Foto bij Hoofdstuk 86

(typing)

Ik gaap en open langzaam mijn ogen. Voor me zie ik een haardvuur aan staan het geeft me wat warmte maar ik heb het nog steeds ijskoud. Ik voel een hand door mijn haar kamen. Ik kijk op en zie Draco lief naar me glimlachen. Zwak glimlach ik naar de jongen terug en trekt de wollen deken die over me heen licht dichter tegen me aan.
‘Hoelang zijn we er al?’ Vraag ik de jongen zachtjes.
‘Net een uurtje.’ Antwoord hij me waarop ik knik. Hij trekt me dichter tegen zich aan en zorgt meteen ook voor dat ik wat rechter zit. ‘Zelfs met die deken om je heen voel ik dat je het ijskoud hebt.’ Zegt de jongen waarop ik knik. de jongen glimlacht en drukt een kus op mijn wang.
‘Heb je het roze huppeltrutje Omber nog gezien?’ vraag ik de jongen waarop hij zijn hoofdschut.
‘Nee, niet gezien, maar nu we het er toch over hebben. Weet jij iets over de volgelingen van Perkamentus?’ vraagt de jongen me waarop ik mijn hoofd schut. De jongen knikt en staart dan bedenkelijk naar het haardvuur. Zachtjes zucht ik en gooi de deken dan van me af en spring op. Meteen voel ik een vreselijke hoofdpijn en wil door mijn benen zaken, maar ik word stevig vast gepakt door een bezorgde Draco.
‘Wat wil je doen?’ vraagt hij me zachtjes.
‘Warmte zoeken.’ Zeg ik hem en loop mijn kamer uit. Zodra ik buiten mijn kamer sta voel ik dat het nog kouder is dan in de kamer. De hoofdpijn en de duizeligheid neemt mijn hoofd over en ik zak door mijn benen. Ik word vast gegrepen en angstig kijk ik naar Draco. ‘Madam Plijster.’ Fluister ik zachtjes waarop de jongen knikt. Hij tilt me op en begint vlug te lopen. Ik sluit mijn ogen en zucht.
‘Liefjes, wat is er gebeurd?’ Vraagt de bekende stem van madam Plijster. Meteen open ik mijn ogen en kijk de vrouw aan.
‘Ik weet het niet. Ze had het vanochtend al koud en het word alleen maar erger.’ Verteld Draco de vrouw.
‘Liefje, heb je hoofdpijn en ben je een beetje duizelig als je staat?’ vraagt de vrouw waarop ik zwak knik. ‘Ben je ook heel moe en wil je alleen maar slapen?’ vraagt ze waarop ik ook knik ‘Leg haar maar op bed neer. ik zal wel iets voor haar pakken.’ Zegt ze. Ik word meteen op een matras gelegd en sluit mijn ogen weer. ‘Er hangt een heersende tovenaars griep rond. Veel tovenaars en heksen hebben er last van.’ Hoor ik de vrouw zeggen. Ik open mijn ogen weer en ga recht zitten als de vrouw naar ons toe komt lopen met een flesje en een bekertje. Ze schenkt wat in het bekertje en geeft mijn dan het bekertje. ‘Dit moet je twee keer vandaag innemen en binnen een dag ben je weer de oude.’ Zegt ze waarop ik knik en een slok van het stroperige, vieze drankje neem. Draco tilt me opnieuw op en meteen voel ik dat mijn ogen dicht zakken. Ik voel me zweverig, maar ik hoor nog wel alles wat er gezegd word.
‘Dankjewel madam Plijster.’ Hoor ik Draco zeggen en dan voel ik mezelf langzaam van de wereld zakken.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen