Foto bij H108: Contact met Morchiant ~ Halatir

“Heruamin?” hoorde ik iemand zeggen en ik sprong uit bed. De Elfse variant van ‘mijn heer’ klonk als muziek in mijn oren. Rin keek vanuit de deuropening naar mij en leunde nonchalant tegen de muur. “Ja? Wat is er?” vroeg ik terwijl ik mijn hemd aan deed. Ik was al een tijdje wakker, maar ik wou niet uit bed komen. “We hebben Morchiant gecontacteerd”, zei ze en meteen keek ik haar aan. “En?” vroeg ik en ze maakte zich los van de muur. “Hij wilt u zelf spreken om te bepalen of u het waardig bent om zijn leerling te worden”, zei ze en het klonk alsof ze gefrustreerd was. “Wanneer?” vroeg ik terwijl ik naar haar toe wandelde. “Hij is nu met Rikku aan het praten”, zei ze afwezig terwijl ze haar hand langs mijn nek naar mijn borstkast liet glijden. “Breng me erheen”, zei ik en ze knikte, waarna ze mij los liet en mij heupwiegend voor ging.

Toen ik de ondergrondse ruimte betrad, zag ik dat Rikku precies tegen de wand aan het praten was. Pas toen ik beter keek, zag ik dat het niet haar schaduw was die op wand zat, maar dat van iemand anders. “Ah, is dat mijn kandidaat?” zei de schaduw opeens en Rikku draaide haar hoofd naar mij. “Hallo, heru Halatir”, zei ze met een knikje en ik ging naast haar staan. Rin bleef op een afstandje van ons staan en keek enkel toe. Rikku en mijn schaduw versmolten even en toen had mijn schaduw de vorm van een magere elf met lang haar. Hij stond ietwat gebogen en hij droeg lange gewaden. “Halatir, heb ik gehoord?” zei hij en ik knikte. “Ja, dat ben ik”, zei ik en ik zag de schaduw knikken. “Jong, ambitieus, arrogant en sluw…”, zei hij opeens en ik trok een wenkbrauw op. Moest ik dat als een compliment opvatten?

“Vertel eens, heb je al ervaring met zwarte magie?” vroeg hij toen en ik zag dat hij met zijn ene hand nadenkend over zijn kin wreef. “Als dit zwarte magie is, dan heb ik er nu een eerste ervaring mee”, antwoordde ik en ik zag zijn wangen wat omhoog gaan, alsof hij aan het grijnzen was. “Mooi, hij is ook nog slim… slim en sluw… Perfect, jij wordt mijn leerling! We beginnen morgen met het oefenen van een spreuk en dan moet je in staat zijn om overmorgen naar mij toe te komen, dankzij de zwarte magie. Lukt het jou niet, dan mag je het ook vergeten om verder les van mij te krijgen. Ik geef zelden een tweede kans en bij de eerste keer krijg je die zeker niet”, zei hij terwijl hij heen en weer wandelde. Ik knikte en boog even. “Ik zal deze kans zeker niet aan mij voorbij laten gaan, turamin”, zei ik en ik zag aan zijn houding dat hij tevreden was. “Het geeft je een voordeel dat je het Elfs beheerst, dat vergemakkelijkt het aanleren van spreuken. Welnu, ik heb nog veel werk te doen. Ik zie je morgen terug hier met Rikku op dit uur, begrepen?” vroeg hij en ik zag de schaduw al vervagen. “Uma, turamin”, zei ik en na een korte knip van zijn vingers, was mijn schaduw terug normaal.

“Proficiat, heru Halatir. Ik zal de spullen verzamelen voor uw reis overmorgen”, zei Rikku en na een kleine hoofdknik steeg ze op. “Dus u gaat ons alweer verlaten”, hoorde ik achter mij en ik draaide mij om. Rin keek me sluiks aan vanonder haar lange wimpers en ik knikte. “Ja”, zei ik enkel en het was stil. “Zou ik dan zo onbeleefd mogen zijn om wat van uw kostbare tijd te vragen, heru Halatir? Mannelijk gezelschap is nog maar weinig te vinden in deze tijden…”, vroeg ze toen met een grijns en ik haalde mijn schouders op. “Zolang je mij niet probeert te vermoorden is dat goed”, zei ik en ze keek mij zogezegd geschokt aan. “Maar heruamin, dat zou ik nooit doen, toch niet bij u!” zei ze en ik trok een wenkbrauw op. Natuurlijk zou ze dat wel doen, het is een succubus voor iets. “In dat geval… Laat me u dan begeleiden, jongedame”, zei ik vleiend met een buiging en bood haar mijn arm aan. “Jongedame? Ik? Ik ben al 140 jaar hoor”, zei ze en ze nam mijn arm aan. “Het is maar een getal, je ziet er nog altijd knap en jong uit”, zei ik en grinnikend liep ze met mij mee. Vrouwen…

Reacties (1)

 • Kaffaljidhmah

  ... gaat Halatir nu vreemd?:8

  2 jaar geleden
  • Allmilla

   Nee, hij heeft geen vriendin, dus dan kan hij moeilijk vreemd gaan hé...:D

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen