Foto bij 36 Austria – Monday 1

Ik heb werk/studie/schrijf/vakantie stres.. Goede combinatie niet? Ik heb nu nog een voorraad voor volgende week en daarna ben ik twee weken op wintersport (Ja, als Max niet mag, ga ik wel twee weken hoor).
Ik ga proberen om vooruit te schrijven zodat ik in ieder geval 1 en hopelijk 2 deeltjes kan uploaden. Ook al heb ik ook strakke werkdeadlines en school deadlines voor 1 februari. Maar jullie reacties en kudo's zijn zo enorm motiverend dat ik jullie niet teleur wil stellen.

Zie ons dan shine in de jaar top! (Ja ons, zonder jullie kan ik dit niet!)

X

Jade’s point of view
Ik probeer mijn tranen te verdringen en het brok in mijn keel weg te slikken terwijl ik facebook en twitter afsluit. Mijn ogen gaan weer naar de privé berichten die ik heb ontvangen in mijn Instagram en woede en onbegrip vullen mijn lichaam terwijl ik boos de laptop van mij afschuif en opsta. Ik besluit richting de keuken te lopen en mij op het avond eten te storten. De ovenschotel die ik in gedachte heb moet toch nog een uur in de oven en voor Max een keer thuis is zijn we ook zeker een uur tot ander half uur verder.
Na een half uur mijn woede af te hebben gereageerd op de groente schuif ik de schaal in de voorverwarmde oven. Met mijn ziel onder mijn arm loop ik rondes door de woonkamer, naar de badkamer, terug de keuken in. Kijk in de koelkast, waar nog steeds niks nieuws in ligt wat ongezond is, en loop weer terug de gang in. Zo ga ik alle kamers af, tot mijn oog op de gitaar in de logeerkamer valt. Die moet van een van zijn vrienden zijn.
Ik pak de gitaar uit zijn houder en sla de snaren aan. Vals. Die is al lange tijd niet gebruikt. Ik stem de gitaar en begin er zachtjes op te tokkelen. Als snel krijgen mijn vingers het gevoel van deze gitaar en begin ik een riedeltje te spelen en mee te neuriën met de tekst. Ik voel dat ik helemaal rustig word. Ik blijf het riedeltje herhalen samen met het geneurie.
Wat ik niet door heb is dat Max in de deur opening staat geleund, zijn enkels heeft hij gekruist evenals zijn armen. Hij staat mij met een gelukzalige glimlach te bekijken terwijl ik op het midden van het bed, in kleermakerszit, nog steeds gitaar zit te spelen.
Ik schrik op als ik ineens geluid vanuit de deuropening hoor komen. Ik voel hoe mij wangen rood worden en hoe ik een zenuwachtig lachje niet kan binnen houden. Ik dacht dat hij eind van de middag pas terug zijn komen, of zit ik hier echt al zo lang.
‘Kijk, dat vind ik nou zo mooi aan je,’ zegt max. ‘Helemaal opgaan in de muziek en dan als je betrapt wordt het schaamrood op je kaken krijgen, terwijl het juist mooi is wat je voelt voor de muziek.’
Max duwt zichzelf van de muur af om naar mij toe te komen lopen, als ik een piep hoor uit de keuken.
‘O nee, het eten.’ Ik schiet onder Max zijn arm door en trek een sprintje naar de keuken om daar de met groente gevulde schaal uit de oven te halen. De geur van gestoofde broccoli, sperziebonen, bloemkool en kip komt mij tegemoet.
Op het moment dat ik de schaal op de onderzetters op het aanrecht plaats voel ik een hand om mijn middel heen glijden en voel ik hoe er kusjes in mijn nek worden geplaatst. Ik laat mij even afleiden en leun met mijn lichaam tegen die van Max aan, tot dat ik zie dat hij mij alleen aan het afleiden is om eten uit de schaal te pikken. Ik prik hem in zijn zij, waardoor hij een stap naar achteren zet en onschuldige zijn handen ophoog tilt.
‘Ik wilde alleen maar proeven,’ probeert hij zichzelf er uit te redden.
‘Van mij of van de groente.’ Ik ga dichter bij hem staan. Hij slaat zijn armen om mij heen en tilt mij op, waardoor ik op het keukeneiland wordt gezet aan de andere kant van de ovenschaal.
‘Van jou,’ fluistert hij voor hij zijn lippen op de mijne plaatst. Ik schuif mijn handen in zijn haar en beantwoord gewillig zijn kus. Ik voel hoe zijn handen zich van mijn heupen naar de rand van mijn shirt verplaatsen. Zijn handen banen zich een weg onder mijn shirt naar mijn BH toe. Ik sla mijn benen om hem heen en trek hem dichter tegen mij aan. Ik voel hoe zijn tong mijn mond binnendringt en hoe een warm gevoel zich in mijn onderbuik nestelt. Ik heb het idee dat ik door mijn knieën zou zakken als hij mij nu op mijn benen zou zetten.
Ik voel hoe Max met de onderkant van mijn shirt aan het klooien is, maar deze niet uitkrijgt. Ik haal mijn handen onder zijn shirt vandaan en wil mijn hand wat naar achteren zetten, zodat ik naar achter kan leunen en hij mij shirt uit kan doen. In plaats van de koele oppervlakte van het keukeneiland voel ik hoe mijn hand precies de zijkant van de ovenschaal aanraakt.
‘Godver,’ vloek ik, terwijl ik nog net niet naar achter donder van schrik. Ik pak mijn eigen hand vast en kijk naar de pinkzijde van mijn hand die al helemaal rood wordt.
‘Die moet je koelen.’ Max zet mij weer op mijn voeten en dirigeert mij naar de kraan. Ik doe mijn hand onder de kraan en kan een teleurgestelde zucht niet onderdrukken.
Ik voel hoe Max zijn armen om mij heen slaat en zijn kin op mijn schouder laat rusten.
‘Ik weet nu wel wat ik als toetje wil hebben,’ fluistert hij.

Vampiremouse®

Reacties (9)

 • Sucrose

  Ik ben net terug van vakantie, maar dat was backpacken door Thailand. Moet nu niet aan de wintersport denken, heb al moeite met de kou hier in NederlandxD

  Veel plezier op vakantie en succes met je deadlines. Hopelijk heb je snel weer tijd genoeg om te schrijven, ik kan niet wachten tot het volgende stukje:)

  1 jaar geleden
 • DreamMachine

  Jahoor ik voel een 16+ stukje aankomen 😏😏😏.

  Mag ik met je mee op wintersport?! Ik wil zo graag weer skiën☹

  Heel veel succes met je deadlines! Ik weet hoe het is! Niet te veel stressen en je rust pakken wanneer dat je kan! 😘

  1 jaar geleden
 • Winterdawn

  Whoop. Whoop. Sexy hexy hoor! *inserts wenkbrauwwiebels*

  Welke GP gaat er komen dat hij naar een free practise moet? 😂😂

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Hahahahahahahaha ow heerlijke reactie! Dankjewel daar voor!
   Hij is bezig met free practice voordat z'n leven 1 race wordt... Tegen de klok met een kind hahahaha ❤️😍

   1 jaar geleden
 • LokiofAsgard

  Nou lekker dan haha ben je net lekker bezig, verbrand ze d'r hand:O

  Succes met je deadlines en de stress die het met zich mee gaat brengen!(flower)

  1 jaar geleden
 • YasmineDeliana

  Lekker dan, gaan ze helemaal op in het moment, komt er weer iemand aan die begint te vloeken, haha.

  Super leuk stukje!
  Hele fijne vakantie 😘

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Dankjewel voor je reactie!!
   Ja ach max moet altijd de rust verpesten hihi

   Xx

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen