Overview
Title: 1x01 Monaco Part 1
Release Date: 17 December 2018
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: Enjoy Formula Pole Position: Heroes Of The Grid!:D

Winterdawn

1x01 Monaco Part 1 - Songs
Ariana Grande – Last Christmas
Bobby Helms – Jingle Bell Rock
BTS – DNA
Nathan Sykes – Good Things Come To Those Who Wait
Thirty Seconds To Mars – Walk On Water


Abu Dhabi – 25 November 2018
Het Yas Marina circuit in Abu Dhabi is de laatste Grand Prix weekend van het Formule 1 seizoen van 2018 voor de winterbreak, na nog enkele testdagen, zal beginnen. Het is ook het laatste weekend om van enkele coureurs afscheid te nemen die volgend seizoen niet bij hun team kunnen blijven of stoppen met het racen in de Formule 1. Max Verstappen zal voor het laatst samen racen met Daniel Ricciardo, net als dat Pierre Gasly voor het laatst bij Toro Rosso zal racen om volgend seizoen op de plaats van Daniel te gaan racen in het team van Red Bull Racing. Wanneer Max dan ook de laatste mogelijke podiumplaats weet binnen te halen van het 2018 seizoen, gaat er een opluchting door alle coureurs heen.
Dat betekend ook dat iedereen bedankt wordt in de garages, ook als de testdagen eenmaal afgerond zijn. “Dankjewel voor alles dit jaar!”, of “Tot volgend seizoen!”, zijn vaak de zinnen waar de meeste speeches mee beginnen. Als Max ook zijn kort, maar krachtige speech heeft gehouden, vertrekt hij naar de garage van Toro Rosso om Pierre nog even te spreken. Veel zin heeft de Nederlandse coureur al wel in volgend Formule 1 seizoen, vanwege de Honda motor en een nieuwe teamgenoot, al vindt hij het nog steeds jammer dat Ricciardo uit Red Bull vertrekt.
“Hey Pierre, ik zie je bij de christmas party van Red Bull, toch?”, vraagt de blonde 21-jarige coureur als hij zijn hoofd om de hoek steekt zodat Pierre hem net kan zien. “Oh, ja natuurlijk! Zoiets wil ik echt niet missen hoor!”, lacht de Franse coureur eens, als hij door een monteur weg wordt geroepen. Max vertrekt daarna naar het vliegveld om terug naar Monaco te gaan, naar huis zoals hij dat zelf noemt. Eenmaal thuis kan Max zich wel voor zijn hoofd slaan. “Helemaal vergeten!”, mompelt hij tegen zichzelf als hij zijn telefoon pakt en Pierre een appje stuurt met de uitnodiging om kerst samen in Monaco te vieren bij hem in het appartement.

Milton Keynes – 2 December 2018
“Jingle Bell, Jingle Bell, Jingle Bell Rock. Jingle bells swing and Jingle bells ring.” Klinkt het over de geluidsinstallatie als Max als leeuw binnen komt wandelen. Eenmaal bij de bar aangekomen, zit zijn nu nog huidige teamgenoot Daniel al aan een drankje. “Hi Dan!” “Hi Max! Wat ben je schattig als leeuw!”, lacht de Australiër eens. “Haha, grappig Daniel!”, lacht de Nederlander dan mee. Niet veel later is ook de Fransman te vinden bij de andere twee coureurs voor de officiële speech door o.a. Christian wordt gehouden en ze op het podium worden geroepen. Het is de Australiër die de medewerkers in de sfeer weet te krijgen om te gaan feesten, terwijl Max en Pierre nog een beetje erbij staan te kijken voor ook bij hun de party-mode aan gaat. Na enkele alcohol bevattende drankjes, begint Daniel dan ook de microfoon te kapen van het podium voor hij een kerstnummer aanvraagt en er super vrolijk op mee begint te zingen.

Monaco – 24 December 2018
Het is eindelijk kerst, tenminste voor Max en Pierre. “Morgen”, begroet de Fransman zijn teamgenoot als die de woonkamer in komt lopen. Het was de avond er voor laat geworden met het Fifa-potje dat ze hebben gespeeld op de PlayStation bij Max in het appartement. “Heb jij Last Christmas op gezet?”, een slaperige Max wrijft nog eens door zijn ogen voor hij een glimlachende Gasly op de bank ziet zitten. Die glimlach verteld hem dat, dat zijn antwoord is.
Enkele uren later, wanneer beide coureurs de families welkom wensen en alle cadeaus uiteindelijk onder de kerstboom bij Max liggen, het Jos is die de fles met wijn open maakt voor bij het grote kerstdiner. “Proost, op een mooi 2019 seizoen voor jullie beide in de formule 1!” Glazen worden tegen elkaar getikt voor iedereen, met name de heren, beginnen aan te vallen. Na maanden van een dieet, is dat kerstdiner de uitzondering. Cheat day, zoals Victoria het dan noemt. Tenminste als Max het goed heeft begrepen van zijn zusje. Als het hoofdgerecht dan eenmaal op is, kan niemand wachten op dat overheerlijke nagerecht wat Victoria had gemaakt voor de twee jonge Red Bull coureurs. “Wat heb je dit jaar gemaakt Vic?”, de Nederlander kijkt naar het bord voor zijn neus waar nog een cloche over staat. Maar voor er iets gezegd kan worden, hebben zowel Pierre als Max beide de cloche al opgetild en staat daar een geweldig formule 1 kunstwerk van ijs en chocolade op hun bord.

Niet veel later vliegen de eerste stukken cadeaupapier door de lucht als Max wild het cadeau uit pakt. “Dat gepruts ook altijd met dat papier, waarom wil het nou nooit eens fatsoenlijk open!”, mopperend, maar met succes lukt het hem dan uiteindelijk. “Je wil ook overal de snelste in zijn of niet?”, grapt Pierre. “Ja, toch?”, met grote, onschuldige ogen kijkt Max de rest aan.
De avond wordt afgesloten met nog enkele glazen wijn, wat mix-drankjes en frisdrank. Max en Pierre sluiten de avond ook nog eens af met een aantal Fifa potjes, terwijl Pierre de muziek weer eens heeft geregeld. Op de achtergrond klinken de vrolijke tonen van DNA, waar Max amper iets van kan verstaan en soms wat woorden uit kan halen. “Vreemde smaak heeft die Fransman, toch.”, gaat er eens door zijn hoofd terwijl hij de andere coureur dik in weet te maken met de voetbal wedstrijd op het scherm.
De bel van het appartement gaat, bijna en even voor middernacht. Verbaasd opent Max de deur, waar Ricciardo met een sip en een iets aangeschoten houding tegen de deurpost hangt. “Maxxie!”, mompelt hij sip voor hij op hem af stapt en in een knuffel neemt. Voor nu laat Max het, maar die gaat de Honey Badger nog zóó terug krijgen! De rust keert terug in het appartement als Pierre en Daniel in de woonkamer beide op een logeerbed en Max in zijn eigen bed liggen te slapen.

Reacties (1)

 • VampireMouse

  Loveee it!!!! Ik wil Daniel ook knuffelen en Max ook! En Pierre!! Verder!!
  X

  2 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hihihi. Van mij mag je ze allemaal knuffelen hahaha! Glad you like it:D

   2 jaar geleden
  • VampireMouse

   En jou😊😊😊😊🎉🎉💪🏻💪🏻💪🏻

   2 jaar geleden
  • 33girlx96

   Die Daniel 😂😂 die gaat hopen voor zijn leven dat max dit vergeet.... kijk nu al uit naar dat stuk! Leuk geschreven

   2 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hahaha. Well, kan je alvast verklappen dat je Daniel dan heel erg leuk gaat vinden 😂😂😂 Heb nog hele leuke dingen in de planning staan! 😂😂😂

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen