Foto bij Hoofdstuk 59

Zelfverzekerd stap ik samen met Draco de leerlingen kamer in. meteen worden we door velen aangestaard. Ik kijk nieuwsgierig om me heen en zie dat de indeling van de kamer bijna het zelfde is als bij Griffoendor. Hier is bijna alles groen en daar is bijna alles rood. Zelfs het haardvuur is groen. Ik kijk naar de banken en zie de vrienden van Draco zitten. Zabini, Park, Korzel en Kwast. Ik laat vlug Draco zijn hand los als ik de giftige blik van Park zie. Ik kijk naar Draco en glimlach naar hem.
‘Ga naar je vrienden, dan ga ik naar buiten kijken.’ Zeg ik waarop de jongen grinnikt en zijn hoofd schut.
‘Ik help je.’ zegt hij en loopt richting een van de ramen. Hij gaat zitten en voorzichtig ga ik langs hem zitten. De jongen kijkt naar buiten en ik ook. Soms zie ik dat zijn ogen naar mij glijden, maar ik probeer het te negeren.
‘Wil je ons vinden zoek ons liet. Boven de grond zingen we niet. Je hebt een uur dus snel beginnen. Wat we roofden kun je dan herwinnen.’ Zing ik zachtjes zodat alleen Draco het kan horen. De jongen knikt en zucht dan zachtjes.
‘Een ding is zeker je hebt een uur om iets te vinden. Alleen de vraag is waar en wat.’ Zegt hij waarop ik knik en het boek open.
‘Welke levens zie je het meest?’ vraag ik de jongen.
‘Meermensen en Wierlingen.’ Zegt hij. ik knik en begin door het boek te bladeren. Ik stop bij het hoofdstuk wezens en zoek naar het kopje Meermensen.
‘Meermensen hebben hun eigen taal.’ Zeg ik waarop de jongen mij aankijkt. ‘Daarom kon ik ze alleen verstaan. Ik versta alle dieren en een Meermens valt onder de categorie dieren.’ Zeg ik waarop de jongen knikt en met zijn hand door zijn haar gaat. Hij ziet er zo knap uit als hij zichzelf is.
‘Ik denk dat ik het snap en je zult er denk ik niet blij mee zijn.’ Mompelt de jongen en pakt het boek uit mijn handen en bladert er door heen. ‘Het verstond jij alleen om dat het gezang van een Meermens was. Die wezens leven onder water en het ei kon je alleen maar verstaan onder water. Ik denk dat je een uur onderwater moet blijven om iets te zoeken. Ik denk dat ze iets dierbaars van je jatten en onderwater verstoppen wat je dan in dat uur moet gaan zoeken.’ Zegt Draco waarop ik hem aankijk. Hij heeft gelijk. ‘Hoe wil je een uur zonder lucht kunnen?’ vraagt de jongen me bezorgd.
‘Ik verzin wel iets maak je daar, maar niet druk over.’ Stel ik hem gerust waarop hij zwak knikt. Ik kijk opzij en zie zijn vrienden naar ons kijken. Patty Park haar gezicht is vuur rood en staat volgens mij op ontploffen.
‘Je liefje is boos.’ zeg ik waarop ik Draco hoor grommen. Ik grinnik zachtjes en kijk de jongen aan.
‘Patty is niet mijn liefje. Ze is een gruwelijk irritante stikker.’ Moppert hij waarop ik begin te lachen.
‘O kom op Draco, ik plaag je maar.’ Zeg ik terwijl ik opsta. De jongen kijkt me verbaast aan. ik bak het boek van hem af en druk vlug een kus op zijn wang. ‘Bedankt voor je hulp. Ik zie je morgen bij de wedstrijd.’ Fluister ik in zijn oor en loop bij de jongen weg. Voor ik de leerlinge kamer van Zwadderich uitloop zie ik nog net Patty haar rode verbaasde kop. Patty plagen is altijd leuk.

Ja beste lezertje, Draco heeft een boek vast en leest/kijkt er in.xD

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen