Foto bij Hoofdstuk 50

ik ga jullie slecht nieuws geven. het spijt me heel erg er voor maar ik kan niet anders.:((huil)
in plaats drie keer per dag een stukje er op te zetten. Breng ik het terug naar een keer per dag.
ik heb op dit moment gewoon te veel aan me hoofd om heel veel met schijven bezig te zijn. Het spijt me daarvoor.
zodra ik alles weer op orde heb zullen er weer meer stukje komen.
Ik stop niet met dit verhaal! ik zet er alleen een keer per dag nog wat op. ook misschien wel een beetje om jullie in spanning te houden:P

en nu geniet van dit stukje!

Het advies wat Charlie me twee dagen geleden heeft gegeven heeft erg geholpen. Hij heeft me verschillende dingen verteld en voor verschillende dingen gewaarschuwd. Hij vertelde me ook dat ik een draak niet mocht kiezen en dat was Hebridische Zwartkop. Het is een vreselijk het beest en hij heeft een vervelende eigenschap. Natuurlijk had ik vannacht weer een droom en had ik dat beest wel.
‘Goedemorgen kampioenen. Kom bij me staan!’ Roept Perkamentus door heel de tent. Ik spring van Carlo zijn schoot af en we lopen samen naar de man toe. ‘Jullie gaan nu jullie draak uit kiezen voor de strijd.’ Zegt de man. Ik kijk ede man aan en ik zie een vleugje angst in zijn ogen. Stiekem geeft hij wel om iedereen hier hij weet het alleen niet altijd even goed te uiten. Barto Krenck houd een zak voor ons open. Fleur is de eerste die een draak mag kiezen en ze steekt haar hand in de zak. Ze haalt hem er uit en houd een miniatuur draakje in haar handen. Het is een Groene huisdraak. Viktor doet het zelfde en haalt er een Chinese Zenger uit de zak. Carlo pakt een Zweedse Stompsnuit en kijkt dan bemoedigend naar mij. Ik knik en kijk naar Krenck die Harry en mij aan kijkt. Harry steekt zijn hand in de zak en haalt er zijn draak uit. Het is een Hongaarse Hoornstaart. Dat is een erg moeilijke en gevaarlijke draak, maar meteen besef ik ook dat de mijne gevaarlijker word. Krenck houd de zak naar me uit gestoken en voorzichtig steek ik mijn hand er in. Ik voel een warme schubbig huid tegen mijn hand en ik grijp het beestje vast. Ik hal mijn hand uit de zak en open hem. Het beestje kijkt me aan en ik wend mijn blik naar Carlo. Je mocht het nooit maar dan echt nooit recht in de ogen aan kijken. Dit wezen is een monster. Zijn schubbige huid is zo hard als Diamanten en zijn tanden zijn net zo scherp als messen. Over die dingen maak ik me geen zorgen, maar zijn ogen daar gaat het om. zijn ogen zijn paarse ogen zijn duivels. Het is net als de Basilisk. Alleen dit wezen vermoord je niet met zijn blik, maar hij kwelt je met vreselijke beelden. Als je hem aan kijkt geef je hem toegang tot je gedachtes en herinneringen. Die informatie gebruikt hij dan om je te kwellen. Zodra je niks meer kan doen door de angst of het verdriet. Zodra je echt helemaal weerloos bent verbrand hij je levend en verslind je. ik kijk van een angstige Carlos naar een angstige Perkamentus. Ik knik naar de man en geef de draak terug aan Krenck. Ik moet dit spelletje gewoon heel slim spelen.
‘Een Hebridische Zwartkop.’ Zegt Krenck na een lange stilte. ‘Jullie gekozen draken beschermen een goud ei wat ze van ons hebben gekregen. Jullie moeten het ei te zien bemachtigen voor de draak jouw te pakken heeft.’ Verteld Krenck ons en loopt dan de tent uit samen met al de schoolhoofden. Ik loop langzaam bij iedereen weg en ga op de bank zitten waar ik net nog samen zat met Carlo. De jongen komt op me aflopen en trekt me omhoog. Zodra de jongen iets wil zeggen word hij onderbroken door Vilder.
‘Kannewasser jij moet als eerst!’ Schreeuwt Vilder naar Carlo. Carlo lacht lief naar me en drukt een kus op mijn voorhoofd.
‘Ik zie je na het gevecht.’ Zegt hij waarop ik knik en hem gedag zeg. Hij loopt de tent uit en gaat de arena in. Ik ben nu al doodsbang voor mijn draak, maar niet alleen voor de mijne maar ook voor die van Carlo.

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen