Wat wilde je dat ik zou zeggen? Dat Harry weg ging bij zijn soap ster en we samen wegrenden richting de zonsondergang?
Nee. Dat was niet wat er gebeurde, en een deel van me was opgelucht dat dit niet zo was.
In plaats hiervan lag ik iedere dag op de bank, met mijn been op een stapel kussens terwijl ik kamille thee dronk om te voorkomen dat ik mezelf van kant maakte. Ik verveelde me kapot.
Hij kwam af en toe langs met boodschappen en om te kletsen. Hij had het nooit over haar, waar ik me over verbaasde aangezien ze al een aantal maanden bij elkaar waren.
      "How's your woman then?" onderbrak ik zijn verhaal over een feestje waar hij gister was geweest.
Harry fronste terwijl hij zijn thee neerzette op tafel. "She's not my woman," ging hij tegen me in. "You can't own a person."
"I'm sure there are many white supremacist who would care to disagree..."
Harry zuchtte gefrustreerd terwijl hij achterover leunde in zijn stoel. "I can't be arsed to argue with you Ly-"
"I wasn't looking for an argument," begon ik. Ik voelde me schuldig; Harry (ondanks zijn vele gebreken) had de laatste maand enorm veel tijd vrij gemaakt om bij me langs te komen, terwijl hij die niet hoefde te doen. Het was niet zijn taak. Maar desondanks mijn pessimistische houding en mijn constante sarcasme bleef hij langs komen met tassen vol soep en drank (niet de beste combinatie) en erg veel verhalen. "I was just interested," glimlachte ik verontschuldigend.
      Hij glimlachte terug voordat hij opstond uit zijn stoel en de mokken in de wasbak begon af te wassen. "We're okay. We were better before all this," zei hij terwijl hij kort opkeek. "She doesn't like me coming to see you."
"I can't blame her."
Hij antwoordde niet en ik bekeek hem terwijl hij alles wat ik de afgelopen dagen in de wasbak had gepleurd afwaste. Hij had me afgelopen week verteld dat dit een soort tweede natuur voor hem was. Dat dit sinds hij klein was van hem werd verwacht; wanneer hij in huis kon helpen deed hij dit. Het leek erop dat dit nog steeds niet uit zijn systeem was.
Hierna stopte hij. Hij bleef stil staan, met zijn handen in het water.
"What is this Lyla?"
Ik hield mijn adem en voelde dat mijn hart sneller begon te kloppen.
"What are we doing here? What has this been from the start? My notes, the flirting and now this?"
Zijn stem klonk kwetsbaar, als een tiener die voor het eerst alleen werd achtergelaten om op te passen; het begint met enthousiasme over de verantwoordelijkheid die bij je wordt neergelegd, maar dan pas slaat de realiteit toe. De mogelijke gevaren, risico's en slechte uitkomsten.
      Ik stond op van de bank en hinkelde met behulp van mijn krukken richting de keuken.
"It's nothing Harry. We don't need to label whatever this... car crash is." Ik begon de spullen af te drogen met een theedoek.
"But if we were to, I don't know, put a label on it, what exactly would the label be?"
Ik pauzeerde en fronste geconcentreerd. Nee, ik had geen enkel idee.
"Friends?" stelde ik ongemakkelijk voor, waarop hij me een spottende blik toe wierp.
"When have we ever liked each other's personalities Lyla." Het was meer een uitspraak dan een vraag, wat vrij pijnlijk was. Maar ik wist dat hij gelijk had.
"True. You have a point."
Hij maakte zijn handen schoon in het water voordat hij de stop eruit trok - de gespannen stilte werd verbroken door het geluid van het weglopende water.
"So we're just attracted to each other then? Physically?" flapte ik eruit zonder er van tevoren over na te denken - maar dit was precies wat er tussen ons speelde, we waren lichamelijk tot elkaar aangetrokken. Het ging niet veel dieper dan dat.
Hij pauzeerde kort. "Yeah. I guess that's what it is," zuchtte hij voordat hij de theedoek uit mijn handen pakte om de rest van de spullen af te drogen.
      Ik stond het toe en bekeek hem. Ik keek toe hoe zijn handen de borden en het bestek vast pakte.
"Stop watching me Lyla," mompelde hij. "You're putting me off." Het was een halfhartige zin. Hij meende het niet.
Voordat ik het wist lag de natte theedoek verlaten op de keukentegels, zijn handen gingen door mijn haren en ik vroeg me af of we misschien toch meer waren dan slechts vrienden.*smirk emoji*
P.s. Dankjewel aan de nieuwe abo's en aan iedereen voor hun lieve reacties! (:

Reacties (5)

 • Infrared

  Ik geniet echt van je schrijfstijl!

  2 jaar geleden
 • NicoleStyles

  friends with benefits haha, love dit hoofdstukje ook weer(flower)

  2 jaar geleden
 • USH

  Je schrijft echt zo goed !!

  2 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Haha geweldig!

  2 jaar geleden
 • LarryNiam

  Oehhh i love it:)

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen