Foto bij Hoofdstuk 87

‘Draco, ik voel me lamlendig!’ Schreeuw ik in de jongen zijn oor. De jongen schrikt op en kijkt me lichtelijk geërgerd aan. Ik schiet in de lach door de blik die hij heeft en ik val lachend bij hem op de bank.
‘Volgens mij ben je ook gruwelijk irritant.’ Zegt hij kalm en draait zich langzaam naar me toe. Hij heeft een prachtige glimlach op zijn gezicht. Ik druk vlug mijn lippen op de zijne en zucht dan zachtjes.
‘Ik heb geen zin in Omber.’ Mompel ik zachtjes waardoor Draco begint te grinniken. Hij schut lachend zijn hoofd en drukt lief zijn lippen op mijn voorhoofd.
‘Komt wel goed. Omber is een hel, maar we ovenleven het wel.’ Zegt hij waardoor we beide in de lach schieten door zijn rijmpje. Mijn oog valt op de titel van de krant in zijn handen en vlug gris ik hem uit zijn handen.
‘Ontsnapte Bellatrix van Detta waarschijnlijk geholpen door neef, de beruchte massamoordenaar Sirius Zwarts?’ Vraag ik waarop Draco zwak knikt. we weten beide dat Sirius hier niks mee te maken heeft. Ook al weet de jongen niet dat Sirius zich bij ons heeft aangesloten weet hij dat Sirius geen moordenaar is.
‘Er zijn twintig gevangenen ontsnapt uit Askaban. Nog nooit is dat gebeurt of überhaupt gelukt.’ Zegt Draco zacht met een licht trillende stem.
‘En je tante? Ben je niet bang voor haar?’ Vraag ik hem waarop hij ongeïnteresseerd zijn schouders ophaalt. Hij kijkt dan naar zijn handen die in zijn schoot liggen.
‘Mijn tante is knetter gek, maar mij en mijn familie doet ze niks.’ Zegt hij waarop ik zwak knik.
‘Geloof je het dat Sirius Zwarts haar zou redden?’ Vraag ik hem waarop hij zijn hoofd schut.
‘Hij is overgestapt naar de goede kant. Hij zou nog eerder willen sterven dan een Dooddoener worden.’ Zegt hij waarop ik zwak knik.
‘Ben jij bang voor de rest van de dooddoeners die ontsnapt zijn?’ vraag ik de jongen zachtjes. Hij kijkt me aan en glimlacht zwak en knikt dan. ‘Zou jij het zelfde als Sirius kunnen doen?’ Vraag ik hem. Hij haalt zijn schouders op en grist de krant dan uit mijn handen en mikt hem in het vuur.
‘Je weet wat ik zou doen. Je hebt het allang zien gebeuren dat ik het doe. Ik doe het voor mijn familie. Als ik hun niet had gehad dan had ik niks te verliezen, maar ik wil ze niet allemaal in gevaar brengen.’ Zegt de jongen waarop ik zwak knik en glimlach. Draco pakt zwak glimlachend mijn hand vast.
‘Wij zullen ooit niet meer samen zijn hè?’ vraag ik zachtjes waarop de jongen knikt. hij trekt me in zijn armen en drukt een kus op mijn haar. Ik wil iets zeggen maar ik krijg niks zinnigs uit mijn mond. Volgens mij zit Draco met het zelfde probleem wat we blijven alle bij doodstil.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen