisch bij na. Ik denk dat dit mijn gave is.’ Vertel ik ze waarop de meeste verbaast knikken. Zonder nog iets te vragen kijken ze dan weer naar Alice.
‘Hoeveel?’ Vraagt Carlise.
‘Iedereen. Aro en zijn hele wacht.’ Zegt ze. Iedereen? Daar kunnen we toch niet tegen vechten? We moeten zorgen dat ze ons geloven en dat ze alles laten rusten.
‘Dat is het ja! We moeten getuigen hebben. Die bevestigen dat Renesmee niet een onsterfelijk kind is. Goed zo April.’ Zegt Edward waarop ik begin te lachen.
‘We kunnen vrienden vragen om te getuigen. Alleen om te getuigen en niet om te vechten!’ zegt Carlise waarop we allemaal knikken. Dan moeten we ons maar klaar maken. Iedereen loopt de kamer uit en gaat hun spullen pakken. Op naar gevecht nummer twee.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen