Samen met Max zit ik op de bank.
“En nu?” ik kijk hem vragend aan en bijt op mijn onderlip.
Onze vakantie is inmiddels bijna voorbij en morgen vliegen Roos, Amber, Maud en ik terug naar Nederland. De rest van onze vakantie hebben we Max en zijn vrienden gezien en vannacht blijf ik, op aandringen van de meiden, weer bij Max geslapen. De afgelopen week heb ik al een hele andere kant van Max gezien. Een hele leuke andere kant.
“Ik weet het niet zo goed. Dit was leuk. Jij bent leuk. Ik vind je leuk. Wat denk jij?”
“Ik vind jou ook leuk.” terwijl ik dit zeg kijk ik Max recht in zijn ogen aan. “Ik wil het eigenlijk wel proberen.. Als jij dat ook wilt natuurlijk.”
“Ik ook. Maar ik wil, in verband met mijn werk en de pers natuurlijk, nog niet aan iets vast zitten..”
Ik knik. “Wat vind je hiervan? We gaan het proberen en kunnen er ieder moment mee stoppen maar we zijn wel exclusief totdat we een duidelijke beslissing hebben gemaakt?”
“Wat mij betreft prima. En nu.. kom hier!” Max trekt me op zijn schoot en zoent me.
Lachend beantwoord ik zijn kus.

Ik leg mijn hoofd op Max zijn borst. Max slaat zijn armen om me heen.
“Ik wil helemaal niet weg. Stom he?”
“Nee helemaal niet. Laten we in ieder geval nog genieten van vanavond.”
Max en ik besluiten een film te kijken. Het wordt een van mijn favorieten, Despicable Me. Ik nestel mij in Max armen nadat hij de film heeft aangezet. Veel van de film zie ik niet. Ik kijk voornamelijk naar Max en denk aan de periode die komen gaat. De eerste Grand Prix van het seizoen is over 2,5 maand. De komende tijd moet Max veel trainen om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Het eerste weekend een beetje in de buurt is Spanje en dat is pas in mei. Maud en ik hebben afgesproken om in Nederland te gaan kijken of we nog kaarten voor dat weekend kunnen krijgen en er zijn plannen om met zijn allen naar het weekend in Oostenrijk te gaan. Ik schrik van Max zijn stem.
“Waar denk je aan?”
Ik kijk op. “Gewoon.. de tijd die komen gaat.”
“Dat komt echt wel goed Soof.”
Max trekt me op zijn schoot en zoent me.

Ik word wakker van Max die mijn naam fluistert.
“Hmm”
“Er kwam net iemand binnen. Volgens mij is mijn moeder er.”
“Wat?” Wat verduft nog kom ik overeind.
Door de hele kamer liggen kleren op de grond. Max springt het bed uit en gooit mijn onderbroek en een shirt naar mij toe. Zelf trekt hij een onderbroek en sportbroek aan.
“Ik ga even kijken oké. Blijf lekker liggen.” Hij drukt een kus op mijn voorhoofd voordat hij de kamer uit loopt.
Ik trek de spullen aan die Max naar me toe heeft gegooid en plof weer in bed neer. Dat zou wel even ongemakkelijk zijn als het nu zijn moeder is. Ik pak mijn telefoon van het nachtkastje. Het is pas half 10. Om 12 uur moet ik terug zijn in hotel en om half 1 komt de taxi ons ophalen.
De deur gaat weer open en Max leunt tegen de deuropening aan.
“Het is inderdaad mijn moeder..”
“Lekker ongemakkelijk..” Zowel Max als ik beginnen te lachen.
“Ze weet overigens dat ik niet alleen ben. Ze heeft je schoenen zien staan. Wil je douchen? Dan maak ik ontbijt.”
Ik knik instemmend. Ik zoek mijn kleren bij elkaar en loop richting de badkamer.

Beschaafd uitziend loop ik de huiskamer van Max binnen. Max zit met zijn moeder aan de bar te praten. Het gezicht van Sophie gaat meteen mijn kant uit.
“Goedemorgen. Ik ben Sofie.” Ik geeft de moeder van Max netjes een hand. We kunnen er gelukkig om lachen dat we dezelfde naam hebben. Daarna loop ik om de bar heen en plof naast Max op een van de krukken. Stilletjes eet ik van het ontbijt wat Max heeft klaargemaakt terwijl Sophie allemaal vragen stelt over wie ik ben en wat het tussen mij en Max is. Al gauw is het voor mij tijd om te gaan.
“Ik ga je missen.” Max geeft me een kus.
“Ik jou ook. Beloof me niet te vergeten.”
“Hoe kan ik jou nou vergeten?”
Voordat ik ga veranderd Max mijn achtergrond foto nog in een foto van ons samen. Hij belooft me dat hij hetzelfde zou doen. Bij de deur geef ik Max nog een kus en dan loop ik richting de lift. Dit zal voorlopig onze laatste kus zijn.

Reacties (1)

  • Luckey

    Ze zijn zo lief samen!!!
    Love you story

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen