Samen met mijn vriendinnen Amber, Roos en Maud loop ik een leuk uitziend restaurantje binnen in Monaco. Met zijn 4en zijn we samen nog een weekje weg voordat we straks alle vier beginnen met afstuderen. Vanmiddag zijn we met het vliegtuig geland en daarna gelijk doorgegaan naar het hotel om ons daar te installeren. Amber, Roos en Maud zijn mijn beste vriendinnen. We kennen elkaar al vanaf de middelbare school. Amber doet de PABO, Roos studeert fysiotherapie, Maud doet evenementmanagement en ik studeer Verpleegkunde.

“Psst Sofie, kijk eens wie daar binnenkomt?” Amber geeft me een por in mijn zij.
“Dat is Max Verstappen!” Maud kijkt met grote ogen naar het groepje jongens dat binnen komt.
“Meiden kom op, laat die jongen ook rustig eten met zijn vrienden.” Ik werp een blik naar Max en zijn vrienden.
“En dat zeg jij? Jij bent de formule 1 gek.” Maud kijkt me vol ongeloof aan.
Ik knik. Je kan toch niet gelijk bij die jongen om zijn nek hangen..
“Formule 1 coureur of niet, het is ook gewoon een jongen van 21.”
Roos verandert van onderwerp en al snel hebben we het over de aankomende periode.

Tijdens het hele etentje kijk in steeds even naar de tafel waar Max met zijn vrienden aan zit. Het is erg leuk om hem een keer rondom vrienden te zien in plaats van altijd maar rondom auto’s en crewleden. Voor hem is het nu ook even vakantie en zo te zien geniet hij daar volledig van. Mag ook wel na 20 races gereden te hebben en de halve wereld over gevlogen te zijn.
“Ik ga even naar het toilet, mochten ze komen voor het nagerecht, dan weten jullie wat je voor mij moet bestellen toch?”
De meiden beginnen te lachen.
“Komt goed Soof, we weten wel wat jij lekker vindt.” Maud knipoogt naar me en kijkt vervolgens naar de tafel van Max. Amber en Roos beginnen nog harder te lachen. Ik zie hoe Max en zijn vrienden omkijken.
“Thanks ladies, nu kijken ze onze kant op..” Ik zucht terwijl ik opsta en naar het gangetje loop waar het toilet moet zitten. Op het toilet check ik nog even of ik berichtjes heb, maar nee. Gauw was ik mijn handen en werp ik nog een blik in de spiegel. Mijn haar zit niet geheel verschrikkelijk, mijn lippenstift zit nog niet op mijn tanden. Good to go dus. Ik doe de deur van het toilet naar de gang open en sla deze bijna tegen iemand aan.
“Oh god, sorry!” Gauw trek ik de deur weer naar me toe zodat degene die er achter staat verder kan lopen.
“No problem.”
En dan zie ik tegen wie ik bijna een deur heb aan gesmeten. Natuurlijk.. het is Max.
“Ik had niet door dat er iemand liep. Nogmaals sorry..” Met een knalrood hoofd stap ik het halletje in. Max lacht nog een keer naar me en loopt het mannentoilet in. Zo snel als ik kan loop ik terug naar de tafel waar mijn vriendinnen aan zitten.
“Oké, wat is er met jou gebeurt?” Roos kijkt me vragend aan.
“Ik uhm.. heb net misschien de toiletdeur in Max zijn gezicht gesmeten.”
Amber, Maud en Roos beginnen keihard te lachen.
“Goede eerste indruk probeer jij te maken.”
Nog voordat ik iets kan zeggen komt de serveerster met ons nagerecht. De meiden hebben zeker een goede keuze voor mij gemaakt, brownie met ijs.

Reacties (1)

  • Luckey

    Hahahah leuk begin 🤣

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen