Foto bij Boekenwinkel

Don't be a silent reader!
Vote
Comment

Vandaag stond ik voor de boekenwinkel. Je weet wel, die boekenwinkel op de hoek van de winkelstraat, weggemoffeld tussen kleerwinkels en moderne gebouwen, waar je tussen de boeken kon snuisteren en ondertussen kon genieten van warme chocolademelk.
Ik wou er eigenlijk helemaal niet binnengaan, maar de geur van zelfgebakken taart kon ik niet weerstaan. Ik liep langs de rekken met boeken, recht naar ons plekje en daar zat je, in die zachte, stoffen zetels, met jouw favoriete boek in je handen. Je giechelde tijdens het lezen en ik bleef half verscholen achter het rek met kinderboeken staan om je gade te slaan. Je kleine handjes krulden zich om de kaft van het boek en ik voelde mijn hart warmer worden.
Plots keek je op en de lichtjes in je prachtige grijze oogjes doofde langzaam uit. De glimlach op je gezicht veranderde abrupt in pijn en je strekte je kleine handjes naar me uit. Ik snelde naar je toe om je op te vangen maar je verdween en ik botste tegen de zetel aan. Ik staarde naar de plek waar je zat en langzaam maar zeker herinnerde ik het me weer. Al twee jaar leefde ik zonder jou, ook al zag ik je elke dag. Ik zag je in je slaapkamer, spelend met je auto’s. Ik zag je in onze tuin, gillend op de schommel. Ik zag je in de badkamer met een schuimbaard. Vandaag zag ik je ook in de boekenwinkel. En mijn hart brak weer toen ik aan je dacht.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen