“Shots?” Amber kijkt ons vragend aan.
“SHOTS!” roepen we in koor.
Met zijn allen lopen we naar de bar om shots te halen. Terwijl we aan het wachten zijn kijk ik de kroeg door waar we geëindigd zijn. Het is erg druk en er staan veel mensen op de dansvloer. Maud stoot me aan en ik kijk naar de bar. Er staan 8 shotjes voor ons klaar. We pakken er allemaal een en na het proosten slaan we de eerste achterover. Als iedereen zijn shotglaasje heeft neergezet pakken we de tweede. Na de shotjes sleurt Roos me mee naar de dansvloer. Niet veel later staat Amber met een jongen te dansen.
“Komt hij je ook niet bekend voor?” vragend kijk ik Roos aan.
“Ja.. veel te bekend. Maar ik weet niet waarvan.”
We halen onze schouders op en dansen verder. Amber kan prima voor zichzelf zorgen. Op dat moment zie ik Amber met de jongen weglopen. Lachend schud ik mijn hoofd. Het zal ook eens anders zijn.

“Ik ga nog wat drinken halen, willen jullie ook?” Maud en Roos knikken.
Ik wurm mezelf door de drukte heen naar de bar wat geen eitje is. Het is erg druk in de kroeg en voor mijn gevoel lijkt iedereen bij de bar te staan. Als ik aan de beurt ben wordt er iemand tegen me aan geduwd. Boos kijk ik opzij om te kijken wie het is. Nog voordat ik zie wie het is, zie ik Amber lachend ernaast staan.
“Sorry, she made me do it.” Max kijkt me met een rood hoofd aan en wijst naar Amber.
“Geen probleem. Ik ken haar. Dat is mijn wingwoman.” Ik begin te lachen.
Max weet zich niet zo goed een houding te geven en kijkt naar de bar. Ik geef Max een por in zijn zij.
“Kom op, niet zo serieus meneer Verstappen.”
Er verschijnt een lach op zijn gezicht.
“What can I get you?” De barman kijkt me vragend aan.
“3 beers please.”
De barman zet 3 vers getapte biertjes neer en ik reken af. Ik pak de biertjes van de bar en richt me tot Max.
“Fijne avond!”
Nog voordat hij iets terug kan zeggen loop ik terug naar Roos en Maud. Roos en Maud pakken hun biertje uit mijn hand en ik neem gretig een slok van die van mij.

Na een tijdje weg te zijn geweest komt Amber terug, met de jongen waarmee ze stond te dansen en zijn vrienden, inclusief Max Verstappen.
“Dus mannen, dit zijn Sofie, Maud en Roos. Meiden, dit zijn Maarten, Milan, Jesse en Max.”
Ik steek mijn hand op en zwaai even op het moment dat Amber mijn naam noemt. De jongens doen hetzelfde. Degene waar Amber mee stond te dansen was dus Milan. De macarena wordt ingezet en we beginnen allemaal fanatiek te dansen. Na de macarena loop ik naar buiten, even een luchtje scheppen.
“Er is iets, ik zie het aan je gezicht.” Ik draai me om en zie Maud staan. Maud is mijn beste vriendin. We zaten op de basisschool al bij elkaar in de klas en zij kent me beter dan wie dan ook.
Ik zucht. “Ik wil mezelf niet opdringen. Hoe graag ik hem ook beter zou willen leren kennen en hoe aantrekkelijk ik hem ook vind.”
“Zo ben je ook helemaal niet. Ik snap je heel goed, maar misschien moet je het nu gewoon even loslaten. Misschien is hij ook wel in jou geïnteresseerd.”
Ik kijk Maud bedenkelijk aan.
“Ja vast.”
De deur van de kroeg wordt opengegooid en een dronken Amber komt naar buiten gestrompeld. “Meiden, we gaan met Max mee.”
Max, Milan, Maarten en Jesse en Roos komen achter haar aangelopen.
Maud en ik kijken elkaar vragend aan. Nog voordat we iets kunnen zeggen staat Amber al midden op straat en heeft Milan een arm om haar heen geslagen. Roos is op Jesse zijn rug gesprongen en lopen al een aantal meter verderop. Gauw lopen we achter het hele zooitje aan. Na nog geen 15 minuten lopen komen we bij een luxe appartementencomplex aan.

Ik sta op het balkon naar de zee te luisteren. Binnen staat de muziek hard aan, wordt er gelachen en geflirt. Ik hoor de schuifdeur van het balkon open gaan.
“Hey”
“Hey, wat doe je hier zo alleen?”
“Even een momentje rust. Even nadenken.”
Max komt dichterbij.
“Nadenken, waarover?”
Ik kijk hem aan. Max is dichterbij dan ik had verwacht. Zenuwen gieren door mijn lijf. Door het maanlicht zijn de contouren van zijn gezicht goed te zien.
“Van alles” is het enige wat ik uit kan brengen.
Ik voel een spanning die ik eerder deze avond niet tussen ons heb gevoeld. Ik kijk hem weer aan. Max laat zijn hand langs mijn gezicht glijden en plaatst een pluk haar achter mijn oor. Max kijkt even naar mijn lippen en dan weer in mijn ogen. Ik zet een stap dichterbij. Zijn hand rust op mijn wang.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen