Overview
Title: 1x02 Monaco Part 2
Release Date: 26 December 2018 (Original: 21 December 2018)
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: Fijne kerst en alvast een gelukkig nieuw jaar aan mijn Heroes Of The Grid Lezers <3
Ik had vrijdag een helft geschreven en uiteindelijk kon ik de moed niet meer opbrengen om verder te schrijven. Want ik kon het niet meer. Ook al ben ik eigenlijk nog niet zo heel lang helemaal into de formule 1, ik mis Max&Daniel echt enorm.

Overigens, wilde ik 'm maandag afschrijven en posten, maar helaas had ik familie die met de kerst aan mij trok. Dus ook die van maandag is helaas nog niet geschreven. Die ga ik zo schrijven en morgen uploaden, en dan vrijdag hoop ik de normale release dates weer op te pakken:D

Overigens zit er in elke episode eigenlijk wel een boodschap. Misschien heb je ze al wel door als je het leest, echter ga ik ze ook posten tijdens de laatste episode.

Winterdawn

1x02 Monaco Part 2 - Songs
Alex Goot – Lightning
Fifth Harmony – All I Want for Christmas Is You
Paradise Fears – Battle Scars
Train – Shake Up Christmas - Xmas Anthem


Het is voor het eerst dat er geen kerst gevierd wordt met een Red Bull als een piek op zijn kerstboom. Dit keer heeft Daniel het Renault logo als piek op zijn kerstboom gekregen van zijn nieuwe teamgenoot Nico Hülkenberg. Over de Duitse coureur gesproken, die is speciaal voor Daniel overgekomen vanuit Zwitserland naar Monaco, zodat ze als nieuwe teamgenoten een kerst kunnen vieren. Voor Daniel voelt het dit jaar wat anders, omdat hij vaak bij Max op bezoek kwam tijdens kerst, of Max bij hem. “Dan?”, klinkt er dan voor de vijfde keer. Geschrokken kijkt de Australiër op. “Huh? Oh, was ik weer eens aan het dagdromen?”, lacht hij de vragende blikken weg. Voor iemand anders wat kan vragen, heft hij zijn wijnglas met een Australische witte wijn. “Proost op een mooi nieuw seizoen!”, glimlacht hij dan eens waarna alle aanwezigen proosten. Als het eten dan eenmaal op tafel staat, houdt niemand zich meer in en vallen, met name, Daniel en Nico het hardst aan. De vriendin van Nico geeft de Duitser een lichtelijk waarschuwende blik. Nico kijkt haar daarop met een grote glimlach aan. “Oh, niet weer die blik! Ik weet al wat je wil zeggen, we kunnen het wel hebben, toch Dan?” “Oh, tuurlijk. We sporten vanaf morgen dan wel weer wat meer. Komt goed!”, beide coureurs lachen nog eens voor het volgende stuk biefstuk op het bord wordt gegooid. Niet veel later wordt het dessert op de tafel geplaatst. “Ooooh, dat heb ik al zó lang niet gehad.”, laat Daniel weten terwijl zijn hoofd iets naar achter gooit en een iets té opgewonden toon aan zijn actie koppelt.

Tijdens de karaoke die Daniel heeft gepland, lijkt de coureur even alles te vergeten waar hij voor het diner nog over aan het piekeren was. “Het is jouw beurt Dan.”, Nico geeft zijn microfoon aan Daniel. Met de speciale kerstmis editie, gaat hij natuurlijk voor Shake Up Christmas. Heel even schraapt hij zijn keel voor de eerste paar woorden een zin beginnen te vormen. “Shake it up, shake up the happiness,” begint hij zijn refrein op een typische Daniel Ricciardo manier. De Duitser begint te lachen als het komisch er uit begint te zien. Zijn nieuwe teamgenoot staat mee te zwingen en compleet op zijn eigen manier - iets wat buiten de maat – maar dat maakt het niet minder leuk. “Wake it up, wake up the happiness! Come on Nico! It’s Christmas time. Ho, Ho, Ho, Ho, Ho, Ho, It’s Christmas time!”, gaat de Australiër verder en dat zet zijn nieuwe Duitse teamgenoot er ook toe aan om mee te gaan zingen. Hij snelt naar de tweede microfoon die er toch blijkt te zijn. Uiteindelijk is het dan ook Nico die de bridge begint. “I know you’re out there. I hear you reindeer. I see the snowing. Your boots have been.” En is het Daniel die ‘m af maakt: “I’m gonna show them, so they will know then. Then love will grow in, than to live again.” Lachend maken beide coureurs er nog een heel concert van waarna ze allebei in een lachen uitbarsten. Het is Daniel die zich bedenkt dat hij nog iets heeft voor Nico en het cadeau onder de kerstboom weg pakt. “Ik heb nog een klein presentje voor je, vanuit Australië.” Glimlachend geeft hij hem af als de Duitser gretig het papier er af begint te trekken en er naar kijkt met een wat verbaasde blik. “Ik geef de unlucky Kangeroo maar aan jou. Misschien dat ‘ie bij jou wel lucky is!”, begint Daniel dan te lachen waardoor ook Nico in de lach schiet. “Volgend seizoen gaan we voor een ongelukloos en pechloos seizoen!”, sluit de Duitser de grap af.

Het is een uur of elf in de avond als Nico naar zijn hotel is vertrokken met zijn vriendin en Daniel alleen in zijn woonkamer op de bank zit. Zijn radio staat aan op een of andere band die hij niet kent. Wat hij er van mee krijgt, zorgt er alleen maar voor dat hij met de minuut zich eenzamer begint te voelen. Nog altijd mist hij Max. Het is namelijk anders om kerst met Nico te vieren. De Nederlander was voor hem als een jonger broertje waarmee hij allerlei ongein uit kon halen en die hem aanvoelde bij iedere grap, een gevoel of een gedachte die één van de twee had. “Brother from another mother.”, grapten ze dan wel eens. Met een zucht draait de coureur eens wat met zijn wijnglas voor hij het helemaal in één teug weet leeg te drinken en een voldane zucht laat ontglippen. Toch is het niet genoeg om het gevoel van daar net weg te krijgen. Snel wordt het glas weer bijgevuld, leeggedronken, nog eens bijgevuld en nog eens leeggedronken. Met een zucht kletst hij het glas op de tafel terwijl hij de wijnfles helemaal ondersteboven houd waar nu geen druppel meer uit lijkt te komen. “Oh come on now!”, klaagt hij als een klein kind terwijl hij zijn hoofd naar achter gooit. In de keuken trekt hij de koelkast open waar nog wat meer alcoholische versnaperingen staan. Voor hij het dan ook weet, is alles grappig en leuk.


Hoe hij voor de deur van Max is beland, weet hij niet meer, maar wat hij wel weet is dat hij een ontzettende mooie serenade voor hem heeft. Na enkele mislukte pogingen om op de bel te drukken, krijgt hij het dan toch voor elkaar. Niet veel later doet de Nederlander de deur open. Meteen slaat de Australiër zijn armen om de jongere coureur heen terwijl hij heel zielig “Maxxie” uitbrengt.
Als Max het dan voor elkaar krijgt zijn oud-teamgenoot op een ander logeerbed te laten slapen, bedenkt Daniel zich dat hij die serenade nog niet heeft gezongen. “Maxxie?”, begint hij weer zielig. “Yes Dan?” “I…. Don’t want a lot for Christmas…..There’s just one thing I need. I don’t care about the presents underneath the Christmas tree. I just want you for my own, more than you could ever know. Make my wish come true. All I want for Christmas is yooooouuuuhhoooouuu!” Max kan het niet laten om even in de lach te schieten en de Fransman die inmiddels wakker is geworden van Daniel zijn serenade, giechelt ook zachtjes mee. “Alright mate, let’s get to sleep now because you got me now don’t you!” Met een glimlach valt de Honey Badger in slaap. Wat had hij toch blij moeten zijn met wat hij had bij Red Bull.

Reacties (2)

 • 33girlx96

  Dit hoofdstuk speelt lekker met je gevoelens...

  Maar ik moet heel erg lachen om dan... ik zie het gewoon voor me 😂

  2 jaar geleden
  • Winterdawn

   Hihi. Ik hoop dan dat je de volgende episode ook voor je ziet haha:PWant zoiets moet in het echt nog gaan gebeuren haha

   2 jaar geleden
 • VampireMouse

  Okee... Ik ga van lachen naar huilen in een hoekje... Maar wel mooi verhaal! Verder!

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen