Het vermoeden dat ze zwanger was, veranderde alles.
      Het was niet langer alleen haar eigen leven en dat van Kip die op het spel stonden, maar ook dat van het kleine jongetje of meisje dat in haar groeide. Inmiddels was er al een kleine zwelling voelbaar, waarvan ze wist dat alleen zij die kon zien.
      Toch was het een kwestie van tijd voordat Maddox erachter kwam en Dana wist dat ze de afstand die hij inmiddels bijna tandenknarsend toestond, moest verkleinen. Voor haar kleintje. Ze moest Maddox gunstig stemmen, moest hem tevreden houden. Het idee dat ze hem weer moest toestaan om haar aan te raken maakte haar misselijk, maar ze probeerde zich aan te praten dat ze het deed om haar ongeboren kind te beschermen. Ze zou zichzelf beschouwen als een prostituee, iemand die haar lichaam verhuurde om te overleven. Dat was immers wat ze deed. En als anderen dat konden doorstaan, waarom zij dan niet?
      Ze moest opnieuw beginnen met Maddox – en deze keer écht. Tot nu toe was het bij woorden gebleven en bij hele kleine aanrakingen, maar Dana moest zich nu voor hem open gaan stellen. Ze moest hem ervan overtuigen dat ze hem liefhad – en ze geloofde dat ze daarin kon slagen zolang ze hem niet herinnerde aan Juice.
      Hij leefde nog steeds in een soort web van leugens dat hij zelf gecreëerd had en geloofde werkelijk dat wat hij voor haar voelde, echt was. Ze moest dat gebruiken terwijl hij op zijn beurt háár gebruikte – dat was de enige manier waarop ze kon uitvogelen waar ze precies waren en hoe ze hier weg konden komen. Twee maanden lang had ze hem op afstand gehouden, had ze gedaan alsof ze dingen aan het verwerken had.
      En nu was het tijd voor de volgende stap. De gedachten dat zíj een plan had, dat zij hier de hand in had, gaf haar kracht om door te zetten.
      Dana liep naar zijn werkkamer toe. De diners waren altijd erg gespannen en ze was bang dat ze zou terugkrabbelen als ze tot daarna wachtte. Hoe hij erop zou reageren als ze hem nu stoorde was echter ook moeilijk in te schatten. Na al die tijd had ze nog steeds geen flauw idee hoe hij de kost verdiende en wat hij al die tijd achter zijn bureau uitvoerde.
      Ze haalde diep adem en klopte op de deur. Terwijl ze wachtte tot zijn voetstappen dichterbij kwamen, vroeg ze zich af of ze bedeesd naar de grond moest kijken of hem moest aankijken. Uiteindelijk deed ze toch maar het laatste, ze wilde niet de indruk wekken dat ze een spelletje met hem speelde, zelfs al zou hij dat diep vanbinnen best moeten weten.
      De deur ging open. Zijn gezicht had een harde uitdrukking omdat ze hem gestoord had, maar zodra hij haar zag, werd de blik in zijn ogen milder.
      ‘Sorry dat ik stoor,’ zei ze aarzelend. Toch een beetje nerveus frunnikte ze aan de zoom van haar shirtje. ‘Ik vroeg me af… of je misschien zin had in een wandeling?’
      Zijn schouders spanden zich aan, en ze kon zijn argwaan voelen. Haar hartslag nam toe en ze voelde haar handen klam worden. Had ze het verkeerd aangepakt?
      ‘Oké,’ zei hij kortaf, met minder enthousiasme dat ze had verwacht. Er kroop een huivering door haar heen en ze deed een stap terug. Misschien was dit toch geen goede timing geweest.
      Maddox deed de deur van zijn werkkamer op slot en stak de sleutel weg. Rondsnuffelen in die kamer stond nog steeds op de planning, maar ze was bang dat ze daar maar één kans voor kreeg en voor ze die sleutel te pakken kon krijgen, moesten ze zich heel wat vertrouwder voelen in elkaars buurt.
      Zonder wat tegen elkaar te zeggen, liepen ze naar buiten toe, naar de rand van het eiland waar de kustlijn onderbroken werd door een rotsachtig strand. De wind trok aan haar haren, maar het waaide niet zo hard dat het een gesprek moeilijker zou maken.
      ‘Ik wil je bedanken,’ zei ze na een tijdje. Ze durfde hem niet aan te kijken en tuurde daarom naar het zand terwijl ze zachtjes voortstapte. ‘Dat je me de ruimte hebt gegeven om dingen te verwerken. Dat je me… nergens toe gedwongen hebt.’
      Met moeite kwamen de woorden over haar lippen. Van haar ego was al niet veel meer over geweest, maar beweren dat ze hem dankbaar was, vond ze toch een hele stap.
      Maddox bleef stilstaan en stak zijn hand uit zodat hij haar zij raakte. Ze bleef ook stilstaan.
      ‘Ik heb er nog steeds spijt van, Dana. Hoe ik tegen je heb gedaan.’ Ze zag zijn adamsappel op en neer wippen toen hij slikte. ‘Ik weet niet hoe ik dat moet goedmaken. Maar toen je zei dat je niet meer van me hield… toen ontwaakte er gewoon iets donkers in mij. Iets wat jouw liefde al die tijd onderdrukt had.’
      Dana sloeg haar ogen naar hem op en zag dat hij het meende. Dat was het lastige aan Maddox. Hij had zo overduidelijk twee gezichten. Dat had ze nooit eerder gezien maar nu – nu was het zonneklaar.
      ‘Dat had ik niet moeten doen,’ zei ze zacht. ‘Ik had ons een kans moeten geven.’
      Er veranderde iets in Maddox’s ogen. Opluchting, alsof hij maandenlang had gewacht totdat ze dit zou toegeven. Zijn vingers trilden toen hij zijn hand naar haar wang bracht en ze zoog de adem naar binnen toen de toppen ervan langs haar huid streken.
      ‘Het geeft niet,’ zei hij. ‘We hebben nu een nieuwe kans, toch?’
      Dana huiverde, maar ze bleef hem aankijken. ‘Ja…’
      Een glimlach spande om zijn lippen. Zijn duim streek langs haar wang en het kostte Dana al haar wilskracht om haar gezicht niet weg te draaien. Ze dacht aan het kindje in haar buik dat ze moest beschermen en diepte een herinnering op van de eerste keer dat Juice zo haar wang had gestreeld. Een steek van gemis teisterde haar buik en haar ogen begonnen te trekken, maar ze knipperde de tranen snel weg.
      Nu moet jij. Kom op.
      Een trillerige zucht schoot tussen haar lippen vandaan toen ze haar hand tegen zijn wang legde. Met haar duim streek ze langs zijn onderlip. Maddox ving haar blik. De onzekerheid die hij uitstraalde verwarde haar. Vanaf het begin was hij zelfverzekerd geweest – tot het arrogante af.
      Maar ze had zijn ego gekrenkt, kapotgeslagen. En haar een tweede kans gunnen, dat was iets wat hij nooit eerder had gedaan, bij niemand. Het was iets wat hij zo wanhopig graag wilde dat hij zich er onzeker door voelde, omdat hij niet wist wat hij ervan kon verwachten.
      ‘Ik heb je gemist, Dana.’
      Opnieuw ging er een rilling door haar heen. Het was alsof ze Juice’ stem hoorde.
      ‘Ik jou ook,’ prevelde ze, en met haar gedachten nog bij Juice vervolgde ze: ‘Het spijt me dat ik ben weggegaan.’
      Daarna bracht ze haar gezicht dichter bij dat van Maddox. Ondanks de vele keren dat ze hem had gezoend, voelden zijn lippen niet vertrouwd. Zijn tong gleed langs haar lip en ondanks dat ze ervan gruwelde, opende ze haar mond om hem toegang te geven en kuste ze hem terug. Het deed pijn, diep binnen in haar. Alsof Juice’ ziel aan dat van haar was verkleefd en Maddox hem nu beetje bij beetje van haar losscheurde, tot hij haar weer helemaal opeist had.
      Tot ze hem had tóégestaan om haar weer helemaal op te eisen.


Reacties (3)

 • Trager

  BLEGH, arme Dana

  1 jaar geleden
 • iceprinces14

  Omggg whyyy, ik hoop op een goed ontsnappingsplan, snelllllll😭😭

  1 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Ik vraag me af hoe lang het duurt voordat Maddox een keer echt flipt en weer terugvalt in zijn eigen gewoontes.

  1 jaar geleden
  • Croweater

   Waarschijnlijk zodra er iets gebeurt wat hem niet bevalt :')

   1 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Zoals... iemand die zwanger is?

   1 jaar geleden
  • Sunnyrainbow

   Dit dacht ik ook!

   1 jaar geleden
  • Croweater

   Misschien wil hij wel niets liever dan een gezinnetje stichten. (wbw)

   1 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Ja, maar hij wil waarschijnlijk wel dat híj de vader is. Of misschien gaat hij totaal doen alsof het zijn eigen kind is en gaat hij zichzelf voorliegen.

   1 jaar geleden
  • Croweater

   Haha. Hij kan zelf geen kinderen krijgen dus dat laatste zal ooit wel moeten. ;P

   1 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Ja, maar logica werkt niet in zijn hoofd. Er is kortsluiting.

   1 jaar geleden
  • Croweater

   Daar heb je een puntxD

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen