Foto bij O2 - New roommate - Riley

Uit mijn tas haal ik de sleutels van ons appartement. In de tijd dat ze Louis waren ophalen, ben ik de stad in geweest voor boodschappen. Vanavond is het mijn beurt om te koken. Toen ik nog thuis woonde kookte ik nooit, maar sinds ik hier woon heb ik ontdekt hoe leuk koken wel niet is.
Ik draai de deur van het slot en stap de gang in.
Omdat wij een bovenwoning hebben, moet ik eerst de trap op om in ons appartement te komen. Maar ik heb amper een voet op de onderste tree gezet of ik hoor geschreeuw uit de huiskamer galmen. Ik blijf staan en luister naar wat er wordt gezegd.

'Omdat ik gek word van mijn moeder. Dat mens spoort niet,' klinkt een onbekende stem. Waarschijnlijk Louis.
'Je hebt toch nu geen last meer van je ma? Wees blijf dat je hier kan blijven,' roept Austin kwaad terug.
Louis lacht. 'Alles beter dan bij dat mens.' Zijn stem is ruw.
Geschrokken van zijn woorden loop ik zacht de trap op. Boven aan de trap blijf ik staan. Louis leunt nonchalant op de tafel en Austin staat er een paar meter vandaan. Van Ella ontbreekt ieder spoor.
Stil volg ik het gesprek. Schijnbaar hebben ze mij niet opgemerkt, want ze praten druk verder. 'Doe even rustig, Lou. Je bent nu hier en je hoeft niet meer terug naar je ma.' Austin is een stuk rustiger geworden. Hij draait zich om naar de keuken en pakt twee flesjes bier uit de koelkast. Hij haalt de dopjes eraf en geeft dan één van de twee flesjes aan Louis, die het flesje aan zijn lippen zet en een paar flinke slokken neemt. 'Riley kan ieder moment thuiskomen, dus gedraag je een beetje.' 'Te laat.' antwoord ik, waarop de beide jongens hun ogen op mij richten. Louis knijpt zijn blauwe en ongewoon heldere ogen tot spleetjes samen en werpt me een blik toe die mijn rillingen bezorgt. Hij klemt zijn kaken op elkaar en zet een zelfvoldane grijns op.
'Dat is Riley?' vraagt hij op felle toon aan Austin.
Austin geeft hem zo stiekem mogelijk een stoot, maar niet goed genoeg, want ik zie het. 'Ja, klopt.' antwoord hij Louis.
Lang staart Louis mij aan, waardoor ik mij ongemakkelijk begin te voelen.
Zijn blik gaat over mijn hele lichaam heen en dan kijkt hij mij weer aan. Doodstil wacht ik af. De zelfvoldane grijns is verdwenen en een verwarde blik neemt de plaats in. Ik kan het niet plaatsen en wend mijn blik af.
'Ze woont sinds een half jaar hier. Ze is gekomen nadat Eden wegging,' legt Austin rustig uit. Toch merk ik dat hij gespannen is. Zijn knokkels zijn wit omdat hij hard in het flesje knijpt.
Ik richt mijn blik weer op Louis, die iets wegslikt en zijn hand door zijn haar haalt. De grijns van daarnet keert weer terug.
'Studentenwoning, hè. Dan gebeurd dat,' antwoordt hij star.
Ik zucht.

'En jij bent?' vraag ik terwijl ik mijn armen over elkaar vouw. Louis neemt niet eens het fatsoen om zich voor te stellen.
'Hebben ze je dat nog niet verteld?' Louis snuift en zet opnieuw zijn flesje aan zijn lippen. 'Je mag het ook zelf vertellen, hoor,' antwoord ik.
'Louis,' zegt hij mij geïrriteerd. 'Lou, alsjeblieft.' Austin zucht en sluit even zijn ogen. Louis daarentegen haalt zijn schouders op.
Ik schud mijn hoofd en trap mijn schoenen uit. Ineens snap ik wel dat zijn moeder hem uit huis gezet heeft. Hij gedraagt zich echt vreselijk. 'Dus leg eens uit. Zijn er nog 'regels' waar ik me aan moet houden?' Hij richt zich tot Austin.
'Wat denk je zelf?' Austin haalt één wenkbrauw op.
'Tien uur slapen, netjes en beschaafd zijn,' antwoordt Louis alsof hij het bloedserieus bedoelt. 'Gek.' Austin grinnikt en geeft Louis een vriendschappelijke stomp.Die nacht schrik ik wakker. Een hard geluid komt vanuit de kamer naast mij. Het bloed stroomt op hoog tempo door mijn lichaam.
Ik sluit mijn ogen weer en wacht. Wanneer ik wat beter wakker ben, draai ik mij op mijn rug en luister aandachtig.Er klinkt nu enkel gemompel. Zou Louis nog wakker zijn? Ik besluit te gaan kijken.
Ik ga rechtop zitten en slinger mijn benen over de bedrand. Vermoeid wrijf ik in mijn ogen; het is midden in de nacht. Van de grond pak ik mijn pyjamabroek en trek die aan. Omdat het behoorlijk warm was gisteren had ik hem niet aangetrokken.

Voor de deur van Louis blijf ik aarzelend staan. Louis was vandaag erg boos.. Ik leg mijn hand op de deurklink. Moet ik niet gewoon teruggaan?
Tijd om verder te denken heb ik niet, want de deur wordt opengetrokken en een paar ogen kijken mij geschrokken aan. In het zwakke licht dat van de lantaarn buiten naar binnen schijnt, ziet Louis er vermoeid uit. Zijn haar hangt slap langs zijn gezicht.
'Wat doe je?' Hij vouwt zijn armen over elkaar en knijpt zijn ogen tot spleetjes.
'I-ik vroeg me af of het goed gaat. Ik hoorde een hard geluid,' leg ik uit.
'Ja, het gaat prima.' Geïrriteerd trekt hij de deur achter zich dicht en loopt de gang in. 'Wat ga je doen?' vraag ik verbaasd. Alsof het doodnormaal is, begint hij met het aantrekken van zijn schoenen. 'Gaat je niks aan. Ga slapen, Riley.'
'Maar het is half drie 's nachts.'
'Ja, dus?'
'Dan is het toch logisch dat ik het vreemd vind dat je weggaat?' Nu vouw ik mijn armen over elkaar.'Waar bemoei jij je mee? Laat mij met rust,' sist hij kwaad. 'Maar...' 'Rot op, Riley.' Verbouwereerd staar ik Louis aan, geschrokken door zijn agressieve reactie. Ik probeer nog iets te zeggen, maar mijn woorden komen er haperend uit.
'Maar ik...''Wat snap je niet? Houd op met praten en ga naar bed!'
Uit angst dat hij nog bozer wordt, wend ik mijn blik af en loop stil terug naar mijn kamer.

Daar ga ik op mijn bed zitten en denk na over wat er zojuist gebeurd was. Telkens als ik iets zeg, krijg ik een hooghartig antwoord, een sarcastische opmerking of een belediging naar me toe geslingerd. Ik snap niet waarom. Ik heb hem niks misdaan.
In de gang klinkt hoe Louis de trap afloopt en kort daarna hoe de deur dichtvalt.

Reacties (3)

 • LokiofAsgard

  Ik ben echt blij dat je terug bent!(H)
  Louis is echt een asshole though:S

  2 jaar geleden
 • IrisThePiris

  Oh haha, ik dacht al, wat is er met deze story gebeurd? Ik vond het een leuke, dus ben blij dat je weer verder gaat!

  2 jaar geleden
  • RiverWild

   Aaah gelukkig! Het wordt nog veel leuker en spannender!

   2 jaar geleden
 • LarryNiam

  Ik ben benieuwd naar de rest:)
  Snel verder<3

  2 jaar geleden
  • RiverWild

   Ga ik zeker!!! ❤️

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen