Foto bij Chapter eighty-six

Happy New Year ~

Side note: From now on the hissatsu's will be italicized ~

Tijdens de rust heb ik aan coach Kudou uitgelegd wat we van plan zijn en dat de opstelling in het veld daardoor drastisch zal veranderen. Tot mijn verbazing is hij zonder enig commentaar akkoord gegaan met mijn voorstel en ben ik verantwoordelijk voor de opstelling van de tweede helft. Zijn enige verzoek is het wisselen van een aantal spelers, vanwege de duidelijke vermoeidheid bij enkele van hen. Hiermee ben ik uiteraard akkoord gegaan.
Met mijn handen in mijn zij sta ik aan de zijlijn naar het veld te kijken. Ik draai mij een kwartslag naar het team dat nog even van hun rust geniet en laat mijn blik over de tien spelers voor deze helft glijden, voordat ik mij weer terug keer naar het veld, waar ik ieder van hen een nieuwe positie geef. Het zal tricky zijn, omdat ik een sterke verdediger uit zijn positie trek en er eigenlijk een wat minder ervaren persoon voor in de plaats zet. Maar ik ben ervan overtuigd dat deze opstelling ervoor zal zorgen dat het een succesvolle tweede helft wordt.
‘Kidou,’ zeg ik, terwijl ik mij opnieuw een kwartslag naar de groep draai. Kidou kijkt verbaasd naar mij om en stapt op mij af. ‘Wat is er, Milou?’ vraagt hij mij. Ik glimlach hem toe en keer mij terug richting het veld. ‘Zou jij voor het ritme in de verdediging kunnen zorgen? Het zal waarschijnlijk eerst een beetje een rommeltje zijn, maar ik vertrouw erop dat je er snel op in zal kunnen spelen.’ Kidou kijkt mij vragend aan en draait zijn blik naar het team dat achter ons staat. ‘Wat ben je van plan?’ vraagt hij. Met fonkelende groene ogen kijk ik om naar hem. ‘Ik ga je laten zien wat de échte Ice Queen kan.’ Kidou’s ogen worden groot en hij kijkt mij vol ongeloof aan, maar voordat hij een woord uit kan spreken, of mij tegen kan houden, ben ik terug naar de groep gestapt en voeg mij bij Atsuya en Shiro.
‘Milou, zou je ons willen informeren over de opstelling voor de tweede helft?’ vraagt coach Kudou. Iedereen kijkt verrast van de coach, naar mij en kijken mij niet begrijpend aan. ‘Maar natuurlijk,’ lach ik opgewekt. Ik stap naar voren toe en werp nog even een blik op het veld. ‘Kazemaru, Kabeyama en Tsunami, op verzoek van de coach zullen jullie je rust nemen in de tweede helft.’ De jongens knikken mij toe en ploffen met een zucht neer. Ik grinnik zacht door hun reactie en kijk dan strak naar de spelers voor mij. ‘Commentaar mag naar de coach,’ zeg ik met een grijns en zet mijn handen in mijn zij. ‘Endou, jij blijft in het goal. Degene die jou zullen assisteren op de defenceline zijn Kogure, Hijikata en... Kai.’ Kai, die op datzelfde moment een slok drinken neemt terwijl hij staat te luisteren naar mijn moeder, verslikt zich en kijkt met grote mijn kant uit. ‘En wie?’ vraagt hij ongelovig. Ik rol even met mijn ogen en keer mij weer naar de groep. ‘Kidou, Fudou, Hiroto en Gouenji, jullie verdelen je over het middenveld. Atsuya, Shirou en ik zullen ons op de frontline plaatsen,’ zeg ik grijnzend. ‘De Ice Queen en de Frost Twins?’ hoor ik mijn moeder vragen. Ik kijk glimlachend om en knik haar toe. ‘Maar waarom moet ik het veld dan op?’ vraagt Kai direct. ‘Omdat ik het nu voor het zeggen heb,’ beantwoord ik simpel zijn vraag. Voordat Kai verder kan protesteren, loop ik weg van de groep en stap ik naar het veld. Bij de zijlijn stop ik en ik betreed het veld pas zodra het fluitsignaal gaat. Het publiek begint luid te juichen als beide teams het veld weer betreden. Met een brede grijns op mijn gezicht, stap ik naar mijn positie en werp een blik over mijn schouder als iedereen zich opstelt op het veld. Kai staat een beetje ongemakkelijk op zijn plek te draaien en lijkt zelfs met Endou te onderhandelen of ze niet van plek kunnen wisselen.
‘Wat is dit?! Inazuma Japan heeft drastische veranderingen gebracht in hun opstelling. Wat doet de ster verdediger Fubuki Shiro op de aanvalslijn? Ook lijken Gouenji Shuuya en Hisame Milou van positie te zijn gewisseld. Wat precies is hun coach van plan met deze opstelling?’ roepen de commentators door de microfoon. Een grijnst krult op als ik naar de bal toe stap. Ichinose heeft zijn blik strak op mij gericht en vernauwt zijn ogen. Zodra het fluitsignaal gaat, zet ik mijn voet op de bal neer en op het moment dat Ichinose in beweging komt, tik ik het met mijn hiel hard naar achteren. ‘Zorg ervoor dat ze er nie-’ maar voordat Ichinose zijn zin af kan maken, passeer ik hem en fluister: ‘Niet langs kunnen?’ De jongen kijkt met grote ogen mijn kant uit als ik hem voorbij raas en de bal van Kidou aangespeeld krijg. Voordat de verdediging met hun ogen kan knipperen, sta ik al achter heen en brengt grijnzend mijn vingers naar mijn lippen. In plaats van het speelse fluitje dat meestal luid wanneer Emperor Penguin afgeschoten wordt, fluit ik deze keer een korte melodie. Atsuya en Shiro, die zich ondertussen bij mij gevoegd hebben, volgen op precies hetzelfde moment mijn voorbeeld en fluiten dezelfde melodie. Een enorme sneeuwstorm raast voor enkele seconde als een tornado om ons heen en zodra de sneeuw uiteen spat, staat er een enorm beest achter ons. De bal voor ons wordt door Shiro de lucht in geschoten en met zijn drieën springen we er spinnend achteraan. Eenmaal op de juiste hoogte, laat het beest een luide brul en schieten we met een luide schreeuw het brok met ijs op het goal af. ‘Ice Kirin!’ Als bevroren, blijft de keeper op zijn plaats staan en voordat hij zichzelf ook maar wakker heeft geschud, is de bal al langs hem heen geraasd en wordt de stand opnieuw gelijk gemaakt. Met een tevreden grijns stappen de Fubuki broertjes en ik terug naar onze positie. Ons team kijkt ons met grote ogen aan en Kidou komt mij tegemoet. ‘The Ice Queen and the Frost Twins,’ begint hij. Zijn blik keert hij kort naar Shiro en keert zich weer naar mij. ‘Hij is nooit een verdediger geweest, of wel?’ vraagt Kidou. Ik schud glimlachend mijn hoofd en knipoog naar de jongen voor mij. ‘Hoort bij mijn tactiek. Ik heb een goede leermeester wat tactieken betreft en het werd ook hoog tijd om de naam Ice Queen haar eer weer aan te doen. Het gevreesde ijsmonster is niet meer. Het is tijd om te laten zien waar ik écht toe in staat ben.’

Reacties (1)

  • Luckey

    Snel verder !

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen