Juice had een bonkende hoofdpijn. Hij zat in een hoek van het clubhuis, met zijn laptop voor zich. Weer had hij al een hele dag camerabeelden gekeken. Hij raakte er alleen maar moedelozer door. Hij wreef in zijn gezicht en keek zuchtend de ruimte door. Bij een van de danspalen was een Croweater bezig een nieuwe aanwinst te leren hoe ze moest paaldansen. Hij dacht terug aan de enige keer dat hij Dana had zien paaldansen, op Tigs verjaardag. Twee weken kende hij haar toen, het was op die dag geweest dat hij een beetje begonnen was met haar te flirten. Hij kon haar nog zo voor zich zien, in haar zwart met rode bustier en met zijn motorjack aan. Man, wat was dat sexy geweest. Ergens die avond had hij besloten dat hij voor haar wilde gaan, ook al dook ze diezelfde nacht met Jax in bed.
      ‘Juice…’ Een aarzelende stem trok hem uit zijn herinneringen vandaan. Hij keek over zijn schouder. Een donkerharig meisje keek hem schichtig aan.
      Hij trok zijn wenkbrauwen op. Sinds hij de arm van een van die hoeren had gebroken, lieten ze hem met rust. De boodschap dat hij hen niet moest, was eindelijk overgekomen.
      ‘Er… er is telefoon voor je. Bij de bartelefoon.’
      Hij vernauwde zijn ogen en trok zijn mobiel uit zijn broekzak om te zien of hij een gemiste oproep had. Dat was niet zo.
      ‘Wie?’
      ‘Ik… ik denk dat je beter gewoon kunt opnemen.’
      Iets kouds daalde in zijn maag af. Zijn ademhaling versnelde. Hij kon maar één iemand bedenken die hem op zo’n manier zou bellen; Maddox. Direct vulde zijn hoofd zich met donkere beelden; waarin hij Dana’s gekrijs hoorde als ze verkracht werd, of waarin er een pistoolschot afging en het daarna doodstil werd.
      Wilde hij wel opnemen?
      Ondanks de angst die door zijn lijf golfde, wist hij dat hij dat wilde. Anders zou hij er de rest van zijn leven spijt van hebben. Met benen die slap voelden, werkte hij zich achter de bar langs naar de telefoon toe. Zijn hand beefde toen hij het toestel tegen zijn oor hield.
      ‘Ja?’ Hoewel hij grimmig had willen klinken, was zijn stem slechts een fluistering.
      ‘Juice??’
      Bij het horen van haar stem kromp hij in elkaar. Hij greep de rand van de bar vast om niet om te vallen. ‘Dana?’ vroeg hij verdwaasd, met een verstikte stem.
      Heel even was het stil. Toen hoorde hij haar snikken. Hij kneep zijn eigen lippen op elkaar, maar er was geen enkele manier om zijn emoties te bedwingen. Ook hij begon te huilen. ‘Waar ben je?’ vroeg hij tussen zijn snikken door. ‘Ben je gewond? Heeft hij…’ Hij klemde zijn kiezen op elkaar. Hij moest zich nu niet door zijn gevoelens laten meeslepen; hij moest uitvinden waar ze was. ‘Zeg me – zeg me waar je bent. Heb je iets… heb je iets ontdekt?’
      ‘Het toestel staat op de luidspreker. Ik kan daar niets over zeggen, anders ontgeldt Kip het.’
      Weer wreef Juice in zijn gezicht, zijn hoofd schuddend. Hij kon het niet bevatten. Hij kon het niet bevatten dat hij met haar praatte. Er waren zoveel dingen die hij wilde weten, maar niets daarvan kon zijn lippen verlaten.
      ‘Ik ben oké, lief,’ zei ze zacht. ‘Maddox doet echt zijn best. Ik ben niet opgesloten, hij heeft me geen enkele keer geslagen.’
      Dankbaar kneep Juice zijn ogen dicht. Tranen glipten tussen zijn wimpers door. ‘En heeft hij… heeft hij je verkracht?’ vroeg hij fluisterend, hoewel hij het antwoord wel wist. Toch hoopte hij op een wonder.
      Er viel even een stilte.
      ‘Nee,’ zei ze uiteindelijk kleintjes. ‘We zijn wel weer intiem geweest maar… maar ik wilde het ook.’
      ‘Oh Deen…’ Zijn benen konden hem niet langer dragen. Hij zakte op de grond neer, met de telefoon in zijn hand. Natuurlijk luisterde die zak mee, ze kon niet eerlijk tegen hem zijn.
      ‘Het is niet erg,’ klonk haar sussende stem. ‘Naar omstandigheden gaat het goed, geloof me. Ik ben niet depressief, ik zit niet ergens huilend in een hoekje, ik ben niet vastgebonden. Oké? We leven in een huis als een normaal koppel en…’ Hij hoorde haar stem haperen. ‘O god Juice, ik mis je zo verschrikkelijk. Praat alsjeblieft tegen me, ik moet je stem horen.’
      De trilling in haar stem deed hem verkrampen. In gedachten zag hij haar ogen vol tranen lopen en haar lippen beven. Hij haalde diep adem, probeerde te doen wat ze vroeg.
      ‘Ik mis jou ook.’ Hij dwong zichzelf diep in en uit te blijven ademen. Wat moest hij tegen haar zeggen? Hij wilde sterk voor haar zijn. ‘We missen je allemaal. We – ‘
      ‘Genoeg!’ klonk het op de achtergrond. ‘Vertel hem de reden dat je belt.’
      Het was alsof zijn bloed in zijn aderen stolde. Een naar gevoel zette op in zijn buik toen er een stilte viel.
      ‘Juice?’ Haar stem was een fluistering. ‘Hij dwong me om je te bellen, om je dit te zeggen.’ Een snik schoot over haar lippen.
      Juice wrong zijn vingers in de mouw van zijn trui en kneep zijn hand tot een vuist. ‘Wat… wat moet je me zeggen?’
      ‘Ik…’ Hij hoorde haar naar adem happen. ‘Ik ben zwanger.’
      Verdoofd staarde Juice vooruit. ‘W-wat?’
      ‘Van jou. Sorry. Ik weet niet of… of je ooit…’ Weer begon ze te huilen. ‘Ons kindje…’
      Juice kon er geen woord uit persen, zijn keel was dichtgesnoerd. Het was alsof iemand het licht uitdeed en alle warmte uit de ruimte, uit zijn lichaam trok.
      Voor hij iets kon uitbrengen, voor hij haar kon beloven dat hij haar zou vinden, werd de verbinding verbroken en hoorde hij niets dan een klagende pieptoon.
      ‘Dana?’ schreeuwde hij in de telefoon. ‘Dana??’
      Maar ze was er niet meer.


Reacties (4)

 • NicoleStyles

  Damn.. dat wordt weer een maand een depri juice:S

  2 jaar geleden
 • VampireMouse

  My God! Blij dat ik alleen op kantoor zit. Hoe ik niet zo subtiel m'n tranen in te houden. Want heb wel waterige oogjes. Wat kan jij goed schrijven.
  En arme Juice en arme Dana :/
  Snel verder!
  (ben je andere verhaal niet vergeten hoor, maar ben zo druk. Wil je verhaal lezen als ik gewoon even rustig op de bank kan zitten met een kop thee..)

  Xx

  2 jaar geleden
 • Heronwhale

  Jeetjemina, er wordt hier ergens in de buurt toch een hoop uien gesneden...(huil)

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Oh God... dat komt vast heel hard aan.

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen