Foto bij Hoofdstuk 90

Alvast een gelukkig nieuwjaar iedereen!!!(K)(hoera)(yeah)(H)(flower)

‘Het departement van Mystificatie.’ Zegt een stem als we met zijn alle de lift uit stappen. uit de lift stappen. We lopen door wat gangen door en komen dan uit op een deur die volgens Harry de goede is.
‘Lumus.’ Fluisteren we allemaal tegelijk als we da kamer in lopen. Om me heen zie ik overal profetie ballen. Harry loopt door en langzaam volgen we allemaal de jongen. Hij pakt een van de profetie op en staart er naar. Ik hoor een geluid achter me en met een ruk draai ik mezelf om.
‘Harry!’ Roep ik en meteen komt de jongen langs me staan. Hij zet nog een stap naar voren en gaat dan ietsjes voor me staan. voor ons staat er een gedaante met een zilver masker. Je ziet zo dat het een Dooddoener is.
‘Je moet eindelijk toch wel weten wat echt is en wat een droom is.’ Zegt de persoon en zet dan langzaam zijn masker af. De witblonde lange haren van de man vallen over zijn schouder en ik herken de persoon meteen als Lucius Malfidus.
‘Geef me nu de profetie.’ Gromt de man naar Harry. De jongen schut zijn hoofd en komt weer langs mij staan. een schater lach vult mijn gehoor en een vrouw verschijnt er langs de man. De vrouw herken ik als Bellatrix van Detta
‘Als je ons iets doet zal ik hem breken.’ Roept Harry naar de twee mensen voor ons waardoor Bellatrix opnieuw hard begint te lachen.
‘Baby Potter, houd wel van spelletjes!’ krijst ze. Terwijl Harry met Lucius veder praat kijk naar de gang achter me. Ik zie drie zilver maskers in de gang verschijnen en vlug kijk ik naar links en recht waar ook dooddoeners zijn verschenen. We zijn omsingeld! Ik duw tegen Marcel zijn schouder aan en hij kijkt de gang in. meteen gaat hij met Loena klaar staan en houden ze samen die gang in de gaten. Hermelien en Ron doen het zelfde met de andere gang en ik pak de gang achter Harry en Ginny. Langzaam stappen de dooddoeners dichter naar ons toe.
‘Ik heb veertien jaar gewacht. Ik kan gerust nog wel wat langer wachten!’ Schreeuwt Harry. ‘Nu!’ schreeuwt hij dan naar ons.
‘Paralitis!’ Schreeuwen we allemaal tegelijk. De meeste Dooddoeners vliegen vijf meter naar achter en wij beginnen allemaal achter Harry aan te rennen. Tijdens het rennen raak ik Marcel en Loena kwijt. Daarna zie ik Ginny ook niet meer en dan ben ik ook Harry, Ron en Hermelien kwijt. Shit! Uit het niets zie ik drie gedaantes op me afkomen. Ik ren hard op ze af met mijn stok in de aanslag. Ik wil een spreuk op ze afveuren als ik ontdek dat het Hermelien, Ron en Harry zijn. Loena, Marcel en Ginny sluiten zich ook weer bij ons aan. We kijken allemaal goed om ons heen. Uit het niets zie ik iets op ons afkomen. Vlug ga ik voor iedereen staan en steek mijn staf naar de persoon uit.
‘Redecto!’ Schreeuw ik en er ontstaat een gigantische knal waardoor alle Profetieën uit de kasten vallen. Doodsbang zie ik hoe de kasten beginnen om te vallen. Vlug draai ik me om en zie ik dat iedereen al weg rent en vlug volg ik ze. We rennen tussen de vallende kasten en vallende Profeties door. Harry opent een deur en we rennen er allemaal door. We vallen allemaal met een noodgang naar benden en blijven net iets boven de grond hangen. Dan vallen we de laatste vijf centimeter nog naar beneden en komen we met een klap op de grond.
‘Dankjewel Hermelien.’ Fluister ik zachtjes en sta vlug op. Verbaast kijk ik om me heen en zie ik een poort. ‘Horen jullie ook die stemmen?’ Vraag ik iedereen.
‘Ik hoor ze ook.’ Zeggen Loena en Harry tegelijkertijd.
‘Jongens het is gewoon een stenen poort er zijn geen stemmen!’ Roept Hermelien. soms kan ik haar niet uitstaan. Bij haar moet echt alles uit boeken komen dan is het pas waar. Ik haar een ander geluid en vlug draai ik me om en ga voor Harry staan.
‘Iedereen, ga achter me staan!’ Roep ik naar de rest. Ze doen wat ik zeg en ik richt mijn stok naar de lucht en uit het niest word alles zwart.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen