Foto bij Hoofdstuk 95

In de tijd dat er ik niet was is er niet heel veel veranderd. Molly heeft bekend dat ze een tijd heeft gedacht dat ik dood was. Harry wist niet eens dat ik weg ben geweest. Zo als gewoonlijk kreeg hij geen ontvangst bij de Duffelingen. Eenmaal toen hij het wist was hij al in het Nest bij ons. De jongen heeft me helemaal uit gehoord over Draco. Ik bijna alles ontkent. Wat moest ik anders doen? Zachtjes begin ik met mijn voet te tikken. Wachtend op het moment dat de trein eindelijk tot stilstand komt. Zodra de trein eindelijk stil staat sta ik op en loop zonder iets te zeggen de coupe uit. Heel langzaam loop ik de gang door en stap dan uit de trein. Als ik eindelijk met mijn voeten op het perron sta en mijn eerste stap bots ik tegen iemand op. ik val op de koude natte stenen en grom geërgerd.
‘Jezus Roxanne, kijk eens uit waar je loopt.’ snauwt de bekende stem van Draco naar me. ik kijk in zijn koude grijze ogen en slik even.
‘Het spijt me.’ mompel ik zachtjes en sta vlug weer op. Ik klop mijn broek af en loop bij de jongen weg. Ik zie hoe de jongen langs me komt lopen en zachtjes zucht ik. ‘Je bent een van hun, niet waar?’ vraag ik de jongen waarop hij zwak knikt. ‘Het spijt me voor je.’ zeg ik zachtjes en bekijk de jongen dan van top tot teen. Hij draagt een zwart pak en ziet er veel te netjes uit naar mijn smaak. Ik loop door de poort heen vertel mijn naam en word gecontroleerd door Vilder. Ik draai me naar Draco om en zie dat hij naar me kijkt. Ik glimlach naar hem en draai me dan om. Meteen staar ik in de ijzige ogen van Severus.
‘Hallo Severus.’ Zeg ik waarop de man knikt.
‘Kan ik met je praten Roxanne?’ vraagt de man me waarop ik knik en langzaam met hem mee loop. ‘Je bent verandert.’ Zegt de man waarop ik zwak glimlach en knik. ‘Je bent vermagerd.’ Zegt hij waarop ik grinnikend mijn hoofd schut.
‘Wilde je dat zeggen?’ vraag ik de man waarop hij knikt. Ik knik en bekijkt de man dan van top tot teen. ‘Severus ik kan jullie helpen. Mag ik het zien?’ vraag ik de man waarop hij knikt. ‘Legilimens.’ Fluister ik zachtjes en meteen flitsen er beelden door mijn hoofd. beelden van mijn vader, van Bellatrix, van Draco en zijn ouders. Beelden die me alles duidelijk maken. Ik zie de onzichtbaar eed die Severus afgelegd om Draco te beschermen en ik zie hoe Draco zijn gruwel opdracht krijgt. zo dra ik alles heb gezien van wat ik wilde zien verbreek ik het contact. ‘Dankjewel Severus.’ Zeg ik en in stilte lopen we veder. ‘Ik zal met Perkamentus overleggen of ik iets kan doen om te helpen. Ik denk een plan te hebben, maar we zullen zien.’ zeg ik zachtjes waarop de man knikt. ik zal er alles aan proberen te doen om ze te helpen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen