Ik stapte onder de dekens en nam deze wat beter om me heen, waarna ik naar Harry keek die de slaapkamer binnen kwam lopen. Harry glimlachte even naar me en ik glimlachte terug. Hij nam plaats op zijn eigen helft en aaide even met zijn hand over mijn lichaam. "Ik ben echt blij dat je hier bent" zei hij zachtjes.
"Waar komt dit ineens vandaan?" vroeg ik grinnikend.
"Het had natuurlijk ook gekund dat je op het campus was gebleven, bij Jamie" merkte hij op.
Ik grinnikte "nee joh, ben je gek".
Harry glimlachte naar me en sloeg zijn arm om mijn middel. Hij knipperde het nachtlampje uit en nam me wederom goed vast. Ik bleef op mijn rug liggen en sloot mijn ogen. Het was stil in de slaapkamer. Ik voelde me echter nog ietwat opgefokt door de deal die zojuist plaatsgevonden had. Het was niet de eerste keer dat ik een deal sloot, maar wel de eerste keer dat het buiten het campus was en dat het ging om een andere leeftijdscategorie dan tieners of jong volwassenen. Deze mensen waren oprecht verslaafden die professionele hulp nodig hadden om over hun verslaving heen te komen.
Ik had zelf enkel het milde spul gebruikt om me te kunnen ontspannen. Het was de manier waarop Zayn en ik enigszins een band opgebouwd hadden, want dit was ons raakvlak. Nu had ik er spijt van dat die vriendschap ooit ontstaan was. Ik kon er met niemand over praten en bovendien bracht het me ook nog eens in ongemakkelijke situaties. Ik wist niet voor hoelang ik dit nog voor Harry verborgen ging houden. Ik kon niet maar zo iedere keer weer vertrekken en hopen dat ik mezelf er uit kon redden met een smoesje. Harry ging me ook maar zo lang geloven. Als hij me überhaupt nu nog geloofde.
Ik bleef nog zeker tien minuten fantaseren over deze levensstijl die ik het liefst zou willen ontglippen. Vervolgens werd ik ruw uit mijn gedachten gehaald door een inkomend bericht op mijn telefoon. Ik keek naar de oplichtende display en vervolgens naar de arm die om mijn middel lag en de kerel die tegen me aan lag. Mijn gok was dat hij inmiddels wel sliep. Heel voorzichtig leunde ik ietwat naar rechts, zodat ik mijn telefoon van het nachtkastje af kon halen.
Het was een sms'je van Zayn met de vraag of alles gelukt was.
Ik keek wederom naar Harry, die met gesloten ogen naast me lag. Zijn lippen waren ietwat getuit en hij reageerde totaal niet op het licht. Zijn lichaam bewoog langzaam en ritmisch op het ritme van zijn ademhaling. Ja, hij sliep.
Ik focuste me op een sms terug sturen naar Zayn. Toen dat uiteindelijk ook gedaan was, legde ik mijn telefoon weer weg en schoof ik weer met mijn lichaam tegen dat van Harry aan.
Harry liet een zachte kreun horen en vleide zich nog wat dichter tegen me aan, terwijl hij nu zijn hoofd tegen mijn schouder aan legde. Het was heel even stil, maar al vrij snel was zacht gesnurk hoorbaar.
Ik glimlachte tevreden en legde mijn hoofd tegen het zijne, waarna ik mijn ogen sloot. Ik was blij dat ik ondanks alles Harry nog had. En Harry ging maar zo niet ergens heen. Als ik Harry niet had gehad, had ik nu waarschijnlijk in mijn eentje in mijn bed gelegen op het campus. Dan had ik waarschijnlijk slapeloze, eenzame nachten gehad. Nu was Jamie ook wel in de kamer aanwezig geweest, maar het was anders dan daadwerkelijk het bed delen met een geliefde. Met Jamie ging ik dus echt niet in bed knuffelen, maar ik vond het heerlijk om met Harry te knuffelen 's nachts.
Ik vond het tevens rustgevend om naar Harry te luisteren 's nachts en dat gevoel had ik dus niet echt bij Jamie. Jamie was sowieso hartstikke stil 's nachts. Harry had een rustgevende werking. En als dat ook nog gecombineerd werd met knuffelen, en dus lichaamswarmte, was dat een ideale combinatie. Ik drukte zachtjes een kusje op Harry's hoofd en glimlachte tevreden terwijl ik mijn best deed om maar eens te gaan slapen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen