Hyvro en Vivienna werden nog voorzichtiger dan voorheen wat betrof hun ei. Vivienna hield het dag en nacht angstvallig in haar armen en wilde het alleen aan Hyvro afstaan. Het werd de meiden opgedragen het zoveel mogelijk met rust te laten en er zeker geen rare dingen mee te doen. Kelly had het een keer mogen vasthouden, maar ze was de enige en toen ze er wat te veel mee had geschommeld, was Hyvro tegen haar uitgevallen en had hij het ei weer van haar afgepakt.
Emily begreep niet wat er in het ei moest zitten. Haar ouders hadden verteld dat er een kindje in zat en ze wist wat dat was - ze was zelf ook een kindje. Maar hoe kon er nou een kindje in zo’n ei zitten? En waarom mocht zij het niet aanraken, als ze haar zussen, die ook kindjes waren, wel mocht aanraken? Emily begreep er weinig van en had dus ook moeite om zich aan de regels te houden.
Om de twee weken vertrokken ze weer naar een andere locatie. Het was een voorzorgsmaatregel die vrijwel alle zeemeermensfamilies namen, uit angst dat ze gevonden zouden worden als ze te lang op één plek zouden blijven. Het was ook de manier om af en toe andere meermensen tegen te komen en dat was ook wat er gebeurde. Dik drie maanden na de geboorte van het ei kwamen ze een kleine familie tegen: ouders met een dochter en een zoontje. De jongen was van Sofia en Kelly’s leeftijd en al snel waren de drie in een achtervolging waarbij het jongetje, die Paul heette, de tikker was. Zijn zus Sira was een paar jaar ouder en hield zich voornamelijk met Emily en Dianna bezig.
De ouders hadden zich voorgesteld als Atlanta en Barto Dalue. Zoals gewoonte was wanneer zeemeermensfamilies elkaar tegenkwamen, verbleven de twee families de twee weken die volgden bij elkaar in de buurt, om daarna ieder hun eigen weg te vervolgen. Die twee weken waren voor Hyvro en Vivienna als een vakantie. Hun kinderen werden constant beziggehouden door de kinderen van Atlanta en Barto en ze hadden eindelijk even de tijd om op adem te komen.
Barto was een meerman met een donkere huid en een staart in vrijwel dezelfde bruine kleur. Hij had dreadlocks en donkerbruine ogen, tegen het zwarte aan, met een blik die één en al vriendelijkheid uitstraalde.
Zijn vrouw Atlanta was vrijwel het tegenovergestelde: ze had een bleke, bijna witte huid, donkerrood, steil haar en felgroene ogen. Zowel Paul als Sira waren een mengeling van hun ouders, al leek Paul toch meer op zijn vader met zijn bruine ogen en zijn zwarte haar.
Tijdens de twee weken bespraken de ouders voornamelijk over hun kinderen. Barto vertelde dat hun oudste inmiddels alweer gesetteld was met een zeemeerman die ze een paar maanden eerder waren tegengekomen. Het herinnerde Vivienna aan haar eerste ontmoeting met Hyvro. Zij was nog maar vijf jaar oud geweest. Ze had zelf vijf zussen, maar Hyvro was enig kind, wat zeldzaam was bij zeemeermensen, die er bekend om stonden dat ze erg vruchtbaar waren. Hyvro’s moeder was echter op jonge leeftijd overleden en Hyvro’s vader had geen nieuwe vrouw gevonden.
Hun gezinnen kruisten elkaars pad, net zoals Hyvro en Vivienna nu het pad kruisten van de familie Dalue, en dat was de eerste keer dat Vivienna en Hyvro elkaar zagen. Ze hadden twee weken met elkaar opgetrokken - Hyvro was een jaar ouder dan haar - en toen gingen de families weer hun eigen weg.
Pas jaren later, toen ze al begin twintig waren, kwamen ze elkaar opnieuw tegen. Het was toeval dat ze elkaar weer zagen in de enorme oceaan, maar het was hen allebei al snel duidelijk dat ze met elkaar verder wilden. De twee weken dat hun families opnieuw met elkaar spendeerden, bloeide er liefde tussen hen op. Die liefde was nooit verdwenen.
Zou dat ook gebeuren met Paul en Sofia of Paul en Kelly? Zouden hun gezinnen elkaar weer tegenkomen en zou Paul er dan bij één van hen achterkomen dat hij van haar hield? Vanaf de geboorte van Kelly was Vivienna er al mee bezig: ze wilde dat hun kinderen goed terecht zouden komen. Dat streven was alleen nog maar sterker geworden toen ze een kind waren verloren. Het was haar taak om haar overgebleven kinderen een betere toekomst te geven dan ze haar gestolen ei door haar onoplettendheid had gegeven.

Reacties (2)

  • GossipGirl21

    Je hebt een geweldige schrijfstijl.

    1 jaar geleden
  • Slughorn

    Geinig dag de meermensen ook zo van elkaar kunnen verschillen (:

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen