Foto bij Hoofdstuk 103

Ik had hem gewaarschuwd. Ik wist dat het fout ging maar toch luistert hij niet. Nu licht Ron dankzij Draco op de ziekenzaal. Er zat ook wel iets positiefs in. Nu heeft Hermelien wel eindelijk bekend dat ze Ron leuk vind. Ik zucht en loop de volgende gang in. Ik mis mijn oude Draco. Ik mis de onschuldige jongen. Ik wil hem weer terug bij me hebben, maar ik weet dat het niet gaat. We weten beide dat het niet gaat. Het enigste wat ik kan is hem helpen en dat probeer ik al zo goed mogelijk. Ik zucht nog een keer en kijk dan voor me uit. Ik zie hoe Draco de jongens wc in vlucht en niet veel later volgt Harry hem. langzaam loop ik op de wc af en hoor ik het geschreeuw van spreuken. Zo snel als ik kan ga ik de wc binnen en kijk verbaast om me heen. bijna alles licht in pijn en er licht water van een gesprongen leiding op de grond. Het geschreeuw van spreuken gaat door en vlug pak ik mijn stok.
‘Sectumsempra!’ Schreeuwt Harry voor ik ook maar iets kan doen. Hoe… Hoe kent hij die spreuk. Die kennen alleen Severus en ik. Severus heeft hem aan mij geleert! Ik hoor een plof en het gespat van water. Pijnlijke kreunen echoën door de jongen wc. Langzaam loop ik naar Harry toe en volg zijn blik. Bij de wasbakken ligt een dodelijk gewonde Draco. Bloemen van bloed vormen zich op zijn blouse.
‘Idioot dat je bent.’ Schreeuw ik naar Harry en ren op Draco af. Met tranen in mijn ogen laat ik me neer zaken bij het lichaam van de jongen. ‘Hoe kun je een spreuk gebreuken waar je niet eens van weet wat het doet!’ schreeuw ik richting de jongen. ik kijk naar de lijkbleke jongen voor mijn knieën en zie zijn gejaagde ademhaling. ik neem een diepe hap adem en blaas die langzaam uit. Ik moet rustig blijven en hem helpen.
‘Vulnera Sanentur. Vulnera Sanentur.’ Herhaal ik steeds. Ondertussen ga ik met de punt van mijn stok over zijn borst. Langzaam zie ik hoe het bloed terug zijn lichaam in stroomt en de wonden wat genezen. Tranen stromen over mijn wangen en enkelen belanden op Draco’s bleken gezicht. Ik veeg ze weg en kijk naar de geslote ogen van de jongen. Ik pak de jongen zijn hoofd vast en trek hem op mijn schoot. Ik strijk met mijn hand door de jongen zijn natte haren en voel hoe er een zwakke glimlach zich op mijn gezicht vormt.
‘Het komt wel goed.’ Mompel ik zachtjes en hoor dan hoe de wc deur openklapt. Haastige voedstappen komen onze kant in en dan zie ik Severus verschijnen. Severus kijkt angstig mijn kant op en loopt dan vlug op ons af. Ik zie nog net hoe Harry de wc verlaat.
‘Wat is er gebeurd?’ vraagt de man me en kijk vragend naar me.
‘Sectumsempra.’ Mompel ik zachtjes. ‘Dat was jouw spreuk! Dat toverdranken boek van jou heeft Harry in handen gekregen. Door jouw fout ligt Draco hier!’ Roep ik woedend naar de man. De man knikt treurig en tilt Draco dan op. Zonder nog een enkel woord te zeggen loopt hij de wc uit. langzaam sta ik op en kijk ik in een van de gebroken spiegels. Ik staar in mijn eigen bloedrode ogen. Ik staar in de ogen van een moordenaars dochter. In de ogen van een zwakke verrader.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen