Foto bij Hoofdstuk 57

vertel me wat jullie er vinden!
ik ben erg nieuwsgierig

Het is al even geleden dat ik het ei heb bemachtigd. Ik heb het ding toen op mijn bureau gezet en niet meer naar omgekeken. Ik laat mijn handen over de gouden buitenkant van het ei glijden. Ik weet niet eens wat de volgende opdracht is. ik kijk naar het knopje op e bovenkant van het ei en laat mijn vingers er over heen glijden. Heel even twijfel ik en druk hem dan in. Het ei valt in drie stokken open en in het midden zit nog een wit ei. om de eieren draaien hypnotiserende lichtjes waar ik gefascineerd naar staar.
‘Wil je ons vinden zoek ons liet. Boven de grond zingen we niet. Je hebt een uur dus snel beginnen. Wat we roofden kun je dan herwinnen.’ Zingt een prachtige vrouwen stem. Het ei blijft het lied steeds maar weer herhalen en ik blijf in trans naar het geluid luisteren. Uit het niets klapt het ding dicht en verbaast kijk ik om me heen. Verbaast kijk in naar de jongen die zich voor over op mijn bed laat vallen.
‘Jezus christus, ik dacht je dood ging en toen dacht ik dat ik eerder dood ging dan jij.’ Kreunt hij pijnlijk en duwt met zijn handen op zijn oren.
‘Maar ik schreeuwde niet.’ Zeg ik waarop de jongen me verbaast aan kijkt.
‘Dat ding wel en heel hard ook. Ik hoorde het aan het begin van de gang.’ Zegt hij wijzend naar het dicht geklapt ei. De jongen gaat recht zitten en kijkt me onderzoekend aan.
‘Maar het zong alleen maar een prachtig lied.’ Werp ik hem tegen. Hij fronst zijn wenkbrauwen en zucht.
‘Prachtig? Noemde je dat geschreeuw van net prachtig? Ik voelde alleen dat mijn oren kapot sprongen en dat ik dood ging van de pijn.’ Moppert hij sacherijnig. Ik schut lachend mijn hoofd. ‘Maar als het zo mooi zong. Mag jij me wel vertellen wat.’ Zegt Draco waarop ik knik. Zodra ik mijn mond open om iets te zeggen. Word er op mijn deur geklopt. Verbaast spring ik op en loop op de deur af. Ik open hem en kijk meteen in twee zacht grijze ogen.
‘Hey, Roxy.’ Zegt de jongen zachtjes waarop ik zwak knikt. Ik voel me nogal ongemakkelijk. ‘Ga naar het bad van de klasse oudsten. Neem een lekker bad en neem je ei het water in. het is zeker weten de moeite waard’ zegt hij en strijkt met zijn hand over mijn wang. Ik knik en bedank Carlo zachtjes. Ik sluit de deur en draai me naar Draco toe.
‘Die gast kan beter dood zijn!’ Hoor ik Draco zacht sissen. Ik zie Carlo zijn dood voor mijn ogen flitsen en even slik ik angstig.
‘Dat gaat hij ook.’ mompel ik zachtjes. De jongen voor me kijkt me heel even verbaast aan en haalt dan zijn schouders op. ‘Draco, ga met het naar de badkamer van de klasse oudste en neem een bad. Open het onder water en luister goed.’ Zeg ik waarop de jongen knikt.
‘En jij dan?’ vraagt hij waarop ik glimlach en opsta.
‘Ik moet iets ander regelen.’ zeg ik vaag. De jongen kijkt me verbaast aan en opent zijn mond om iets te zeggen. ‘Als je het antwoord weet kom je naar de bibliotheek.’ Zeg ik waarop hij knikt. ik duw het ei in zijn handen en stuur hem vlug mijn kamer uit. Eindelijk tijd om na te denken.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen