Foto bij Hoofdstuk 96

Vertel me wat jullie nog van het verhaal vinden

De meeste leerlingen die ik zie staren me verbaast aan. Bij sommige zie ik walging, sommige bekijken met vol verwondering en andere behandelen me het zelfde als vroeger. Alleen maar omdat Voldemort mijn vader is. ik kijk naar mijn nog steeds borrelende ketel en gooi mijn laatste ingrediënten er bij. Hij is perfect! Toverdranken maken is mijn specialiteit. Severus heeft me vroeger privé les gegeven. Ik ken al zijn geheime trucjes en spreuken. Wat me verbaast is dat Harry zijn toverdrank er net zo uit ziet als dat van mij. Alle handelingen die ik deed deed hij ook. Alleen hij keek in zijn boek en ik ken het uit mijn hoofd. zodra de jongen nog iets gaat halen pak ik zijn toverdrankenboek en blader er door heen. Severus zijn handschrift? Hij heeft aantekeningen in zijn schoolboek gemaakt en op school gelaten! Zodra ik Harry weer aan zie komen leg ik het boek weer terug op de goede pagina. Onze nieuwe toverdranken docent Hildebrand Slakhoorn komt langs mijn ketel lopen en gooit er een blaadje in.
‘Je hebt een prachtige drank gebrouwen juffrouw Vilijn.’ Zegt de man met een licht trilling in zijn stem. Ik knik vlug en glimlach zwak. De man is bang voor me!
‘Dank u professor. U hoeft me trouwend niet perse Vilijn te noemen als u het niet wilt. Perkamentus is ook gewoon goed.’ Zeg ik waarop de man glimlacht en knikt. Ik voel de blikken van verschillende leerlingen op mijn lichaam branden. Ik haat aangestaard te worden! De professor geeft me als prijs een ampul met Felix Fortunatis. Vlug stop ik het kleine flesje in mijn schooltas en kijk opzij. Meteen blik in de kille grijze ogen van Draco. Vlug kijk ik weg en op het zelfde moment voel ik Ice op mijn schouder landen.
‘Perkamentus zou je graag na de les willen spreken. Je weet het wachtwoord toch?’ vraagt het wezentje me waarop ik knik.
‘Bedankt.’ Fluister ik terug.
‘Weet je dat die knappe Zwadderich gast weer naar je kijkt?’ vraagt Ice me. ‘Je weet toch wel dat ik het over die Draco hebt hè?’ vraagt ze me.
‘Ice!’ Sis ik bestraffend naar haar. Ik hoor haar zacht lachen en zuchtend schut ik mijn hoofd.
‘Hallo Ice.’ Hoor ik de zachte maar toch kille stem van Draco zeggen.
‘Ze zegt hallo terug.’ Zeg ik vlug en hang mijn school tas over mijn schouder.
‘Jullie kunnen gaan!’ roept de professor door het lokaal. Vlug spring ik op en ren het lokaal uit. ik ga vlug richting Perkamentus zijn kamer en stap ook meteen binnen.
‘Ah Roxanne, Ice heeft je dus kunnen bereiken.’ zegt de man waarop ik knik en naar hem toe loop. Ik bekijk de man en zie dat rechter hand helemaal zwart is. Mijn vadersring heeft zijn prijs gevraagd.
‘Ik zou je willen vragen om Draco goed in de gaten te houden. Ik weet wat de jongen zijn opdracht is en ik weet dat hij alleen maar naar jou luistert. Je kunt hem ongezien helpen waar nodig is.’ zegt de man waarop ik glimlach en knik. ‘Ik zou je graag ook willen vragen of jij zijn opdracht zou willen overnemen op het moment dat dat nodig is. Als de jongen mij niet kan vermoorden moet jij het doen.’ Zegt de man waarop ik knik. Mijn bloedeigen opa vermoorden. Ik hoop dat Draco en ik het beide niet hoeven te doen. De man knik en vlug loop ik de kamer uit. Ik hoop dat het allemaal gewoon niet gebeurt, maar dat doet het wel. De moeilijke tijden komen er nu echt aan.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen