De rest van de dag zwom Emily steeds heen en weer, richting het land, en weer van het land af. Ze wist niet waar ze op wachtte; zouden de mensen weggaan als het donker zou worden?
Dat bleek inderdaad het geval te zijn. Toen de zon bijna was verdwenen en het donkerder werd, waren er steeds minder benen in het water te vinden, en op een gegeven moment leek het leeg te zijn.
Ze zwom opnieuw dichter naar het Bovenwater, tot ze voelde hoe haar staart door het zand werd aangeraakt. Haar hoofd kwam een klein beetje in het Bovenwater en ze keek opnieuw oplettend om zich heen, in de hoop geen mensen tegen te komen. Toen dat niet het geval was, ging ze verder naar het land, tot ze de bodem met haar handen kon aanraken terwijl ze haar hoofd in het Bovenwater hield. Haar staart raakte nu ook bijna de bodem aan. Ze slikte, maar aarzelde dit keer niet zo lang en trok zichzelf met haar armen verder het Bovenwater op. Haar halve onderlichaam lag nu in het Bovenwater en haar hele bovenlichaam. Ze trok zich nog wat verder het land op, tot ze bijna helemaal op het land lag. Enkel het puntje van haar staart zat nog in het water, maar blijkbaar maakte dat niet uit; ze draaide zich om en zag met grote ogen toe hoe haar staart weer was verdwenen. Ze had benen. Mensenbenen.
Ze reikte met haar handen naar de twee gekke uitstulpingen die haar staart hadden vervangen en raakte er eentje aan, maar besefte daarbij direct dat ze beide apart van elkaar kon bewegen.
Toen ze vast had gezeten op de boot, had ze nauwelijks de kans gekregen om haar benen te bestuderen, maar nu deed ze dat uitgebreid. Ze leerde alle ledematen afzonderlijk van elkaar bewegen – haar tien tenen, haar voeten, haar knieën. Otis had haar uitgelegd hoe die dingen heetten, maar het was zo anders om het te ervaren.
Ze voelde zich opeens een heel ander persoon. Ze was nu niet bang om ontdekt te worden door de mensen – want ze was er eentje.
Tenminste, dat dacht ze, tot ze geluid hoorde en ook werkelijk een mens zag. Haar eerste reactie was om weer het water in te gaan, maar ze kreeg zichzelf niet snel genoeg het water in en daarom bleef ze als verstijfd staan.
Het contour van een man liep haar kant op en bleef een paar meter van haar vandaan staan. Hij zei iets, maar ze verstond hem niet. Ze keek wel naar hem en toen hij een stap dichterbij zette, kon ze zijn gezicht beter zien. Hij was nog niet zo oud – een jaar of twintig, schatte ze – en hij had een vriendelijk gezicht. Zijn ogen zaten verstopt achter een soort frame, en hij droeg allemaal doeken om zijn lichaam.
‘Ik versta je niet,’ zei ze, aarzelend, maar tegelijk ook brutaal. Ze moest doen alsof ze precies wist hoe het was om een mens te zijn. Doen alsof ze hier hoorde te zijn, met die gekke, huidkleurige dingen aan haar buik vastgeplakt.
‘Ik wenste je een goede avond,’ zei de man. Hij had een ietwat schorre stem.
‘Oh. Goedenavond.’ Ze draaide zich weer van hem af, om hem verder te negeren. Hopelijk zou hij dan weglopen en zou zij de kans krijgen om haar benen beter te verkennen – of weg te zwemmen, als het nodig was.
Het bleef even stil, maar hij vertrok niet. Ze keek met opgetrokken zijn kant op. ‘Excuseer mij mijn nieuwsgierigheid, maar – het is nogal koud om hier in een bikini op het strand te zitten,’ zei hij. ‘Normaliter doen alleen vriendengroepen dat. Of wacht je misschien op je vrienden?’
‘Zo koud is het niet,’ zei Emily, die wel erger gewend was in het water. Soms waren er heel koude waterstromen en daar had ze ook nooit last van. Ze was geen watje. En wat was een bikini? Ze zat toch nergens in? Wat zei hij eigenlijk?
‘Sorry,’ zei hij. ‘Ik wilde me nergens mee bemoeien.’
‘Je bent hier zelf toch ook in de kou?’ zei Emily daarna, om hem op zijn plek te zetten. Ha. Dat mocht hij uitleggen.
Daar bleek hij niet al te veel moeite mee te hebben. ‘Ik houd een avondwandeling. En ik draag wat meer kleding dan jij.’
Emily fronste. Hij bleef maar strooien met woorden die ze niet kende. Wat was kleding? Zouden dat die doeken om zijn lichaam zijn? Wat kon het anders zijn?

Reacties (4)

 • GossipGirl21

  Leuk om te lezen hoor.

  9 maanden geleden
 • Slughorn

  Geinig (:

  9 maanden geleden
 • Dominhe

  Super leuk om zo een ander vervolg op dit verhaal te lezen!!

  10 maanden geleden
  • Catan

   Ik ben blij om te horen dat jullie het leuk vinden:)Zeker omdat ik wel echt een ander pad in sla

   9 maanden geleden
 • xxJennyxx

  Spannend

  10 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen