Foto bij Hoofdstuk 44

vertel me alsjeblieft wat jullie tot nu toe van het verhaal vinden?

Ik loop voorzichtig naar de deur en glip zo stil als ik kan naar buiten. zo snel als ik kan ren ik op het meer af en blijf stil staan als ik een donker gestalte zie staan. langzaam loop ik op de jongen af en blijf een paar meter achter hem staan. Het is Carlo niet! ik kijk naar het meer en zie het licht van de maan glinsteren op het water.
‘Draco, wat doe jij hier?’ Vraag ik de jongen zachtjes. Hij staat op en draait zich naar me toe.
‘Ik kom hier voor jou.’ Zegt hij zachtjes en loopt langzaam op me af.
‘Ik snap jou echt niet! In de trein leek je mijn vriend en op school ben je ineens een klootzak. Jij hebt dat briefje gemaakt niet waar?’ Vraag ik de jongen met een trilende stem van woede. Hoe kan hij mij zo belazeren? De jongen blijft doodstil naar me kijken. ‘Waarom Draco? Waarom ben je z’n klootzak? Waarom ben zo je jaloers?’ Vraag ik hem waarop de jongen me verbaast aan staart.
‘Omdat elke jongen je wilt en je merkt het niet eens. Ik ben jaloers dat je voor Carlo gaat en niet voor mij.’ Roept hij uit. voorzicht zet ik een verbaasde stap naar achter. ‘Jij bent het liefste, leukste, slimste, mooiste en aardigste meisje wat ik ken. Ik hou van je en dat doe ik als sinds dat je afscheid van me nam een jaar geleden. Ik ben niet meer gestopt met aan je te denken. Je blijft door mijn hoofd spoken en ik krijg je er niet uit. wat ik ook probeer. Het maakt me niks uit dat ik in Zwadderich zit en jij in Griffoendor of in niks. Het maakt me wel uit wat jou gevoelens zijn.’ Verteld de jongen me. ik open mijn mond om iets te zeggen, maar ik krijg niks over mijn lippen geperst. Hij houd van me! de jongen zet een stap mijn richting en slaat een van zijn armen om mijn middel en trekt me naar zich toe. Ik voel dat ik licht in hoofd door deze onverwachtse actie. Ik kijk hem aan in zijn prachtige ogen en glimlach zwakjes. Dit zo fout! Hij buigt zich naar me en drukt zachtjes en voorzichtig zijn lippen op die van mij. Hij kust me! ik wil hem terug kussen maar duw hem dan voorzichtig van me af. Dit mag niet! De jongen laat me los en kijkt me gekwetst aan. Ik raak met mijn hand zachtjes mijn lippen aan en zucht dan.
‘Draco dit kan niet. Ik ben schouwer. Ik hoor een voorbeeld voor iedereen te zijn. Je vader is trouwens ook nog eens een dooddoener. Mensen zouden verkeerd over me gaan denken.’ Zeg ik tegen hem met een trillende stem. ‘Ik zou al niet met je mogen omgaan. Ik zou vrienden met je mogen zijn en ik zou al helemaal niet verliefd op je mogen worden. Het mag niet en ik kan het niet.’ zeg met pijn in mijn stem tegen de jongen. Het doet me pijn om die woorden tegen hem te zeggen. Ik draai me langzaam om en loop langzaam weg.
‘Doe je dat wel? Van mij houden?’ Vraagt hij zachtjes en ik blijf abrupt stil staan. Ik voel hoe de eerste paar tranen al over mijn wangen glijden.
‘Nee.’ Zeg ik zachtjes en loop dan vlug veder. Ik kijk niet om. Ik wil zijn gekwetste gezicht niet zien. ik wil niet zien wat ik heb aangericht.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen