Foto bij 32 Austria - Roadtrip

Fijne tweede kerstdag!
Ik ga per 1 januari aan het laatste deel van mijn opleiding beginnen en weet nu al dat ik het ontzettend zwaar ga krijgen in combinatie met werken. Dus ik hoop dat ik kan blijven uploaden elke woensdag. Zeker omdat ik nu ook geen voorraad meer heb. Mijn voornemen voor 2019 is om elke week een hoofdstukje te blijven uploaden, al zullen ze waarschijnlijk wel iets korter zijn dan de afgelopen 32 hoofdstukken, haha.


Ik sta trouwens in de freaking jaartop met m'n verhaal dankzij jullie kudo's!!!!!! Wat een gaaf kerstcadeau dankjulliewel ❤️❤️❤️❤️
Veel lees plezier <3

Jade’s point of view
‘Luun, echt! Je had mijn ouders moeten horen toen Max erbij was. Ik schaamde me zo. Ik hoop echt dat ik binnenkort eindelijk bericht krijg op een bezichtiging, want ik moet echt dat huis uit,’ begin ik mijn tirade zodra ik bij Luna op de bank zit.
‘Maar serieus, mijn vader vroeg gewoon echt of Max zijn RB13 en RB14 wilde signeren, want ja je weet nooit hoelang de relatie stand houdt.’ Van nieuwe schaamte laat ik mijzelf in de kussens van Luna haar bank vallen. Luna kan alleen maar heel hard lachen.
‘Je vader is echt een held,’ Ik grom even.
‘Dat vond Max dus ook, al verzekerde hij mijn vader wel, dat het de bedoeling is dat ik voorlopig nog wel even aan Max vast zit.’ Mompel ik van onder de kussens.
‘Maar nog steeds geen woon optie?’ Ik kom omhoog uit de kussens en schut mijn hoofd.
‘Nee, ik sta nu al 6 jaar in geschreven of zoiets en kom nog steeds niet verder dan plaats twintig als ik mazzel heb.’
‘Je kan mijn werkkamer overnemen? Helft van de vaste lasten per maand.’ Verbaasd kijk ik mijn beste vriendin aan.
‘Maar zit jij daar geen 40 uur per week meer?’
‘Nee, weet je nog dat gesprek dat ik dinsdagavond had met een klant van mij? Hij wil een deel van mijn klanten portefeuille overkopen. Ik behoud alleen mijn adviestak nog en ga interne dingen voor hem doen en ga mij meer richten op beveiliging nu ik dat nog kan.’
‘Deal! Ik ben helemaal voor!’
‘Mooi, dan kunnen we deze plek ook meteen een keer opknappen naar de smaak van ons beide.’ Dat Luna dit huur huis aangeboden kreeg had ze nog niet veel geld en was net begonnen met werken, dus alles is heel simpel en basic ingericht. Ze zegt al een paar jaar dat ze het wil opknappen, maar het komt er steeds niet van.
‘Laten we na onze Oostenrijk trip gaan kijken hoe of wat.’ Besluiten we samen.
‘Heb jij Daniel al aan jouw ouders voorgesteld.’
‘Stil ja, de race gaat beginnen!’ Is het antwoord waarmee ik het moet doen, waarnaar ik een kussen in mijn gezicht krijg.

We springen beide juichend van de bank als Max als tweede over de finish gaat.
‘Van drie naar twee is volgende week nummer één.’ Lach ik terwijl ik trots naar het tv scherm staar.
‘Ja en dan Daniel ook op het podium er bij!’ Is Luna positief over Daniel die vandaag net naast het podium grijpt met een vierde plek. Als even later de podium interviews zijn gaat Luna haar telefoon af. In eerste instantie lijkt ze het te willen negeren, maar als ze blijkbaar het nummer ziet neemt ze toch op.
Normaal gesproken blijft ze gewoon zitten, maar voor de verandering loopt ze nu weg. Zodra ze klaar is met het gesprek heeft ze een duivelse grijns op haar gezicht.
‘Wat ben je van plan?’ Vraag ik nieuwsgierig terwijl ik op kijk van de tv.
‘Dat merk je vanzelf wel,’ zegt ze op zo een toon dat ik er nu echt niet achter ga komen, hoe lief ik het ook vraag.

Ik hoor buiten een brullende motor de straat in komen. Het gebrul van de motor klinkt onwijs gaaf.
‘Moet dat nu, er slapen al kinderen in de buurt.’ Hoe ik mijn moeder mompelen. Gelukkig voor mijn moeder stormt het geluid als snel weg.
Ik kijk naar de klok aan de muur en moet onbewust gapen. Het is al negen uur. Ik vraag mij af waar Luna blijft. Luna zou blijven slapen, zodat we morgenochtend vroeg konden vertrekken naar Oostenrijk. Op het moment dat ik mij afvraag waar ze blijft gaat de bel.
'Hoorde je net ook die auto voorbij komen? Gaaf ding man!' Klinkt de super enthousiaste stem van Luna als ik de voordeur open doe.
‘Ja onwijs! Maar moet dat zo overdreven ’s avonds?’ Ik zie hoe Luna haar lach probeert in te houden als de woorden mijn lippen hebben verlaten. Ik sla mijn armen over elkaar heen en kijk haar met opgetrokken wenkbrauw aan.
'Wat heb jij gedaan?' Meteen moet ik weer aan die blik van afgelopen zondag denken.
'Ik helemaal niks, ik zweer het, denk ik. Ga buiten maar kijken.' Ze houdt haar handen voor haar lichaam alsof ze onschuldig is. Maar de blik in d'r ogen vertelt mij zoveel meer.
Snel trek ik mijn slippers aan en loop naar buiten.
'Links,' hoor ik Luna kuchen als ik naar rechts wil lopen.
O mijn God... Met grote ogen blijf ik stil staan. Als het had gekund hadden ze nu uit mijn oogkassen gerold... Hoe dan!
'Hoe vind je van ons vervoersmiddel.' Luna komt triomfantelijk naast mij staan.
'Je bent gek.'
'Ja op Daniel. Maar dat wist je al.' Ik kijk nogmaals ongelofelijk naar Luna en dan weer terug naar voor.
Voor ons staat een met Red Bull Racing, Max en Daniel beplakte Aston Martin.
Ik kan er alleen maar naar wijzen en staren. Hoe dan. Ik ben gewoon sprakeloos. Gaan we onze Red Bull trip maken in een Aston Martin... Schiet mij maar lek.

De volgende ochtend staar ik weer verbaasd naar de auto als het blijkt dat ik het toch niet gedroomd heb.
‘Mag ik daar ook in rijden?’ Luna knikt terwijl ze de koffers in de auto legt.
‘Zeker wel, jij denkt toch niet dat ik dat takken eind in mijn eentje ga rijden.’
We stappen beide in de auto waarnaar Luna de auto start. Met waarschijnlijk veel meer herrie dan om 5 uur ’s ochtends wordt geaccepteerd rijdt Luna de straat uit. Op naar Oostenrijk!

Onderweg naar Oostenrijk hebben we de meeste lol met elkaar. We zijn al regelmatig in gehaald om te zien wie er achter het stuur zit, of om even een filmpje te maken van de mooie auto. Gelukkig kunnen wij er alleen maar heel hard om lachen en zijn we onszelf dankbaar dat we toch iets van make-up op hebben gedaan toen we vannacht het bed uit stapte.

Luna is even met Daniel aan het video bellen terwijl ik in de rij sta om twee koppen thee te bestellen, bij een restaurant langs de snelweg. Als ik buiten naast Luna plaats neem zie ik hoe Max zich ook bij het gesprek heeft gevoegd.
‘Our car got a lot of fans.’ Lacht Luna terwijl ze net de camera omdraait zodat de jongens de auto kunnen zien. De auto staat nog geen drie meter voor ons en er staat een groepje mensen omheen die er foto’s van aan het maken zijn.
‘Do they think we are driving it?’ Hoor ik Max vragen waarnaar Luna de camera weer terug zet. Ik zwaai even naar de jongens.
‘Hello Love,’ Lacht Max als hij mij ziet.
‘I have no clue, we will find out as soon as we finished our tea,’ zegt Luna en houdt haar thee beker omhoog.
De jongens moeten al snel weer door en wij besluiten ook weer plaats te nemen in de auto.
Ik heb net gereden dus nu is het Luna haar beurt weer en ergens ben ik daar wel blij om. Die kan veel harden en stoerder wegrijden dan ik. Dus dan kan ze ook nog en indruk maken op het groepje jongens dat zich inmiddels om de auto heeft verzameld.
‘Sorry jongens, wij moeten er weer van door.’
‘Is die auto van jullie?’
‘Nee joh, ik heb net de sleutels van Max gejat en probeer hem nu te stelen voor ik gepakt word,’ lacht Luna zo sarcastisch mogelijk voor ze ook de auto in stapt. De jongens kijken elkaar even moeilijk aan waarnaar ze in de lach schieten.
‘Dat is die chick van Daniel.’ Komt er een tot de juiste conclusie voor Luna met wat extra gas het parkeervak verlaat en ons de laatste paar 150 kilometer de snelweg opstuurt.

Vampiremouse®

Reacties (7)

 • YasmineDeliana

  Super nice dit! Love it. 😍 vooral die opmerking over het jatten van Max haha

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Geheheh thanks voor je reactie 😍❤️

   1 jaar geleden
 • Luckey

  succes met je laatste jaar!!!

  omg!!!
  ik hou van je!!!
  ik wil ook zo vriendin!!
  hillarisch!!!

  1 jaar geleden
 • F1theone

  Wederom weer een super leuk hoofdstuk! Hoop dat jullie allemaal een fijne kerst hebben gehad!:)

  En, zolang je maar blijft schrijven vind ik het prima! Zelfs als het 1 x in de maand is haha, ben dol op deze story! X

  1 jaar geleden
 • LokiofAsgard

  Lachen dit! Denken ze dat Max en Daniel erin rijden, komen ineens de girlfriends maar haha

  Super leuk!

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Dankjewel voor je reactie! Super lief!!! ❤️❤️

   1 jaar geleden
 • GossipGirl21

  Mooi hoor.

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen