Foto bij Hoofdstuk 1

Plaatje Josh ^^^^

Ashton's POV.

'Eindelijk!' zucht ik als ik de auto uit stap. Het is een wonder, want ik heb geen idee HOE ik díe autorit heb overleefd! 'Doe niet zo overdreven. Zo lang was die rit nou ook weer niet.' zegt Josh die ondertussen zijn spullen uit de kofferbak trekt. Daarna pakt Chrissy haar spullen, gevolgd door pap en mam, en tot slotte kan ik er bij om mijn koffer uit de kofferbak te pakken. Mijn koffer was niet al te zwaar, maar ook niet al te licht. Ik zet 'm op zijn wieltjes en wanneer pap de auto heeft gesloten beginnen we met z'n vijven naar de overkant van de straat te lopen, waar het hotel ligt.

De receptie van het hotel is rustig en op een paar pratende mensen na, zijn wij de enige in de hal. 'Goedemiddag! Welkom is het Merculia Hotel. Hoe kan ik u vandaag helpen?' begroet de man achter de balie ons. 'Goedemiddag. Wij hadden een kamer geboekt onder de naam Irwin.' glimlacht mijn vader. 'Inderdaad, ik zie het hier staan. Volgt u mij maar.' met z'n vijven volgen we de man die de lift instapt. Wij volgen hem, met onze koffers. Als de liftdeuren weer opengaan stappen we uit en volgen we de man opnieuw. We zijn nu op de tweede etage. 'Hier is uw kamer. Nog een prettig verblijf gewenst.' geeft de man ons de pasjes van de kamer en gaat het trappenhuis binnen. Mama is de eerste te handelen en ze opent de deur.

'Wow.' zegt Chrissy als ze richting het balkon loopt. Pap en mam volgen haar, terwijl ik de hotelkamer door begin te lopen. Zeg gerust maar 'kamers', eigenlijk, want als je de deur doorkomt waar we net doorheen gingen, dan is er een grote kamer met een tweepersoonsbed, een zitje en twee kasten. Aan die kamer zitten nog twee kamer. Beide kamers hebben een kast en twee éénpersoonsbedden. De grote kamer en één van de wat kleine kamer, hebben een balkon en er is trouwens ook nog een badkamer.

'Okay, ik claim deze kamer!' ploft Chrissy op één persoonsbed in een van de twee kleinere kamers. Ik trek mijn koffer naar de andere kleinere kamer en plof daar op één van de bedden. 'Ik slaap bij Ashie!' omhelst Josh me. 'Yes!' hoor ik Chrissy roepen. Natuurlijk, ze moet een kamer voor zichzelf hebben. Ze wilt nooit dat er iemand van de familie bij haar slaapt, want ze wilt niet dat ze gesnurk hoort of dat iemand naast haar midden in de nacht uit bed rolt. Dat kan iedereen toch gebeuren?

Ik laat mijn tas op het bed vallen en Josh is al begonnen met zijn kleding in de kast te hangen. 'Ik laat de helft van de ruimte vrij voor jou. Ja, Ash?' ik knik met een glimlach en loop het balkon op. Dan komt mam onze kamer binnen. 'Hey jongens, als jullie klaar zijn is het misschien leuk om naar het zwembad te gaan, dan kunnen we morgen de omgeving verkennen. Goed idee?' Josh en ik knikken. Ik houd niet super veel van zwemmen, maar ik heb al bijna een jaar lang niet meer gezwommen, dus het is wel fijn om even weer te zwemmen en in het water te zijn. Ik kan ook altijd nog aan de kant gaan liggen onder een parasol, kijken naar de mensen bij het zwembad en ondertussen een beetje een kleurtje krijgen.

Josh en ik kleden ons alvast om in onze zwemkleding en ik leg dan nog snel even de laatste kleding van mij op de planken in de kast. Daarna trek ik weer mijn shirt aan, doe mijn slippers aan, smeer me in met zonnebrand en pak tot slot een handdoek mee. Josh is al klaar en heeft zich ook al ingesmeerd. Ook Chrissy is klaar. Ze heeft een zwarte bikini aan, zwarte slippers en een zwart broekje met een koraalkleurig topje erover. Ze pakt een grote handdoek mee met verschillende pastelkleuren, terwijl mijn handdoek gewoon zwart met blauw is. Josh's handdoek is felrood en pas als pap ons een pasje van de kamer heeft gegeven, mogen we naar beneden, naar het zwembad.

Aangekomen bij het zwembad zie ik dat er maar een paar mensen zijn. Chrissy, Josh en ik pakken alle drie een ligbedje en leggen onze spullen erop. Na nog geen halve minuut laat Chrissy zich zakken in het water, gevolgd door Josh. Ze zeggen tegen me dat het water niet koud is, dus ik besluit er ook al in te gaan. Ik trek mijn shirt uit, en laat me via het trappetje langzaam in het water zakken. Chrissy, Josh en ik beginnen elkaar nat te spetteren. Na een tijdje ga ik even op de rand zitten en kijk naar hoe mijn zus en broer elkaar onderwater duwen en elkaar achtervolgen door het water. Er verschijnt onbewust een glimlach op mijn gezicht door mijn familie zo blij te zien. Ik ben blij dat ik ze mijn zus en broer mag noemen.

Opeens word ik in het water getrokken door Chrissy. 'Kom op Ash! Heb ook wat fun!' zegt Chrissy. Weer beginnen we naar elkaar water te spetteren. Iets van 5 minuten later zijn mijn armen moe van het water spetteren, dus wanneer Josh en Chrissy met onze opblaasbarebal beginnen te spelen, besluit ik uit het water te gaan. Ik ga op mijn handdoek liggen die ik uitgespreidt heb over het ligbedje. Ik begin een beetje rond het zwembad te kijken, en zie twee meiden van ongeveer Chrissy's leeftijd bij het bubbelbad. Beide hebben lang, blond haar en ik gok dat ze familie van elkaar zijn, of best friends.

Na een tijdje gaan de twee meiden naar binnen en ik zie op mijn telefoon dat het al bijna 6 uur is. Van mam mochten we tot 6 uur bij het zwembad blijven. Ik trek m'n shirt weer aan, doe m'n slippers aan en meld ondertussen aan Chrissy en Josh dat het al bijna 6 uur is. Ze knikken en komen uit het zwembad. Na zich afgedroogd te hebben en aangekleed te hebben, lopen we met onze handdoeken naar binnen.

- Terug op de hotelkamer -

'Oké, alledrie even snel douchen om het chloor van jullie af te krijgen, en dan kunnen we gaan eten.' zegt pap als weer terug op de hotelkamer zijn. We knikken en Chrissy is de eerste die de douche in duikt. Vijf minuten later is het mijn beurt om me te gaan afspoelen, dus ik doe alles uit en stap onder de warme stralen van de douche. Ik was m'n lichaam nog even snel met wat zeep die niet een te sterke geur heeft, en stap er dan onder uit. Ik stap de badkamer uit met een handdoek om m'n middel en geef aan Josh door dat de badkamer vrij is. Hij knikt en staat op. Niet veel later hoor ik de badkamerdeur sluiten.

Ik doe de kamerdeur dicht en kleed me rustig aan. Zwarte skinny jeans, een lichtgrijze tanktop met m'n Vans en ik knoop een rode bandana om m'n vochtige krullen heen. Ondertussen is Josh zich ook al aan het aankleden. Hij draagt zwarte skinny jeans, hoge, witte Converse, een zwarte shirt en z'n wat oversized spijkerjack. Hij kamt z'n haar nog even, want hij heeft redelijk lange lokken, en daarna roept mam ons om mee te gaan naar het restaurant van het hotel. Ik haast me achter m'n ouders aan en met behulp van de lift dalen we naar de begane grond, waar het restaurant zich bevindt.

Een ober wijst ons een tafel aan bij het raam. We namen plaats en bestellen meteen wat te drinken. Ik bestel Cola, net als Josh. Chrissy neemt Ice Tea en mam en pap een bepaalde soort wijn ofzo. I don't know, ik drink geen wijn en heb er ook niet echt verstand van. Het enige wat ik weet is dat rode wijn niet in de koelkast hoeft? Zoiets vertelde mam me een tijdje geleden, maar ik weet niet of ik het goed heb onthouden...

Na een paar minuten begint pap met Chrissy te praten over hoe ze voorzichtig moet zijn met uitgaan in een onbekend land. Mam bekijkt de menukaart, net als Josh en ik. Ik denk dat ik gewoon geen voorgerecht neem en een salade met soep en brood neem als hoofdgerecht. Ik heb vandaag niet veel gedaan en ik heb ook niet zoveel honger. Terwijl de rest nog bezig is met wat ze willen eten, besluit ik even de ruimte door te kijken. Ik zie wat ouderen, erg jonge kinderen en het zijn volgens mij vooral families, zoals ik met mijn familie op vakantie ben. Het restaurant is best groot en open qua ruimte. Dan zie ik de twee meiden van het zwembad. Oh, misschien is het handig om te weten dat ik niet op ze val. Nee, als je dacht dat ik ze leuk vond, nee. Ik bedoel: sure, ze zijn wel knap, maar ik ben gay, dus ja. M'n ouders en familie hebben er nooit iets op tegen gehad en ze hebben me geaccepteerd zoals ik ben, dat was erg fijn. Ik heb het ze twee jaar geleden verteld en het was toen zo'n grote opluchting! Maar anyway, back to the story.

Bij de twee blonde meiden aan tafel zitten nog drie personen. Twee van die drie zijn duidelijk volwassen, waarschijnlijk de ouders? De derde persoon ziet er meer van mijn leeftijd uit. Hij is best wel knap... Hij draagt zwarte skinny jeans, een zwarte shirt met een witte print en een rood met zwarte flannel. Ook draagt hij een paar donkerrode Vans en zijn blonde haar zit in een kuif omhoog. Dan pas valt me iets op... een piercing. Hij heeft een piercing in zijn lip! OMB (Oh My Bananas)! Dat staat hem super goed! De jongen ziet er een beetje verveeld uit, en ik zie hem door de grote ramen kijken, naar buiten. Door mijn gestaar naar hem heb ik niet gemerkt dat hij me aankijkt. Snel wendt ik mijn blik af. Dan, als ik weer voorzichtig kijk, kijkt hij weer op hetzelfde moment naar me, en weer draai ik snel weg. Ik begin hevig te blozen. Volgens mij ben ik zo rood als een tomaat...

'Ash? Gaat alles goed? Je ziet zo rood..' zegt mam dan met een bezorgde toon in haar stem te horen. Ik glimlach snel. 'Het is hier gewoon een beetje heet, dat is alles denk ik.' zeg ik snel, en glimlach nog een keer snel om aan te geven dat alles goed gaat. Ik durf niet terug te draaien om naar de jongen te kijken, maar ik hoop dat ik hem morgen weer zal zien...

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen