1x09 Show Must Go On Songs

AJR – Burn The House Down
Blue October – Daylight
Dreamers – Sweet Disaster
Mike Shinoda, K.Flay – Make It Up As I Go (feat. K.Flay)
Overview
Title: Show Must Go On
Release Date: 10 December 2018
Episode: 9 / 22
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: Mid-Season Finale vandaag. Dat betekend dat ik weer wat meer informatie ga geven betreft de tweede helft van het seizoen en over de Winterbreak serie:D

To The Max Second Half:
Christmas Special (Airing around Christmas eve!)
• 1x10 'Sinead' [Airing: 21 January 2019]
• 1x11 Argentina [Airing: 28 January 2019]
• 1x12 Welcome Back [Airing: 11 February 2019]
• 1x13 Troublemaker [Airing: 18 February 2019]
• 1x14 Monaco [Airing: 18 March 2019]
• 1x15 Casino Royal [Airing: 25 March 2019]

Winterbreak series: Heroes Of The Grid
• 1x01 Pilot: "Monaco" Part 1 (Airing: 17 December 2018)
• 1x02 "Monaco" Part 2 (Airing: 21 December 2018)
• 1x03 "Great Brittain" (Airing: 24 December 2018)
• 1x04 "Finland" Part 1 (Airing: 28 December 2018)
• 1x05 "Finland" Part 2 (Airing: 31 December 2018)

Tegen de tijd dat de Winterbreak series eindigt, gaat To The Max weer verder!
Veel plezier met 1x09;)

WinterDawn


Het was een raadsel voor de jonge rechercheur wie er achter de informatie zat naar kapitein McCall. De enige die van hun trip naar Rusland wist, was Sam. Jaxson is diep in gedachten verzonken als hij eens zijn telefoon in zijn handen neemt. “Over Sam gesproken. Die heeft zich namelijk sinds het ziekenhuis al niet meer laten zien of wat van zich laten horen. Vreemd.”, mompelt hij tegen zichzelf wetende dat zijn nieuwe collega’s hem vreemd zullen aan kijken. De bruinharige jongeman verveelt zich hier enorm. Dit is veel te makkelijk werk voor hem. Collega’s durven al helemaal de files niet meer aan hem over te dragen omdat hij ze binnen een uur weet op te lossen. Jaxson zucht nog eens diep terwijl hij een grote in elkaar gedrukte prop in de prullenbak aan de andere kant van het grote kantoor gooit. “Agent Hunter!”, klinkt het waarschuwend. Enige wat hij kan doen is zijn schouders op halen en er pestend een volgende achteraan gooien. “Ok! Nu is het genoeg, ga een poos wandelen of iets waardoor je ons niet stoort! Ik hoop dat je snel weer naar je eigen afdeling kan.” “Anders ik wel.”, reageert hij daar zachtjes en mompelend op. Het zit hem nog steeds dwars dat hij Daniel niet verder kan helpen zonder al te verdacht te zijn. Een idee duikt op in zijn hoofd. “Hoe lang mag ik wandelen?”, vraagt hij hoofdagent Routh met een onschuldige uitdrukking. “Wat mij betreft de rest van de dag wel!” Dat is iets wat hij zich voor geen tweede keer laat zeggen.

Met zijn spullen loopt hij een tijdje door het grote gebouw voor hij via een geheime gang buiten de CCTV richting zijn verdieping onder de grond kan gaan. Echter is het zonder die lift nog een behoorlijk eind lopen vanaf de 25e verdieping. Na weken van afwezigheid, loopt hij uiteindelijk de ruimte binnen waar zijn servers en computers al dagen achter elkaar bezig zijn met nieuwe informatie binnen te halen, waaronder scans van wereldwijde CCTV’s, database gegevens van vliegvelden en politiewerk. Voor hij aan het werk gaat om verder naar Max te zoeken, is het belangrijk om te zien waar Sam uit hangt. Door eerst zijn pas te checken die ze moeten gebruiken om binnen te komen in de organisatie, komt er een verrassende ontdekking uit. “Wat ben je van plan boy?” Met gefronste wenkbrauwen kijkt hij naar de laatste datum waarmee hij in het systeem staat. Die datum was van het vertrek naar Rusland. Meteen wordt de foto van Sam toegevoegd aan het algoritme in de CCTV scanner. Het duurt even maar dat levert hem wel wat op. Enkele video bestanden tonen aan dat er een match is gevonden. Jaxson klikt er een aan, die hem laat schrikken als hij even later de datum van opname ook nog eens ziet. “Wat krijgen we nou? Je hebt nooit Rusland verlaten?!” Meteen laat hij de gegevens van Sam van de IMPB ophalen, waaruit blijkt dat Sam ook al niet meer werkt voor de organisatie. Als hij dan dieper in zijn dossier begint te zoeken en enkele corrupte, verwijderde bestanden vindt, hackt hij ze terug. Bij het openen van die bestanden knapt er van binnen iets. “That f*cking jerk!” Op zijn beeldscherm is te zien hoe er een schriftelijke verklaring van Sam is opgestuurd dat hij onder dwang van de 20-jarige rechercheur is meegenomen naar Rusland waar hij niks over mocht zeggen tegen wie dan ook. Hoe hem daar zijn leven en die van Jaxson in gevaar is gebracht door ‘agent Hunter’ en hoe hij eist dat er actie ondernomen wordt om Jax van de zaak af te halen. “Laat me je niet vinden en in mijn handen krijgen, want ik doe je wat aan!”, gromt hij kwaad.

Omdat hij enigszins in de gaten wordt gehouden, heeft hij Daniel over laten komen naar Amerika waar ze op een afgelegen terrein een oude ondergrondse bunker in rijden die eigendom is van de familie Hunter. “Wat doen we hier Jax? Ik dacht dat we naar je organisatie gingen.” Daniel kijkt hem eens vragend aan. De rechercheur kijkt de Australiër eens aan. “Over dat gesproken…”, begint hij voor hij naar binnen rijdt en uiteindelijk uitstapt. “Dat is waarom we hier nu zijn en met name dat jij hier nu bent in plaats dat ik naar jou kom.” Beide heren nemen spullen uit de auto en gaan naar een grote lounge kamer. “Wat is er aan de hand? Heb je nieuws over Max?” Echter schudt de bruinharige jongeman zijn hoofd. “Nee, ik ben van de zaak afgehaald. Officieel weet ik van niets.” “Ik hoor een maar?”, grijnst de coureur eens. “Yes, weinig organisaties hebben hun zaken in orde, dus met een simpele hack, krijg ik alle informatie als nog binnen. Zoals je weet, Rusland was het grote probleem en mijn collega heeft mij verraden.” Daniel stopt met de spullen neer te zetten en kijkt hem dan aan alsof hij net voor het eerst in zijn leven een spook heeft gezien. “Oh, dat is nog niet het ergste Dan. Hij blijkt ontslag te hebben genomen en nooit Rusland rond alles te hebben verlaten.” Jaxson overhandigt Daniel een USB. “Wat is dit?” “Kijk maar. Je zult versteld zijn.”

Jaxson wordt bewusteloos het gebouw binnen gedragen, waarna Sam naar binnen loopt met een nog onbekende achter hem aan. Te zien is hoe enkele handlangers Jax aan de stoel vast binden voor ze bij de deur gaan staan en deze open doen. Daarop komt Sam met de onbekende nog binnen wandelen. Heel vaag is er te horen hoe Sam een vraag stelt. “Wat ga je met hem doen?” “Hem enigszins toetakelen, daarna laten we het er op lijken dat er een aanval wordt uitgevoerd waarbij hij kan ontsnappen door Sinéad.” Heel even is er te zien hoe Sam bevestigend op de uitleg knikt. “Daarna?” “Is het de bedoeling dat we Sinéad toetakelen en daar de video’s over enkele dagen vlak voor de race naar buiten brengen.” Wanneer Jaxson tekenen van leven begint te krijgen, verlaten beiden de ruimte waarna de deur dicht gaat en de 20-jarige rechercheur er flink van langs krijgt. Op het moment dat de mannen weg worden geroepen, duurt het niet lang voor Max naar binnen lijkt te snellen om Jaxson te bevrijden uit zijn positie en met hem vertrekt.

Daniel kijkt met een bleek gezicht naar de laptop voor zich. “Dat was Max.” “Ja.” Heel even is het stil. “Jaxson! Wat is er in vredesnaam aan de hand!?” Met een zucht neemt de rechercheur de laptop over om hem vervolgens op de tafel voor hen te zetten. “Wat ik tot nu toe weet? Max heeft mij daar weg geholpen, maar blijkt door Sam gebruikt te zijn om dit in scene te zetten. Ik heb informatie over Sinéad weten binnen te halen, maar dat is ontzettend beveiligd dat ik er lang over moet doen om het te hacken. Sam is in ieder geval onze mol en heeft er dus voor gezorgd dat ik uit mijn positie ben gezet en niet meer aan de zaak kan werken.” De Australische coureur staat op en kijkt zijn vriend aan. “Ik… Ik wil dat je verder gaat met het onderzoek. Ook al doe je dat buiten de IMPB om!” Op dat moment gaat de telefoon van Jaxson af. Gretig vist hij hem uit zijn broek. “Wat is het?”, vraagt Daniel dan ongeduldig. De rechercheur draait het scherm bij, waarop de Formule 1 coureur kan lezen hoe het systeem met succes ‘Sinéad’ heeft weten te hacken.

Reacties (2)

 • 33girlx96

  “Laat me je niet vinden en in mijn handen krijgen, want ik doe je wat aan!”, gromt hij kwaad.

  Deze tekst doet me aan een uitspraak van Max denken 😂

  Maar wat een goed hoofdstuk, ik zit er helemaal in!

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   😇😇 Kon het niet laten haha. Dat ging er ook perfect bij, niet waar?

   Wiieeh:DHet is ook de bedoeling dat dit verhaal ook goed in elkaar zit en je er zo in zit 😜😜 Dan maakt dat het allemaal veel spannender.

   Ben heel erg blij met de reactie! Motiveert mij enorm om verder te gaan met het schrijven van de story:D

   1 jaar geleden
 • VampireMouse

  I'm still gonna kill Sam.... Just so You know...en dan ga ik Max bevrijden en dan is Daniel me eeuwig dankbaar. 🤗😏

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hihi, one day girl, one day you’re allowed to do that! 😂😂😂

   1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Woehoeee

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen