Foto bij Hoofdstuk 51

omg we zijn bij 51!!(yeah)

Harry is op dit moment precies een half uur in de arena. Ik zal elk moment wel aan de buurt kunnen zijn. Zenuwacht loop ik door de tent. Er gaat een kanon shot af en ik maak een sprongetjes van schrik. Langzaam pak ik mijn stok en loop de tent uit. ik kom uit in een grot. Ik neem een diepe hap lucht en schuifel naar voren. Het licht van de uitgang is te zien en om heel eerlijk te zijn wil ik het liefst hier blijven staan. ik knijp mijn ogen tot spleetjes en zie een grote zwarte draak rond lopen. Ik kijk naar het midden en zie een groot gouden ei liggen. Zo langzaam als ik kan loop ik de arena in. alleen maar om die vervloekte tijd te rekken.
‘Arme meid, ze is bang voor me. dat is alleen maar leuker voor mij.’ Hoor ik de vreselijke stem van de draak grommen. Het is in mijn voordeel dat ik weet wat hij zegt. Ik voorzichtig een stap de arena in en houd mijn blik op de grond gericht. Ik kijk op en zie dat de draak naar mij kijkt vlug wend ik mijn blik weer af voor zijn ogen de mijne vinden.
‘Ik. Ben. Niet. Bang.’ Zeg ik duidelijk. Het is meer voor mezelf bedoeld dan voor de draak. Ik kijk het publiek rond en zie Ron en Hermelien die bemoedigend naar me knikken. Langs hun zitten Fred en George die trots naar me lachen. Ik knik naar ze en kijk naar de andere tribunes. Mijn blik blijft hangen bij een trieste Draco. De klootzak!
‘Weet je zeker dat je hem zo erg haat?’ Vraagt de draak met zijn zware stem. Zelfs zonder in mijn ogen te hebben gekeken weet hij wat ik denk. Fijn! Ik kijk vlug naar het beest, maar kijk dan ook weer vlug weg.
‘Met heel mijn hard.’ zeg ik zachtjes. ik zet nog een stap veder de arena in en laat mijn blik over het goeden ei glijden. Ik moet de gok gewoon wagen. Ik zet het op en rennen en ren er op af. Voor ik bij het ei kan komen zwiept de draak een keer met zijn staart, die vol in mijn maag komt. Ik vlieg naar achter en voel en knal tegen en hard rots. Ik hap naar adem en laat mezelf op handen en knieën vallen.
‘Zo gemakkelijk gaat dat niet meisje.’ Roept de draak naar me.
‘Maak het alsjeblieft niet moeilijker voor me dan het al is.’ Zucht ik waarop ik draak bulderend hoor lachen. Ik ga met moeite weer staan en ren weer op het gouden ei af.
‘Kijk me aan!’ Schreeuwt de draak woedend. Ik ren op het beest af en zodra hij is omgedraaid draai laat ik mezelf onder hem door glijden. Vlug sta ik op en draai me naar het beest om. meteen zie ik alleen maar paars voor mijn ogen en hoor ik iedereen naar adem happen. Ik hoor de Wemels schreeuwen dat ik weg moet kijken, maar ik kan het niet. De ogen trekken me aan. De grote donkerpaarse ogen van de draak hebben me in zijn macht. Het beest opent zijn bek en paars vuur komt er uit zijn bek. Ik staar er naar en doe er niks tegen. Het vuur kietelt aan mijn huid, maar brand niet. zodra het vuur is verdwenen is de draak dat ook. Zuchtend draai ik me om en blijf dan doodstil staan. Zijn zwarte haar zit netjes en zijn blauwgrijze ogen grijnzen naar me. Wat doet hij hier? Hoe komt hij hier?

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen