Omdat we toch al nat waren, vonden we het een goed idee om nog even het water in te duiken. Trillend van de kou lopen we het water uit en pakken we onze spullen van het strand.
“Dames, kijk eens wie daar aan komen..” Roos wijst naar een groepje jongens die onze kant op komt. Milan, Jesse, Max en Maarten lopen op het strand.
Maud en ik kijken elkaar even aan. Mijn hart maakt een sprongetje als ik naar de jongens kijk. Hoe dichterbij ze komen, hoe zenuwachtiger ik word. Amber loopt gelijk naar Milan toe en omhelst hem. Niet wetend wat te doen kijk ik Maud nog een keer aan. Ik ken deze blik van haar. Ik zucht in de hoop dat alle zenuwen mijn lichaam verlaten. Het werkt niet. Max loopt rechtstreeks op me af. Ik zet een stap naar hem toe. Verder kom ik niet want Max heeft zijn lippen alweer op die van mij geplant.
“Wat hebben jullie gedaan?”
“We gingen jetskiën en hebben net nog even gezwommen.” Ik ril van de kou.
Max slaat een arm om mijn schouder heen en drukt mijn koude, natte, lichaam tegen dat van hem aan.
“Zwemmen in december? Zijn jullie wel goed?” Milan kijkt ons vol verbazing aan.
We beginnen te lachen.

Met zijn achten lopen we het hotel weer in. We gaan straks met zijn allen wat eten, maar wij willen eerst douchen. De receptioniste keek niet zo vrolijk omdat wij allemaal nat terug kwamen. Roos schiet gelijk de badkamer in voordat een van ons de kans heeft om eerst te gaan.
“Hey, dat is mijn shirt.” Ik kijk naar het shirt waar Max naar wijst. Max zijn shirt ligt boven op mijn, onbeslapen, bed. Nog voordat Max hem van mijn bed kan halen spring ik erop zodat hij er niet bij kan.
“Ik zie niks hoor. Geen shirt te zien.” Hoofdschuddend kijk ik Max aan. Max lacht en klimt over me heen. Gespannen kijk ik hem aan. Gauw geef ik Max een kusje. Max buigt zich nog iets verder over me heen en zoent me vol passie.
“Oh bah guys, get a room!” Milan gooit een kussen naar ons.
Een klein beetje beschaamd schiet ik omhoog en ga ik in kleermakerszit, naast Max, op bed zitten. Ik leg mijn hoofd op zijn schouder en laat mijn gevoelens los. Ik ben absoluut verliefd op Max.

Max stelde voor om naar zijn favoriete restaurant te gaan. Met zijn achten zitten we aan tafel. Links van mij zit Maud met daarnaast Maarten en naast me zit Max. Zijn hand rust op mijn bovenbeen. Milan blijkt model te zijn, vandaar dat Roos en ik hem al herkende. Jesse is wat ouder dan ons en werkt al en Maarten studeert ook nog. Het is erg gezellig en iedereen praat met iedereen. Die kans hebben Max en ik gisteren niet bepaald gehad.
“Dus Sofie, vertel eens. Wat zijn jouw hobby’s?” Milan kijkt me vragend aan.
“Uhm.. lezen. Ik ben gek op Harry Potter. Verder fotografie en de standaard dingen zoals muziek en sporten enzo.”
“En ze is gek op formule 1. Dat zegt ze nu niet omdat Max naast haar zit, maar het is echt zo.”
Boos kijk ik Maud aan. Gelukkig kan Max er wel om lachen.
“Favoriete coureur?”
“Max.” Het floept eruit voordat ik er erg in heb.
Gauw neem ik een slok van mijn drinken. Ik durf Max niet aan te kijken omdat ik bang ben voor zijn reactie. Max knijpt in mijn been en geeft me een kus op mijn wang. Opgelucht lach ik naar hem. Blijkbaar is dit voor mij meer een ding dan voor hem. Het gesprek aan tafel gaat verder over formule 1 en wie de andere goede coureurs vinden. Ik merk al gauw dat Max wat stiller is, ondanks dat dit juist een onderwerp is waar hij veel vanaf weet.
“Genoeg over je werk gehoord in je vakantie?”
Hij knikt. “Ik heb het al het grootste deel van het jaar over auto’s etc. Ik ben het ook wel een keer zat. Ik wil het met mijn vrienden ook gewoon over andere dingen kunnen hebben.”
Ik geef hem een kus. “Snap ik.”
Gauw verander ik het onderwerp naar Monaco en dingen die de jongens vinden dat wij echt moeten gaan doen. Max kijkt me dankbaar aan.

Inmiddels zijn we weer in Max’s appartement. Op de XBOX zijn al verschillende spelletjes gespeeld. Ik heb laten zien dat ik absoluut niet kan racen en Roos heeft laten zien dat ze toch wel goed is in een potje FIFA. Ik zit op de leuning van de bank en kijk hoe Milan en Amber een wedstrijdje aan het doen zijn. Milan staat voor met 2-1. Amber gaat helemaal op in het spel en geeft iedereen die haar in de weg staat een stoot. Ze is echt dodelijk als het om spelletjes gaat. Max zit naar Amber op de bank en probeert haar te helpen. Dit wordt alleen niet in dank afgenomen. Ik kijk naar Max. Eigenlijk doe ik dat al de hele avond, maar niemand lijkt dat op te merken. Max kijkt op en kijkt recht in mijn ogen. Ik wenk naar de deur naar de hal. Max staat op en loopt voor de bank langs.
“MAX, Godver! Ga zitten!” Amber duwt Max weg.
Hij pakt mijn hand vast en samen lopen we naar zijn slaapkamer. Dit keer kom ik bewust binnen en neem ik de ruimte in mij op. Eigenlijk is het een typische jongens slaapkamer, behalve dat er een playseat in de hoek staat en alle gewonnen formule 1 bekers op een rij staan.
“Is er iets?” vragend kijkt Max mij aan.
“Nee, ik wilde gewoon even alleen met je zijn.”
Max moet lachen en ik sla mijn armen om hem heen. Voor een seconde of 2 kijken we elkaar recht in de ogen aan. In mijn buik voel ik een bom van vlinders ontploffen. Daarna kus ik Max zoals ik nog nooit eerder heb gedaan.

Reacties (2)

  • Luckey

    ZO lief!!

    2 jaar geleden
  • YasmineDeliana

    Super cute. Ben benieuwd hoe het verder gaat!

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen