Foto bij Hoofdstuk 100

OMG! we zijn bij de honderd!!!!!!(H)(yeah)(hoera)

Ik staar naar mijn vermoeide zelf. Ik heb er nog nooit zo slecht uitgezien. Ik laat mijn ogen over de slordige vlecht glijden en knik dan. Ik ga er ook echt niks meer aan veranderen. Ik laat mijn blik glijden over de zilver jurk glijden en knik goed keurend. Hij is misschien iets te netjes, maar het is een kerst borrel daar moet je netjes gekleed zijn. De jurk hangt mooi om mijn lichaam heen en heeft een diepe rug decolleté, waar ik nog mee kan leven. Ik knik en loop mijn kamer uit. Ik hoop zo erg dat ik Benno niet ga tegen komen. langzaam loop ik de zaal binnen en meteen voel ik verschillende blikken op mijn lichaam branden. Waarom had ik ook al weer “ja” gezegd op dit feestje? Ik zucht en kijk om me heen. Ik zie Harry en Loena aan de zijkant van de zaal staan en vlug loop ik er op af. Beiden lachen ze naar me als ik me bij hun voeg.
‘Waarom zijn je ogen nog steeds paars?’ vraagt Harry me.
‘Omdat ik bang ben.’ Antwoord ik hem dit keer zonder te liegen.
‘Waarvoor?’ vraagt Loena zachtjes.
‘Benno.’ Fluister ik en op dat zelfde moment voel ik een warme hand mijn blote onderrug raken. Angstig staar ik naar Loena en zie hoe ze lief en zwak glimlacht.
‘Wat is er met mij, mijn lief?’ vraagt de jongen mierzoet aan me. Door zijn vreselijke handelingen van een paar weken terug kan ik me nergens op me gemak voelen. Overal denk ik aan hem op een slechte manier.
‘Wat wilde je zeggen?’ vraagt Harry zacht. Ik kijk de jongen aan en wil iets zeggen, maar klap vlug mijn kaken op elkaar als ik Benno zijn hand onder mijn jurk voel. Ik haat mijn jurken keuze nu al! Ik adem diep in en uit en probeer rustig te blijven. Ik voel mijn benen trillen en het bonken van mijn gehaaste angstige hard. Blijf rustig Roxanne! Spreek ik mezelf zachtjes toe. Als ik zijn hand naar mijn billen voel glijden zak ik door mijn knieën heen en grijp Harry zijn jasje vast. De jongen slaat vlug zijn armen om me heen en trekt me omhoog. ‘Wat is er gebeurd?’ vraagt Draco bezorgd.
‘Benno heeft wat dingen bij haar geprobeerd.’ Is het kalme antwoord van Loena. Ik kijk het meisje dankbaar aan en knik dan zwakjes. IK word in de armen van Loena geduwd en zie nog net hoe Harry Benno achterna gaat. ‘Ik vind het vreselijk voor je.’ zegt het meisje als ze me langzaam los laat. Ik ga weer op mijn eigen benen staan en knik naar haar. ‘Je straalt de angst uit en het was makkelijk te raden toen Benno langs je kwam staan. Het is een beetje mensen kennis.’ Beantwoord het meisje de vraag die in mijn hoofd zit. Ik knik en kijk de zaal rond. Opnieuw zucht ik en kijk ik naar de dromerige Loena.
‘Ik ga maar naar mijn kamer.’ Zeg ik waarop ze knikt. Ik loop richting de uitgang en voor ik naar buiten kan lopen word ik ruw aan de kant getrokken. Verbaast kijk ik op en kijk ik naar de dodelijke bruine ogen van Benno.
‘Ja laat haar onmiddellijk gaan Zabini!’ hoor ik Harry van achter me roepen.
‘Blijf met je gore potten van haar af.’ sist een kille stem. Meteen laat Benno me los en zet ik wat stappen naar achter en draai me om. Ik zie Harry en Draco voor me staan. Harry loopt op Benno af en Draco wil het zelfde doen, maar word vast gegrepen door Severus. Hij word door de man naar buiten gesleurd en zo snel als ik kan volg ik ze. Ik zie ze praten en zie dan hoe Draco weg loopt. Ik loop op Severus af en blijf voor hem staan.
‘Laat Draco aan mij over.’ Fluister ik zwakjes naar de man. Severus knikt en loopt in stilte bij me weg. Ik loop zuchtend naar mijn kamer. Het word tijd dat ik naar mijn kamer ga, dat ik hem op slot doe, in mijn bed ga liggen en voor de komende week er niet meer uit kom.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen