HOOFDSTUK O34 – DELILAH JENSEN

Die laatste paar uurtjes heb ik werkelijk als een blok geslapen. Zijn ademhaling werkte inderdaad enorm rustgevend, ik wist eigenlijk wel dat het een goed idee was om samen met hem te slapen. Ik rek mezelf even uit en merk dan dat Bill niet meer naast me ligt. Fronsend stap ik uit bed, en trek ik mijn kimono over mijn pyjama aan. Ook schuif ik de donzige instap pantoffels aan mijn voeten en ik zet meteen het raam even open. Wanneer ik me omdraai om naar de badkamer te lopen, valt mijn blik op de klok. Het is 12 uur in de middag… Dan zijn ze dus allang in de studio bezig! Waarom heeft hij me niet wakker gemaakt? Waarom doet hij zoiets? Alleen om mij dwars te zitten? Geïrriteerd loop ik naar de badkamer, terwijl ik mijn tanden begin te poetsen zie ik uit mijn ooghoek een briefje op de rand van de wastafel liggen.

‘Goedemorgen. Sorry dat ik je niet heb wakker gemaakt, maar ik denk dat het beter is als je heel even een dag voor jezelf neemt. Zie het als een echte verwen zondag. Neem een warm, lang bad, neem even wat tijd voor jezelf. Je hebt het nodig. Ik kom vanavond uit de studio weer terug, en ik neem Tom ook mee. Georg en Gustav zijn met hun verloofdes. Tot vanavond. – Bill.’

Een beetje verbaasd over de lieve tekst denk ik na over wat hij daadwerkelijk geschreven heeft. Misschien is het nog niet eens zo’n gek idee. Ik kan ook meteen mijn nagelstyliste appen om te vragen of ze vandaag langs wilt komen om mijn nagels weer netjes te maken. Ik loop de slaapkamer in, haal mijn mobiel onder de oplader vandaan en haar een appje. Ik loop de badkamer in, leg mijn mobiel op de rand van de wastafel met het geluid aan en kijk in de kastjes wat voor gezichtsmaskers ik heb liggen. Ik besluit voor een voedend peel off masker te gaan met perzik-geur. Hij moet 10 minuten inwerken dus ik besluit het bad alvast vol te laten lopen. Net als ik de kraan open heb gedraaid hoor ik een whatsappje binnen komen. Mijn nagelstyliste, ze vraagt of het om 4 uur uitkomt. Ik stuur een berichtje terug dat het goed is en schakel het geluid weer uit, ik wil niet gestoord worden als ik probeer te ontspannen in een warm bad. Zodra het bad volgelopen is en ik tevreden ben met de temperatuur, voeg ik nog een bruisbal eraan toe, niet te heftig. Gewoon met een fijne geur. Ik haal mijn masker soepel van mijn gezicht af en ontdoe mij van mijn kleding. Zodra mijn linker tenen het warme water aanraken verstijven mijn spieren even, maar zodra ik aan de temperatuur gewend ben ontspan ik, en langzaam laat ik mijn lichaam in het water zakken. Ik sluit mijn ogen en geniet van het warme water. Dit doet me goed.

Reacties (3)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen