Onverwachts kreeg ik een envelop in me handen geschoven "Hier" zegt de onbekende jongen nogmaals met een frons in zijn gezicht. Ik herkende hem duidelijk. Hij was een van die jongens die bij Yena stond toen die andere brulaap tekeer ging over die koffievlek in zijn o zo dure blouse. Achterlijk gewoon. En dan heb ik het over alle vier de jongens, ik bedoel, hoe kun je nou zo doen tegen een onschuldig meisje. Ik wil ze een lesje leren van eigen deeg, laten zien dat niet met iedereen te fokken valt.. maar het is pas me eerste dag, ik kan het gruwelijk verpesten.. niet alleen voor mezelf, ook voor me vader..
De jongen die nog steeds een duivelse frons op zijn gezicht had stopte zijn handen in zijn jaszakken.
Zal ik hem aanspreken over gister of niet. Dilemma, want veel mensen keken mij en de jongen aan. Straks word ik nog verklaard als gek als ik nog zo'n actie flik.
De jongen stapte naar achter en keek naar de mensen om zich heen. Iedereen had een telefoon vast. Waren ze me nou aan het filmen? Waarom giechelt iedereen en waarom fluisteren mensen zo zacht? Alsof ik van elke hoek een andere roddel of gedachte hoorde.
Ik keek naar de envelop die ik strak in me handen had vast geknepen waardoor het papier een beetje verkreukeld was. Gedachtes vlogen door me heen, ik kon het me nauwelijks beseffen en ik had geen idee wat dit voor iets kon zijn, ik kende ook nauwelijks iemand dus het kon niet zo zijn dat het een leuke schattige brief was..
Ik keek voor me uit en zag dat de lange jongen van F4 alweer verdwenen was.
Langzaam streek ik met mijn duim over de brief. Het voelde alsof er een kaart in verstopt zat, maar het was nog lang geen kerst of nieuwjaar. En al helemaal geen Valentijnsdag.
Ik opende het envelopje die soepeler open ging dan ik had verwacht. Er zat verder geen plakrandje op die nat gelebberd was of iets dergelijks. Daar had ik dan enigszins wel geluk mee, dan hoefde ik niet dat hele ding nog los te peuteren met mijn gebroken, zachte nagels.
Ik haalde het kaartje eruit "Joker" stond erop. Het was een van die speelkaarten waar je mee kan pokeren, dat speelde ik vroeger weleens toen ik
bij opa en oma kwam. Opa had me zoveel geleerd, ik was bijna net zo goed als hem.. helaas stierf hij twee jaar later aan een hartaanval en heb ik nooit de kans meer gekregen om te spelen.. Het deed me gewoon pijn, alleen al die kaarten vast te pakken. Rillingen gleden over me rug naar me nek toen ik mensen achter me hoorde juichen, maar zelf begreep ik er helemaal niks van. Een joker kaartje, so? wat moest ik hiermee..
Eindelijk was de les voorbij maar voor ik het wist ging mijn video al rond door de school op Weibo. Mijn Chinees was nog niet zo geweldig dat ik alle comments meteen begreep, maar ik kon er wel uithalen dat mensen in schok waren en het viraal aan het delen waren.
Al snel werd ik door de hele school bekeken en achtervolgt. Meisjes met hun telefoon waren me aan het filmen of me uit aan het lachen. Ik moest Yena vinden, en snel.
In de kantine aangekomen, was het ineens super stil, iedereen zat omgedraaid vanuit hun plek mij te bespieden. Yena tikte me aan "Kom, volg me"
Haar zachte stem stelde me gerust. Ik volgde Yena naar buiten waar ze ging zitten op een bankje "Laat zien" zei Yena toen ze haar hand ophield voor de kaart, Lucy gaf de kaart aan Yena die er aandachtig naar keek. ''Ik was hier al bang voor! Je bent uitgedaagd'' Lucy keek Yena ongelovig aan ''uitgedaagd?'' Yena knikte en gaf de kaart terug ''Ja voor Bridge, F4 speelt al 4 jaar lang Bridge ze hebben veel awards gewonnen voor de school, er zijn zoveel studenten die f4 uitdaagde voor een spelletje dat ze er gestoord van werden! Toen zijn ze jokers gaan versturen naar de mensen die HUN uitnodigen, of terwijl uitdagen tot een potje Bridge, en jij bent uitgedaagd! Van wie kreeg jij de kaart?'' Lucy staarde naar de kaart en sloot haar ogen om goed na te denken, ''Meuizo? Volgens mij heette hij zo'' Yena staarde Lucy weer aan met haar grote ogen. ''Dat is één van de 4 van F4.. wat zei hij nog meer?'' Lucy haalde haar schouders op ''Dat hij dit moest geven van die ene Daoming nog wat'' en ze wuifde bij het zeggen van de naam met haar hand, Yena schrok en sloeg haar hand voor haar mond en liet hem langzaam zakken toen ze zag dat Lucy van haar reactie schrok ''Wat? wat is er?'' Zei lucy die toch wel een beetje zenuwachtig begon te worden ''Dat is Daoming Si, de jongen die je hebt uitgescholden en waartegen je tekeer bent gegaan! Dit is een revenge!'' Lucy sloeg haar hand tegen haar hoofd ''Waarom kan ik mijn grote mond nooit houden?'' Yena lachte ''Dus je geeft toe dat je fout zat? haha'' en ze klopte op mijn schouders ''Beter ga je oefenen met kaarten, want hier kom je niet onderuit'' Lucy tilde haar hoofd op van haar hand en keek naar Yena ''Ik kan bridge spelen, ik heb het geleerd van mijn opa, kom maar op met die misbaksels!'' En Lucy stond op en gooide haar tas over haar schouders en liep de gang in, stopte en keek achterom en zag Yena nog zitten op de bank haar nakijkend met grote ogen ''Nou kom op!'' Riep Lucy die weer naar Yena toe liep en haar mee trok aan haar arm..'' Lets kick some ass'' Yena zuchtte ''Jij bent echt raar''

Lucy en Yena keken elkaar aan toen ze voor twee grote deuren stonden, ze klopte aan, maar er gebeurde niets ''misschien zijn ze er niet?'' zei Yena zachtjes, Lucy haalde haar schouders op.. ''Maar volgens jou en de rest van de school is dit waar ze schuilen'' De deuren gingen ineens open en de jongen die op zijn eigen foute manier aan het flirten was met Yena stond midden in de ingang ''je hebt het gered zie ik'' en hij bekeek Lucy van top tot teen en toen naar Yena ''Ik snap het nog steeds niet'' zei hij en hij draaide zich om en wenkte met zijn vinger achter zich dat ze hem moesten volgen Lucy keek Yena aan ''Zei hij nou : ik snap het nog steeds niet?'' Yena haalde haar schouders met een vragende blik op naar Lucy en ze volgden Ximen naar beneden de trappen af.. Daar zat de jongen die Daoming Si genoemd word, met aan zijn rechterkant de jongen Meuizo die haar de envelop gaf, en aan de tafel links van Daoming Si zat een jongen met ook chocolade bruin haar maar net iets langer, die stil was en haar met een emotieloze blik aan keek, en weer voor zich uit, de jongen Ximen ging links van Daoming Si staan en wees op de stoel voor Daoming Si, en Lucy nam zonder dat ze er erg in had plaats..''Zullen we?'' Was het enige wat Daoming si zei met een vals lachje, Lucy knikte en ze voelde dat Yena haar hand op haar schouder legde als steun. Lucy keek naar Yena en weer naar Daoming si die het spel begon..

BOOOM!!! brulde Lucy die opstond en Yena een high five gaf ''Ik zei toch dat ik het kon'' zei ze tegen Yena en ze draaide zich weer om naar Daoming si die met verbazing naar haar keek, de jongen die inmiddels zich had voorgesteld als Huaze Lei had nog geen andere emotie gegeven dan toen ze begonnen en Meuizo en Ximen keken elkaar met verbazing en ongeloof aan.. Lucy haar grijns werd steeds groter.. schoof de stoel aan tegen de tafel, pakte haar tas en haakte haar arm in die van Yena en hield haar hoofd scheef ''Bedankt voor dit spelletje, was een goeie opwarmer na zo lange tijd.. Nou fijne dag nog he?'' en ze wiebelde met haar vingers als gedag en liep samen met Yena die wel een stijve plank leek van zenuwen de trap op naar buiten..

''Wie is dat?'' hoorde ze achter zich vanuit de ruimte komen die er voor zorgde dat de overwinning nog zoeter was voor Lucy! ''Maak je borst maar nat Lucy.. dit is niet het laatste'' zei Yena die haar angstig aan keek

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen